Ahojte stalo sa vam niekomu ze ste museli dokladovat v banke nejake potvrdenie o tom ze z akeho zdroja mate tie peniaze?Pri vacsej sume vkladu?
Nevkladala som na svoj ucet ale iny.
Presne tak, bankám to prikazuje zákon o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a o ochrane pred financovaním terorizmu. Je povinná to zisťovať a je povinná odmietnuť zrealizovať vklad, ak klient neposkytne údaje.
samozrejme, vždy
@lilka121 mna to asi obišlo ale predali sme pozemok a na účte nám pristálo 90 tisíc eur a nikto sa nič nepýtal ..
@lilka121 len mi hneď volali že či nechcem investovať a presviedčali má ako o život 😅😅😅
@barbora19911 bavíme sa o vklade v hotovosti, nie prevode.
@barbora19911 plány treba plniť. 😂 Ja vždy poviem, ďakujem, nemám záujem, dopočutia a položím. Chápem, že to je práca dotyčného, ale vždy stručne jasne a slušne ukončím skôr než stihne povedať ďalšiu vetu.
@melanta ja som aj vkladala na účet peniaze od priateľa nejakých 12 tisíc eur a nikdy sa nikto nepýtal ..
@melanta Alebo od mamy bežné 4 krát v mesiaci v hodnote 800 eur a tiež nič
Tiez hocikedy vlozim 800€ a pohode
@barbora19911 800 eur je v poriadku a aj tých 12000. Pri občanoch je banka povinná to zisťovať pri vklade od 15000. Pri právnických osobách od 5000.
@andrejkap123 keď budeš vkladať nad 15000, tak sa ťa budú pýtať. 800 eur zákon nezaujíma.
Áno, je to povinnosť banky daná zakonom