Ahojte prosim Vas mama ma 56 rokov vychovala 2 deti teraz jej zomrel manzel (otec)viem ze ma narok na vdovske ale chcela by som sa spytat ci len na rok alebo dalej?dakujem
@pinkgirl ano uz bol v dochodku zakze to znamema ze ma narol aj dalej ak som to dobre pochopila
Áno v tom prípade by ho mala dostávať aj po roku. A keď ona požiada o pár rokov o svoj dôchodok, tak vdovský jej budú krátiť.
@pinkgirl dakujem za pomoc
@pinkgirl nemyslim si ze pises ok, moj manzel nebol v starobnom dochodku a ja poberam vdovske a budem poberat dozivotne lebo som mala 3 deti, tak mi bolo vysvetlene z rozhodnutia SP.
Autorka - myslim, ze zene s 2 detmi vznika dozivotny narok na vdovske po 52.roku zivota, sk sa teda nevyda, vsetko ti povedia v rozhodnuti zo SP
To si TY čo riešila že mama nemá nič odrobené len nejakých 5 rokov a chcela si radu.
@dilino nie
Moja svokra ma jedneho syna a vdovske nepobera, lebo je zamestnana, zacne poberat az na dochodku, tak mi povedala ona
To záleží aj na tom, či už mal zomrelý nárok na dôchodok v čase úmrtia. Vtedy sa vypláca aj po roku.
https://www.socpoist.sk/kto-som/dochodca/ziadat...