Vklad hotovosti v pobočke FIO banky

milkadk
3. máj 2024

Ahojte 🙂
Mám účet vo Fio banke.
Prosím koľko eur v hotovosti si viem v pobočke cez pokladnicu prieviesť na svoj účet? A aký je limit na vklad?Nikde túto info neviem nájsť a dovolám sa tam až v pondelok.
A je to bez poplatku?
Ďakujem 💗

egonsk
3. máj 2024

@milkadk hotovostny vklad v bankach nie je limitovany, iba ak je podozrivo vysoky, budu po tebe mozno mat otazky o povode tych penazi a ak nebudes spolupracovat, mozno ti ponuknu kavicku, nez pridu dalsi ujovia sa ta to pytat.

veronka1996
3. máj 2024

@egonsk Žiadni ujovia neprídu a limit na vklad nie je žiaden. Ak je dotyčný zákazník klientom banky, musí uviesť pôvod peňazí pri vklade nad 10000 EUR. Ak zákazník odmietne uviesť túto informáciu, odmietnu mu zrealizovať vklad a to je všetko. Lepšou možnosťou je zrealizovať vklad v bankomate s vkladovou funkciou (v Bratislave sú Fio vkladomaty na Dunajskej a Záhradnícke oproti socke), tam môžete vložiť na jedenkrát 10000 EUR bez toho, aby sa vás niekto niečo pýtal. A potom zas a zas po 10000 EUR. Banka potom hlási tieto transakcie finančnej polícii. Ako potom tá s informáciou naloží, to je čisto na nej (obvykle nijak, ak sa nejedná o zavadovú osobu, verejného činiteľa alebo PEP).

maranco
3. máj 2024

@milkadk prečítaj si ich stránku https://www.fio.sk/o-nas/kontakty/390350-ruzomb...
Hotovostný vklad nad objem 15.000 Eur je možné realizovať po predchádzajúcej dohode s pobočkou.

Poplatky máš v cenníku https://www.fio.sk/docs/sk/Fio_banka_SK_cennik_... časť IV. Hotovostné operácie

slavomira236
4. máj 2024

@milkadk ja som vkladala pred mesiacom 5000 nikto sa nic nepytal. Bez poplatku. Viem ze nad 5000 sa pytaju na pobod penazi aspon vo vub to tak bolo