Prosím vás našla som si daňovú kalkulačku, nahodila som potrebné údaje a toto je výsledok. Čo to pre mňa znamená? Budem niečo platiť či mi niečo vrátia? Minulý rok tam bola tuším kolonka aj na daňový bonus a nezaopatrené dieťa. To som teraz nezadávala. Poberala som daňový bonus na nezaopatrené dieťa. Predtým mi preplatok chodil vždy vo výplate. Ako to je keď som teraz už nezamestnaná? Vopred ďakujem.
@janai1 takže 175,8 by mi mali vrátiť?
Je to tam napísané
@janai1 veď vidím ale to mínus pri tej sume mi príde ako nedoplatok. Preto mi to nebolo jasné...
ale teda nepride sam, treba si podat danove priznanie alebo poziadat posledneho zamestnavatela o rocne zuctovanie
@kat_ to som dostala teraz do rúk...
Áno, preplatok. Ak si nie si istá, stlac otáznik vedľa čísla a tam je vysvetlenie 🙂
Ak si zaplatila viac ako si mala ako rozdiel môže byť nedoplatok?
@janai1 ja nie som účtovníčka s neštudovala som čo jednotlivé položky znamenajú. Jedine čo mi niečo hovorí je zdravotne a sociálne poistenie... Keby som sa v tom vyznala, nepýtam sa.
Preddavky je to, čo si odviedla na dane. Daňová povinnosť je to, čo máš zaplatiť. Takže máš preplatok na dani a nie nedoplatok.
Prosím viete dat link na túto kalkulačku??
@markzzy ďakujem 😉
@janai1 ďakujem
Veď ti to tam píše. Daňová povinnosť bola 442,66€ a ty si zaplatila 618,46€