Dnes som sedela s mamou na káve a vedľa nás rodina s možno 2-3 ročným dietatom. Plne nákupné tasky kolac kava dzus podotýkam v drahej kaviarni v ba a muz hovori žene polozartovne že mohli by ste sa do konca mesiaca zmestiť do 1000€ a žena sa zatvárila jak keby ju to otravovalo. Je toto v dnešnej dobe bezne? Že je týždeň do konca mesiaca a niekto sa nevie zmestiť do 1000! € , fakt sa tu mame potom tak zle alebo len ľudia nevedia hospodáriť ?…
Každý sa zakrýva takou perinou, na akú má
Tak asi vedia. Keď majú týždeň pred výplatou ešte 1000 euro. 😂😂Alebo sa vedia dobre vydať.😁
@ukgirls smeroval to žene a dieťaťu kvazi na ich “pochôdzky”
a? mozno to aj tak boli jej peniaze a aj keby nie- ich zivot a podla jedneho odpocuteho rozhovoru nemozes posudzovat inych ludi ..asi nebude v drahej restauracii sediet niekto kto ma 10 eur do vyplaty ...
To hádam ani nemyslíš vážne... 😂
Vypočujtes si rozhovor 1 rodinky (slovom jednej) a už sa zamýšľas, že ludia nevedia hospodáriť..
Vieš o tom, že toto nie je dostatočne veľká vzorka na akékoľvek závery?
Predpokladám, že ty si s mamou tiež sedela v tej drahej kaviarni v BA. Len tak zo zvedavosti, ktoráže to bola?
A ty máš koľko do výplaty?
Počula si veľmi málo z rozhovoru úplne cudzích ľudí, o ktorých rozpočte netušíš nič, na to aby si mohla súdiť a tiež veľmi zovšeobecňuješ… niekto naozaj hospodáriť nevie a s peniazmi nevychádza, iný to riešiť nemusí vôbec, ďalší zase šetrí až extrémne a peniaze si užiť nevie a teda väčšina ľudí, ktorých poznám sa riadi zlatou strednou cestou… a takto si myslim, že to bolo vždy, nie je to len fenomén dnešnej doby
Naco rozoberas nieco, co bolo vytrhnute z kontextu a v podstate sa Ta to nijako netyka? Niektori ludia hospodarit vedia a niektori nie a tak to bolo vzdy.
Je naozaj nutne aby mali ludia pred vyplatov poslednu stovku na ucte? Lebo z teba priam prysti zavist, nie starost o to ci niekto vie alebo nevie setrit... Maju tak minaju...
To, že majú peniaze znamená ze nevedia hospodáriť či čo? Však keď môže za týždeň minúť viac ako 1 000€ ako to obťažuje teba? Či len čistá závisť?
Mať tak tvoje problémy a prezidentský plat
...a si si istá, že sa bavili o útrate za pochôdzky, alebo že tá debata vôbec súvisela s rodinnými peniazmi? My s manželom často rozoberáme firemné záležitosti, ktoré nemajú so stavom našich súkromných účtov nič spoločné a môže to znieť dosť podobne, akurát sem tam ešte nula navyše. Keby nás počul niekto ako ty, asi by rovno odpadol😎
Ale no tak, autorka myslim narazala na relativne vysoke standardy toho, co sa dnes povazuje za "nemame z coho zit" a nie na konkretny status neznamej rodiny. Niekto pri tomto vyjadreni naozaj nema z coho kupit zakladne potraviny a niekto nema na kazdodenne pumpkin lattecko a tiez ma pocit, ze nema dost penazi. Kamos sa mi pravidelne stazuje, ze pomaly nebude mat na rozky ked vsetko tak zdrazelo a zaroven prave kupil vacsi byt a lepsie auto bez toho, aby sa toho mensieho musel zbavit. Chudoba sto rokov dozadu znamenala nieco diametralne odlisne ako dnes. To len konstatujem.
Prečo riesite, 1000e za týždeň, ja som to pochopila ze za celý mesiac. 🤷♀️ Ale nevieme co všetko v tej sume bolo, ci len kaviarne alebo co vlastne.
Ich vec
Ako si vobec moze niekto dovolit na zaklade jedneho rozhovoru a vidiny rodiny s taskami a jedlom , robit take zavery.
Keby vidis nas, myslis si ze sme milionari ,tiez sme vkuse niekde strceny a handry kupujem na tony. A sme uplne normalna rodina ako hoc kto iny.
A ozaj aby som nezabudla, napriek tomu ako ,,utracame" ,teda doprajeme si, sme si odlozili peniaze na 2 dovolenky a aj sme si prerobili byt , takze ANO, vieme hospodarit 🙂.
Hoci ty keby nas vidis,nas ohovoris rovnako ako tu inu rodinu
maju zrejme vyssi prijem a mozu si to dovolit, skor mi pride smutne, ked niekto ma a zije ako posledny asocial ako drzgros, tento aspon rodine dopraje
Tvoj prispevok je prinosny asi ako prd mojho psa.
A ani nevieme, či to nemyslel ako vtip alebo len nejakú zaokrúhlenú vymyslenú sumu 😂 to je taká debata toto odveci
Panebože, povedal to určite zo srandy. A ona sa zatvárila otrávene, lebo nemá rada tieto jeho vtípky.
Keď ideš s mamou na kávu, venuj sa jej, nie cudzím rozhovorom, najmä ak nevieš celé pozadie.
Autorka neuraz sa ale vyzeráš jak neoliberalny troll ktorého strašne s*rie že polka obyvateľov neskapina od hladu.
Kde sme sa to dostali že si ľudia závidia aj blbý koláč v kaviarni?
A ďalšia vec ty s nimi nežijes, možno si také nákupy a koláč doprajú raz za 2 mesiace.
Ty v tej kaviarni asi s mamkou tiež každý deň nesedis tak prečo z takéhoto "bohapusteho hyrenia" podozrievas ostatných?
A je v tejto dobe bežne, že počúvaš druhých rozhovory a domyslas si sa a potrebuješ o tom zakladať príspevok?Veď nie každý žije od výplaty k výplate vieš kolko ludi má firmy, byty, boli roky v zahraničí?Si divná to čo si robíš sociologický prieskum?je mi trapne aj za teba
Kto na to má, nepotrebuje riešiť. Tí čo musia počítať každé euro sa hospodáriť musia naučiť.