Ahojte, bol mi schvaleny polovičny invalidný....Na posudkovej som bola začiatkom januara...Dôchodok mi schvalili od 15.11.2022..Čakam na rozhodnutie..Povedali mi, že sa čaka 2-3mesiace...Myslite, že mi doplatia aj vianočny? Plus za november dostanem celý,či len alikôtnu časť..Na poisťovni som sa nespýtala, nebol čas sa ani opytat, ďakujem
@zalka dakujem...kamaratke doplatili..preto sa pytam...dostala vianocny plus spätne..veď uvidim 🙂
predtým áno, lebo nebol posunutý vianočný na leto .. teraz som čítala o takom prípade, že nič neposlali.
@zalka ďakujem 🙂
nie nedoplatia nesplnas podmienky
ale budes mat uz to zvysenie od januara pockaj si na rozhodnutie tam budes mat vsetko rozpisane
@loginexistuje dakujem...ja som ziadala vyplatit spätne od augusta..ale dali az od 15.11...neviem preco...
to je na rozhodnuti posudkoveho lekara od kedy schvali
@loginexistuje ved to ☹ ale dakujem
@zalka zas som o nieco mudrejsia 🙂 rámci podmienok sa určuje hraničný mesiac, v ktorom už človek musí poberať penziu, aby mohol dostať v tomto prípade štrnásty dôchodok. V tomto prípade by mali dostať prilepšenie všetci penzisti, ktorí majú nárok na výplatu dôchodku v novembri tohto roka. Nárok na dôchodok tak penzistovi musí vzniknúť najneskôr 30. októbra tohto roka.
@loginexistuje toto som nasla na nete 🙂 rámci podmienok sa určuje hraničný mesiac, v ktorom už človek musí poberať penziu, aby mohol dostať v tomto prípade štrnásty dôchodok. V tomto prípade by mali dostať prilepšenie všetci penzisti, ktorí majú nárok na výplatu dôchodku v novembri tohto roka. Nárok na dôchodok tak penzistovi musí vzniknúť najneskôr 30. októbra tohto roka.
Dostaneš aj 14 dôchodok
@martina2001 ano dostala som 🙂 dakujem
No dôchodok sa vypláca za kalendárne dni, čiže od 15.11. ti vyplatia čiže áno pol mesiaca,
a vianočný zrejme nie, lebo v lete si ID nemala a nedostala si 13 dôchodok, a ten 14 dôchodok bol 70% z 13teho a 13ty si mala 0 .. a 70% z 0 je 0