Vdovský dôchodok

28. nov 2022

Ahojte prosim Vas mama ma 56 rokov vychovala 2 deti teraz jej zomrel manzel (otec)viem ze ma narok na vdovske ale chcela by som sa spytat ci len na rok alebo dalej?dakujem

pinkgirl
28. nov 2022

To záleží aj na tom, či už mal zomrelý nárok na dôchodok v čase úmrtia. Vtedy sa vypláca aj po roku.
https://www.socpoist.sk/kto-som/dochodca/ziadat...

autor
28. nov 2022

@pinkgirl ano uz bol v dochodku zakze to znamema ze ma narol aj dalej ak som to dobre pochopila

pinkgirl
28. nov 2022

Áno v tom prípade by ho mala dostávať aj po roku. A keď ona požiada o pár rokov o svoj dôchodok, tak vdovský jej budú krátiť.

autor
28. nov 2022

@pinkgirl dakujem za pomoc

rikarika
28. nov 2022

@pinkgirl nemyslim si ze pises ok, moj manzel nebol v starobnom dochodku a ja poberam vdovske a budem poberat dozivotne lebo som mala 3 deti, tak mi bolo vysvetlene z rozhodnutia SP.
Autorka - myslim, ze zene s 2 detmi vznika dozivotny narok na vdovske po 52.roku zivota, sk sa teda nevyda, vsetko ti povedia v rozhodnuti zo SP

dilino
28. nov 2022

To si TY čo riešila že mama nemá nič odrobené len nejakých 5 rokov a chcela si radu.

autor
28. nov 2022

@dilino nie

miamaria
28. nov 2022

Moja svokra ma jedneho syna a vdovske nepobera, lebo je zamestnana, zacne poberat az na dochodku, tak mi povedala ona

draik
28. nov 2022

@rikarika
Nepochopili ste sa. Nemusí mať (poberať), stačí aby mal nárok na dôchodok.