Dobrý deň,
Dnes som zistila, že mi zmizli peniaze z účtu. Do aplikácie mi prišlo oznámenie, že som zaplatila kartou na nejakej stránke. Túto stránku som v živote nenavštívila. Išlo o stránku na Cypre kde predávajú záhradnícke potreby.
Pri pohľade na výpis účtu som zistila, že platba mi odchádza každé 4 dni. Najprv 2€ odišli v rovnakom čase ako som platila v Tescu za nákup (asi tam mi skopírovali kartu), na druhý deň 39,.. a potom opakovane každé 4 dni po dobu mesiaca. Okamžite som volala do banky a kartu mi blokli. Pre istotu som to urobila a blokla aj aplikáciu. Mám ísť do banky si vybaviť novú a zažiadat reklamáciu.
Nedalo mi to a kontaktovala som príslušnú stránku. Stránka o mne ani nevedela, že mám účet. Ale peniaze im odomna prichádzali. Stránka sa zaviazala, že tú sumu vráti, že keď išlo o zneužitie. Vráti to na kartu, ktorá je blokovaná momentálne.
Tu je moja otázka: ak mi pošle peniaze tá stranka na blokovanú kartu tak mi prídu späť na účet alebo nie?
Reklamáciu pre prípad cez banku použijem aj tak
Predpokladám že ti zablokovali kartu ako "fyzickú" kartu. Tá je viazaná na číslo účtu, kam ti platby vrátia. Nemyslím si že by tam mal byť problém, číslo účtu predsa ostalo rovnaké. Oni predsa nevidia údaje karty odkiaľ platba prišla - to by sa potom dalo raz dva zneužiť.. Vidia číslo účtu - to zablokované nie je.
@katariiinkaa ďakujem Vám tiež. Som spokojnejšia
som platila v Tescu za nákup (asi tam mi skopírovali kartu),
😨😨😨😨
ako??
peniaze nevratia na kartu ale ucet-kedze platili zrejme online -inak by nemohli ..takze v pohode to pride