To bežne DDS-ky poskytujú telefónne čísla svojich klientov dákym brokerom? Volal mi jeden nedávno, že by chcel prebrať investovanie z 2. a 3. piliera do fondov keďže 2. a 3. pilier moc nevynáša. Áno, nejaké zhodnotenie na 2.pilieri nemám ale 3.pilier ja ani nemám. Nemala som na neho čas, tak mi má opäť volať. Lenže ja neznášam toto obťažovanie ponukami, hneď hovory ruším. Tuto neviem čo sa mi stalo. Tak, že či je to zas nejaký odrb alebo mi môže ponúknuť niečo, kde sa oplatí dať tie peniaze. Nemáte niekto skúsenosť?
indexove fondy vynasaju posledne roky velmi pekne, takze mozno by ti to len pomohlo sa nad tym zamysliet
Tu si nastav aby ti nevolali cudzie firmy s ponukami https://nevyziadanevolania.sk/
Mozes napisat aj o aku spolocnost islo? Ako uz je spomenute vyssie, mozes si nastavit aby ti nikto nevolal
Ale vo vlastnom záujme si skontroluj fondy v II.pilieri. Mladí ľudia majú ešte stále nastavené dlhopisy. Možno 3 klienti z 10 to maju nastavené správne.
Logicky uz len ked ti povie, ze chce prebrat z 2 piliera investicie je to odzub. Druhy pilier sa neda prebrat brokerom, môzes v nom zmenit alokaciu z indexov do dlhopisov, alebo zmenit DSS -ku. Ale nie ku nejakemu hocijakemu brokerovi. Este mozno tak prejst do 1 piliera.
Zablokuj číslo alebo keď zavolá, povedz nech neotravuje.
vymyslajuuu... to vobec nemusel mat ani od nejakej spolocnosti.. a podla mna uniky su aj od jednotlivych zamestnancov bank (to mam vazne podozrenie, lebo my nie sme napr uverovy klienti extra, ale ked sme riesili s bankou zrazu investicny uver, na DRUHY DEN nam volal expert ze nam poskytne uver, a ci nechceme investovat a kraviny a uz sme sa ho nevedeli zbavit)
2.-3.pillier si pozri ako mas nastavene ako ti radia.. a ak checs investovat.. tak si sama najdi odbornikov, tychto telefonovacov neznamych ignoruj.
@oliviakatka Tomu sa inak tiez divim, mladí a v dlhopisoch. Mam 42 a iba indexy
či sa vôbec pri stave financii za pár rokov niekto k dôchodku dostane...
@maialeo nehovorime o statnom.
2 a 3 pilier su o tvojich peniazoch a dedicne. Pokial bude fungovat ekonomika sveta( krizy nevadia, tie su raz za cas vzdy, vtedy aspon nakupis lacnejsie) peniaze z nich budes mat na dôchodku. Nejake Svk to neovplyvni.
Je podla teba lepsie minut vsetko a potom ak sa dozijes budes vyplakavat, alebo radsej mat peniaze a byt v klude?
@maialeo nepochybujem, ze sa ti zije skvele. Zijes na doraz teraz, tak budes zit aj na dôchodku na doraz, ci vsak tiez bude ta kvalita zivota skvela, to je otazne.
My s manzelkou tiez zijeme na doraz- co sa tyka vyplat, ale preto, ze cca 20% investujeme. Cize nas doraz je v pohode.
Nie uplne rozumiem, preco podozrievas banku z uniku udajov (nevravim, ze sa to nemohlo stat)... len ze tieto firmy volaju "rad radom" na nahodne ci uniknute cisla od hocikadial...
Tento "pokec" o pilieroch je standardny postup... lebo ved o com by uz zacal (este sa mohol opytat, ci mas poriesene poistky, ale na to su ludia este viac napaprceni)... takze bezne skusaju vetu ze "viete ,ze sa menila legislativa a mate to spravne nastavene?"... toto skusali aj v roku, ked sa legislativa menila a aj tak 3 roky potom este... Vacsina ludi aj tak nevie... takze par "chytia"... stretnes sa a potom klasika poistovanie... najprv ti "pozrie existujuce zmluvy"... vratane 2. a pripadne 3. piliera ak mas. Poradi ti (ak je aspon co k comu), aby si (podla veku) isla do indexovych fondov a nadviaze plynulo s poistkami (z toho uz bude mat prachy)... Takze nejaky "odrb" ako taky to najskor nebude, skor "standardne" poistovacie figle
@hellwant nedriiistaj :🙂 Ako vies ako ja zijem a ci som na doraz? Ty prosim ta snivaj o dochodku sam doma so svojim 20% dorazom.... ja nemam v plane zivorit a posielat kamsi komusi svoje peniaze len preto, ze mi nabulikal vidinu lepsieho dochodku. Nic take sa ti neudeje. Doteraz sa to totiz na Slovensku neudialo nikomu. Akurat su vsetci v lizingoch, hypotekach. BTW... Slovensko si dnes pozicalo dalsie 2 miliardy €, ktore budes splacat aj ty. Vitaj v realite... a nemas za co 🙂
@sweet20 názov spoločnosti neviem
@oliviakatka vďaka, pozriem sa na to.
@hellwant ďakujem. O tom som nevedela.
@zic vďaka, presne o to nemám záujem
Mne teda vynasaju veľmi dobre, všetko mam v indexoch a zhodnotenie mam v priemere cez 10%.
@nelka93 a za posledný rok 20%
good job 🎯
@maialeo si primitivny človek svojim vyjadrovanim, nemam ziadny 20% doraz pisal som , ze na doraz s manzelkou to mame preto, lebo 20% z platu aj investujeme, inak by som tych 20% mohol minut( naco, ked mame vsetkeho dost aj dovolenky aj inv. byt a ked zarobia viac). Ani nerozumies tomu, co citas, investicie vo svete nesuvisia so Svk pôzickami. A TY si pisal, ze zijes na doraz a mas 0. Si na drogach, ked mi pises ako ja viem, ze zijes na doraz? Nevies co pises? 🤦
My uz teraz mame majetok krasny, len sa nam zväčšuje, zivorit budes ty.
Mne tiež volali pred rokom, že spoločnosť kde mam 3 pilier ich požiadala o reviziu mojej zmluvy, prišla som, zhodli sme sa, že je v poriadku, len deti som tam doplnila kvôli dedičstvu. Prispieva mi i zamestnávateľ, možno sa dozviete možnosti sporiť si do budúcna. Niektorí mladý i ja som taka bola, že dôchodok ďaleko, ale život rýchlo beží a na účte by som si tak neusetrila. Tiež nemám rada, pokiaľ ma do niečoho tlačia, ale, že ma presvedčili napr. na 3 pilier som rada. Samozrejme investujeme i po vlastnej osi. Je možnosť vypočuť si, i povedať si svoj názor.
ak vhces riesit investicie riesila by som to cez banku alebo financneho poradcu a nie pofiderne telefonaty
@purple_wolf Aj banky a ich klientski pracovníci zvyknú klientov kontaktovať telefonicky.
@chrobak7 to ano ale nepride mi to nekorektne hlavne v sucasnom prehnilom svete ked je vela podvodnikov a klamarov... niektore banky len zavolaju aby informovali v skratke s tym ze viac info priamo na pobocke ine bez obalu riesia cez telefon a pytaju si rodne cisla a cislo uctov a pod... pri mojom 73 rocnom otcovi ma skoro prekotilo ked som pocula ako to diktuje do telefonu... odvtedy ma zakazane dvíhať nezname cisla
Je to odzub.