Veľký preplatok

29. mar 2024

Ahoj, opýtam sa žien čo s tým robia alebo to poznajú. Chodím do školy a mám tri brigády. Kamarátka, ktorá to vie robiť mi spravila daňové priznanie a vyšlo mi že mi majú z úradu poslať okolo 900e. Predtým roky mi vždy vyšlo okolo 300 no je pravda ze tento rok teda minulý som robila viac keďže mám brigádu kde sa viem aj počas pracovnej doby učiť keďže ľudia chodia cca každú hod čiže som tam trávila čas po škole. Je reálne že pošlú aj 1000 alebo to je zle?

ptvw
29. mar 2024

Však ak ti vyratala 900 tak vrátia 900, jedine ze by to celé mala zle 🤷‍♀️ iná možnosť nie je

autor
29. mar 2024

@ptvw no tak som myslela že či to nie je vela. 1000 som zaokrúhlila, nie že mi majú viac poslať

ptvw
29. mar 2024

Nemusí to byť vela, čísla nepustia, sama píšeš ze si robila viac ako po minulé roky, nech to skúsiť este raz , alebo to skus dat niekomu inému vyrátať, poprípade aj ty sama môžeš skúsiť , pohľadať si návod a podla toho

cheeta
29. mar 2024

nie je to veľmi zložité,

ale v tých papieroch, resp. Potvrdeniach o zdaniteľnom prijme je riadok cislo 04, úhrn preddavkov na daň....
3 brigády, 3 zamestnávatelia (?)...spočítaj tieto 3 čísla.

cheeta
29. mar 2024

@cheeta na webe Finančná správa sú v katalógu formuláre, tu daňové priznanie typu A , vcelku nie zložite, všade súčet 3 čísel....

77nelinka
29. mar 2024

@ptvw keď robila viac, platila aj vyššie preddavky. záleží či si mesačne uplatňovala nezdaniteľnú časť. mne tento rok vyšiel u jednej zamestnankyne preplatok vyše 2000 eur

oli18
29. mar 2024

Ak ti budu vracat preplatok, tak nie vacsi, nez ako si ty odviedla na dani zo mzdy. Priklad: ak si odviedla 1500€, mozu ti vratit napr.900€. Ak si odviedla 500€, mozu to vratit najviac 500€. Pozri si vyplatne pasky a spocitaj, kolko si odviedla , ci je realne, ze ti vratia 900€.

fido69
29. mar 2024

Pokiaľ si zarobila v praci menej ako 4.922€ a zamestnávateľ neuplatňoval nezdaniteľnú časť základu dane na daňovníka, tak ti zaplatenú daň vrátia späť. Maximálne ti vrátia 935€. Viac určite nečakaj. 😉

autor
29. mar 2024

@77nelinka Neuplatňovala. Ale keby ano tak mi to nevrátia a vrátia mi to vlastne v mesačnej mzde ? Že teraz keďže som si to neuplatnila ani u jedného zamestnávateľa mi to vrátia naraz ale keby uplatňujem tak mi to zahŕňa do výplaty ?

77nelinka
30. mar 2024

Ano, mala by si kazdy mesiac vyssiu cistu mzdu. Ale vyhlasenie mozes podpisat len u jedneho zamestnavatela. Keby si to mala podpisane u viacerych tak ti vznikne nedoplatok