Dobrý večer, mám otázku pre tých čo pracujú v banke, alebo sa aspoň v problematike vyznajú - ak niekto robí pravidelne vklady na účet cez vkladomat (rádovo aj stovky eur mesačne), kedy to banka začne preverovať a aký je postup? Ďakujem za odpovede.
Ako vodiči kamiónov sme dlhé roky oficiálne dostávali minimálnu mzdu a ostatné "na ruku". Ako som peniaze dostal,som ich rovno niesol do banky a celé roky to nikomu nevadilo. Ale bavíme sa o cca tisíc eur mesačne.
Naopak v predošlej práci,keď mi všetko chodilo na účet a vyše roka som nemal žiadny výber ani platbu kartou,tak to už "niekto mal starosť",že s čoho vlastne žijem. 🤣
@nepic ono vyšla nejaká novela zákona, vraj, podľa ktorej majú banky povinnosť preverovať podozrivé pohyby na účtoch. Hlavne preto sa pýtam, či vie niekto podrobnosti a ako to zisťovanie prebieha.
A co ak mam kaviaren alebo restiku a chodim vkladat trzby?tyzdenne stovky tisicky?nech mam na faktury a na dodavatelov.... to by sme sa fakt asi museli bavit o inych cislach s podstatne viac nulami.
Mali by nad tisíc eur = pri vklade v hotovosti. A robí sz to Iva vypísanie pár políčok ( hlavne udaje napr o vkladatelovi). Predtým to bolo napr pre nás nad 10t eur.
Vkladomat nikdy odo mňa nič nepýtal, podľa mňa mu je jasne kto kartou k účtu vkladá peniaze.
Netreba podvadzat, potom sa lepsie v noci spi🤷♀️
To je AML legislatíva. Opatrenia proti praniu špinavých peňazí. Zákonom sú stanovené limity.
My to v poisťovni tiež dodržiavame, hlavne pri investičných produktoch a u cudzincov z rizikových krajín.
Na konkrétne limity sa spýtajte vo Vašej banke. Myslím, že finančné inštitúcie idú niekedy nad rámec zákona. Lebo keď len podozrenie padne, škodí to renomé.
banky maju obmedzenia, neviem ci vsetky rovnako, ale niekde je to max 15000tis neviem, za ake obdobie
Ak mas doklady o nadobudnuti penazi, je jedno kolko a ako casto vlozis, len by Ta oslovili z banky, das doklady a je to ok
a ide o JEDNORAZOVE vklady. Neriesi sa ze si vlozis 10x za mesiac 200EUR na ucet
Ďakujem za odpovede. A nie, nejde o mňa, ja mám čisté svedomie. Len moja rodina takto robí vklady, ani nie pre seba, ale pre tretiu osobu (vloží a prevedie im na účet, lebo ich banka nemá vkladomat v našom meste), preto som si chcela byť istá, či nemôže týmto konaním sebe narobiť problémy.