Vidí moje meno ten, kto pošle peniaze cez internet banking?

8. nov 2022

Ahojte, ked mi niekto posle peniaze na ucet cez internetbanking, vidi moje meno? Teda vie komu posiela?

Ja ked tie peniaze dostanem, tak vidim, ano, to viem.

liloastitch
8. nov 2022

Ja v ib vidím meno majiteľa účtu na, ktoré som peniaze odoslala.

ckocka
8. nov 2022

Nie.

nika_val
8. nov 2022

Ako ktora banka ..v slovenskej sporitelni vidis meno a napr v raiffeisen banke nevidiš

dzulik_
8. nov 2022

@nika_val ja v Raiffke vidím, ak má prijímateľ tiež Raiffeisen 😉

nika_val
8. nov 2022

@dzulik_ aha ano.. vtedy to je vidno 😀 ale zase v sporitelni je to vidno stale tam ako sa zadava platba je aj treba meno pisat.. v raifke netreba meno pisat

nika_val
8. nov 2022

@dzulik_ aj ked zase somarinu pisem 😀 nie vždy treba v sporitelni meno napisat

autor
8. nov 2022

@liloastitch aj ked je fyzicka osoba?

autor
8. nov 2022

@nika_val hej? Aj ked posielas napriklad peniaze niekomu, napr. na bazosi, tak sa ti v odoslanych objavi meno?

nika_val
8. nov 2022

Ja som este nikdy neposielala takto peniaze takze neviem na toto odpovedat.. ale ked mne posielaju na sporitelnu peniaze tak vzdy vidim ich meno

liloastitch
8. nov 2022

Áno. Pravidelne posielam peniaze sestre, alebo jej priateľovi na účet a vždy mám vo výpise ich meno. Hocikam som poslala vždy mi ukázalo meno.

sense
8. nov 2022

Ja vidím od koho peniaze sú a je jedno ci mi ich podle mama, ex alebo zdravotna poisťovňa a keď posielam ja, musím uviesť meno osoby a aspoň mesto kt účet patri.

luccija
8. nov 2022

Casto mi posielaju do vub a meno nehovorim len c.uctu

midka
8. nov 2022

No, dievcata, co sa tyka hlavne SLSP,,, je tu dost nepresnosti,,,, 1/ ak ti niekto posiela platbu cez SLSP a ty si mu predtym nikdy neodoslala platbu, tak aj ked on platbu uskutocni tvoje meno nevidi,, sice je tam kolonka,,, meno prijemcu, on si tam kludne moze napisat,,, napr.. bazos bicykel,, stale sa mu tato platba bude zobrazovat ako prijemca bazos bicykel, hoci sa volas Anka Kratka..... 2/ ak by si napr takuto platbu posielala na ucet muz/sestra/matka a bezne si medzi sebou robite prevody,, tak ano, potom ked oni zadaju tvoj Iban, tak im sa automaticky nahodi Tvoje meno, pod ktorym mas ucet vedeny,,,,🙂 toto plati pre SLSP

petamich
8. nov 2022

@midka podla mna neplati 🙂 pokial viem tak v pripade odoslanej platby, sa meno prijemcu platby zobrazi iba v pripade vnutrobankovej platby, v pripade medzibankovej platby sa nezobrazi

system naozaj netusi, ci posielas mame/muzovi alebo babke 😀 dokonca ani vtedy, ked mas prijemcu ulozeneho v zozname prijemcov a vies, ze je to Janka - ak je Janka v inej banke, tak ti v pohyboch na ucte ukaze iba cislo uctu

pri prijatych plabach je meno majitela uctu uvedene vzdy, bez ohladu na to, ci je odosielatel v tej istej banke alebo inej

basska_b
8. nov 2022

Ak je to Tatra-Tatra, tak meno majitela uctu uvidim, akonahle peniaze odidu. Pri vsetkych ostatnych bankach to nevidim...

