Vodné rovná sa stočné

otilia16
8. feb 2024

Zaujíma ma ako to je u vás? My sme doteraz platili v obci kanalizaciiu paušál 35eur / osoba/ rok, po novom budeme platiť vodu plus stocne podľa stavu vodomeru. Kolko m3 vody minieme, toľko zaplatíme aj stocne... 1,7 eura za m3. Tak by som chcela vedieť či je to aj inde takto. Pekný deň

patka06
8. feb 2024

áno aj u nás je to tak, počítajú s tým, že voda vypustená z kohútika odchádza do kanalizácie

viestta
8. feb 2024

Je to tak takmer vsade

otilia16
autor
8. feb 2024

@patka06 ano aj u nás, aj keď to tak isto nie je.. my máme veľa zvierat a tie kopec vody vypijú, tiež máme malú zahradku ktorú polievame... Tak sa mi to zdá blbosť, platiť za tú vodu, keď nejde do kanalizácie...

viestta
8. feb 2024

@otilia16 a z vypitej vody cast vydychas, z vyprateho pradla so odpari do vzduchu a aj voda z rezancov sa vsiakne do cestovin a cast z nej sa odpari pri vareni, doma sa napijes, vycuras sa az v robote...
Ked nechces platit stocne za vodu na zalievanie tak zalievaj zahradu z ineho zdroja.
Tvoja uvaha je sice logicka ale je take natahovanie sa o fazulky...

patka06
8. feb 2024

@otilia16 ako presne zistiť koľko ide do kanalizácie??
Proste sa počíta všetko a hotovo.
Tu pomôže len vlastná studňa

katkaseiner
8. feb 2024

tes sa ze len tolko stočneho platis...ja platim 12 e vodu a 60 vytiahnutie žumpy 🤦 menila by som za stočné ale u nas sa zastavil cas

otilia16
autor
8. feb 2024

Ja nehovorím, len som zvedavá ako to je inde... Niekto hovoril, že platí 70% z vody, co by bolo logickejšie, tak som bola zvedavá ci to tak niekde naozaj je...

slavomira236
8. feb 2024

@otilia16 u nas te to tiez tak kolko spotreba tolko stocne..a dokonca skoro taka ista cena par centov bol rozdiel.

slavomira236
8. feb 2024

@otilia16 takze platis vodu 2krat skoro v tej istej cene. Keby bola aspon polovicns cena

skeblicka777
8. feb 2024

U nás sa platilo,cca takto, že vodné 1,3 a stočne 1e za m3. Ale presné sumy si nepamätám, lebo vyúčtovanie chodí raz ročne, ale teda určite stočne bolo pár centov menej. A
@otilia16 my používame na polievanie vodu zo strechy 😉, máme nádrž a zvedene rýny

andrea_82
8. feb 2024

@otilia16 možno, že ten, kto platí stočné 70% vody, má zase väčšiu cenu stočného ako ty. Takže sa to nakoniec vyrovná.

ekira1
8. feb 2024

@otilia16 tak napríklad my neplatíme vodné, máme studňu. Kanalizáciu máme, platbu nám vypočítali podľa toho čo máme. Museli sme uviesť koľko máme umývadiel, koľko krát do roka umývame auto, koľko m2 máme trávanatú plochu, koľko chodníky.. takže stočné nie je len koľko vypijem a koľko vycikám🤷‍♀️

sterea
15. feb 2024

@otilia16 myslím, že ten paušál vás vyšiel drahšie ako bude stočné podľa vodomeru. Inak bežne sa ráta stočné podľa vodomeru, nikdy to nebude spravodlivé voči všetkým.

sterea
15. feb 2024

@ekira1 som prekvapená, že takto platíte, ak máte studňu mali ste platiť paušál a ten je daný zákonom.

saxana000
15. feb 2024

@otilia16 a.to vsetko polievate aj napajate z obecnej vody? Najvyssi cas zamysliet sa nad studnou.

otilia16
autor
16. feb 2024

@saxana000
Bohužiaľ studňa je prázdna,,, neďaleko za dedinou robili vrty a všetka voda nám zo studní zmizla... V celej obci, takže nám neostáva iné,len obecný vodovod 🤷

mk1111111111
16. feb 2024

My vodne so stocnym za obecnu vodu, poplatok za studnu formou rozpocitaneho stocneho

ekira1
16. feb 2024

@sterea pred cca 11-12 rokmi keď sme postavili sme to vypisovali. Odvtedy už nič, platíme rovnako, teda každý rok o nejaké € viac ako všetky poplatky. Nás to dosť pobavilo, ale keď to chceli, vypísali sme.