Vrátenie daní pri PN

11. mar 2024

Ahojte. Minulý rok som marodovala od januara do polovice juna,potom som pracovala do polovice decembra a opat marodovala do konca roka. Budu mi vratene nejake dane? Ako to zistim? Viem ze na to treba presne cisla ale neviem podla coho to priblizne vyratat.
Dakujem.

mimuska328
11. mar 2024

No treba si dať spraviť ročne zúčtovanie a tam vám vyjde čiastka ktorú vám vrátia. Mne vrátili celkom dosť a prerusovane som bola 8 mesiacov pn

abby11
11. mar 2024

Áno, budeš mať preplatok.

autor
11. mar 2024

@mimuska328 danove som si samozrejme dala urobit. Len som chcela priblizne vediet podla coho sa to vypocitava

mimuska328
11. mar 2024

To netuším podľa čoho sa to rata ale mne už napr prišiel domov aj papier a takisto aj na účet peniaze

ekira1
11. mar 2024

Mohol by si na teba uplatniť daňové manžel, ak máš, ale to už je teraz neskoro. Predpokladám, že ak máš manžela, daňové už urobené má 🤔

katarinaba
11. mar 2024

@ekira1 nezmysel za nezmyslom. Ak bola na PN, nesplna zakladne parametre na uplatnenie NCZD na manzelku. To za prve. Za druhe - nevies, ci si manzel robil DP sam, ci si ho este len bude robit, alebo poziadal zamtela o rocne zuctovanie. Aj keby podal DP, alebo poziadal o RZD, este 5 rokov nie je neskoro na podanie opravneho, resp. dodatocneho DP.
Preco sa musite za kazdu cenu vyjadrovat k niecomu, o com nemate ani paru? Diskutujte v temach o vareni, o politike, o nesmrtelnosti chrusta. Odborne temy nechajte odbornikom.

@mimuska328 uz je neskoro na poziadanie o rocne zuctovanie

@autor - s najvacsou pravdepodobnostou Vam nejake dane budu vratane, kedze ste pocas roka nemali moznost si uplatnit celu nezdanitelnu cast na danovnika, takze ak ste poziadali o rocne zuctovanie, bude Vam uplatnena v plnej vyske.
Zamtel ma povinnost vykonat RZD do konca marca. Do konca aprila Vam musi dat tlacivo Rocne zuctovanie preddavkov - tam uvidite vysledok. A ak budete mat preplatok, ten ma povinnost vratit najneskor v aprilovej vyplate. Cize podla vyplatneho terminu do konca maja. Samozrejme, ze moze vsetko urobit aj skor.

mimuska328
11. mar 2024

@katarinaba to rocne zúčtovanie sa robí v robote do 15.2 a pokiaľ si to zamestnanec nepožiada tam tak si to musi dat spraviť sam u účtovníčky cize stále so konca mesiaca ma čas

katarinaba
11. mar 2024

@mimuska328 nezmysel. Do 15.2. musi zamnec poziadat zamtela o vykonanie rocneho zuctovania. Ak nepoziada, musi si robit danove priznanie. Ty si napisala: "No treba si dať spraviť ročne zúčtovanie ..." cize nabadzas na nueco, co uz je pase. Ano, na podanie danoveho priznania ma cas, dokonca si tuto povinnost moze odlozit. Ale na ziadost o RZD je uz neskoro. A zamtel musi RZD urobit do 31.3.
Cize si opat mimo.

mimuska328
11. mar 2024

@katarinaba však viem co som si robila keď som prvý rok nastúpila do roboty a co si dávam teraz ale ôk

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
11. mar 2024

Ďakujem za odpovede 😊

ekira1
11. mar 2024

@katarinaba ježiši, si strašne milá osoba. Pomýlila som si tému, moja odpoveď patrila do témy kde je pani na materskej, neviem ako som sa preklikla tu.