basska_b
8. nov 2022

@liloastitch A to aku mas banku? Aj ked posles do inej banky ako v ramci svojej? Trochu viem, ako funguje medzibankova IT komunikacia, kazda banka samozrejme trosku inak to ma. Ale z technickeho hladiska, tu by bol potrebny urcity spatny tok, spatna vazba z banky prijimatela. Lebo len banka prijimatela pozna meno majitela uctu. A to je narocne, drahe a mozno i zbytocne. Preto to mnohe banky nemaju. Proste vygeneruju kodovany subor so sumarom platieb,format napr multicash a poslu, kam treba. (Doplnte ma, kto robi na tom oddeleni a vie lepsie, my sme skor pre poistovne robili, komunikacia banka-poistovna)

liloastitch
8. nov 2022

@basska_b mám tatra banku aj ČSOB. Akurát to pozerám, z Tatra som zatiaľ posielala len do Tatra a Raiffeisen , a tam mám meno napísané vo výpise. V ČSOB mám meno aj keď som poslala do Tatra . To som si preposielala peniaze akurát včera. A vidím aj meno majiteľa účtu v slsp.

basska_b
8. nov 2022

@liloastitch super 👍 to by mohlo byt mozno vdaka tym okamzitym platbam, co zaviedla VUB, SLSP, Tatra a mozno sa medzicasom pridala aj CSOB... tam asi ide aj spatny tok minimalne s potvrdenim pripisania, ale neviem presne technicky

lopka1313
8. nov 2022

Moja banka to pri posielani vyzaduje. Je to taky problem, ked osobe, kt Ti posiela peniaze, povies meno majitela uctu? Lebo jediny problem v tom vidim len vtedy, ak chces svoje meno zatajit. Neobvinujem, ale raz ma jedna slecna okradla (neposlala tovar z bazosu) a jej meno viem, lebo mi ho zadala (ale zas kvoli 10 euram nebudem nikoho nahanat na druhom konci slovenska, aj ked mi vtedy chybali).

liloastitch
8. nov 2022

@basska_b ČSOB ešte nemá okamžité platby. .. úprimne neviem ani ja ako to presne funguje, mne zatiaľ takto. Ja som sa nad tým nikdy nejak nepozastavovala,som myslela, že to je samozrejmosť 😅.. vidím dokonca aj meno majiteľa účtu, na ktorý som peniaze vkladala cez ČSOB vkladomat.

petamich
8. nov 2022

@lopka1313 to je ale freetextove pole, take, ked tam napises Macko Usko, prevod sa zrelizuje 🙂

petamich
8. nov 2022

@liloastitch cez vkladomat ale vies predsa vlozit peniaze iba na ucet v CSOB banke, navyse na Slovensku su zakazane anonymne vklady, takze tu to vidiet byt musi (preto aj v pobocke banky overuju totoznost pri vklade a teller tam tipuje meno vkladatela)

liloastitch
8. nov 2022

@petamich áno, vkladala som na ČSOB účet. Ja proste pri všetkom čo mám v internet bankingu vidím meno majiteľa účtu,či som vkladala,posielala alebo prijímala mám tam aj meno.

petamich
8. nov 2022

@liloastitch nerozporujem vobec 🙂 len teda zrovna na CSOB by som to netipla, lebo ako pisala @basska_b banka prijemcu tym padom musi spat odosielat informaciu o majitelovi uctu atd. a teda co si budeme klamat CSOB nie je zrovna najpokrokovejsia banka, ked len tento rok spustili realizaciu platieb cez vikend, co bola v inej banke roky samozrejmost ale mozno im krivdim 😂😂

liloastitch
8. nov 2022

@petamich nooo,cez víkend mi platbu nespracuje 🤔. Nemám túto banku dlho len nejaký pol rok, ale oproti tatre je to nezvyk. Lebo z Tatry pošlem peniaze hocikam hocikedy a hneď sú mi z účtu stiahnuté a vidím nový zostatok, z ČSOB pošlem peniaze a v lepšom prípade mi nový zostatok na účte ukáže po hodine v horšom na druhý deň,alebo aj tretí ak je to nebodaj víkend 😃

midka
9. nov 2022

@petamich teraz som to pozrela, v obratoch...ja to mám tak ako som napísala...ak robím platbu na účet, z ktorého som už predtým prijala platbu, vždy keď zadam Iban, hneď mi naskočí meno príjemcu...aj keď je to iná banka ako moja.

bilancia
9. nov 2022

vo vub to nevidim

slovakboy
9. nov 2022

Nie nemal by to vidieť.

enusamt
9. nov 2022

Mne vo Fio neukaze meno, komu som poslala

nelca84
9. nov 2022

@nika_val taras, v sporitelni vidis akurat to, co si tam sama napises 🙈 kolonku "prijemca" predsa vyplnas sama a mozes tam napisat co len chces. Ak nevies meno majitela uctu a sama ho neuvedies ako prijemcu, tak to meno nikde neuvidis.

kvet123ka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz