Vaše skúsenosti s ČEZ Slovensko s.r.o.

deti95060810
2. máj 2017

Ahojte. máte niekto skúsenosti s fy, ČEZ Slovensko s.r.o. - dodávka plynu?
Blízkemu príbuznému prišiel nedoplatok z tejto fy., ako dôvod sa uvádza že neboli uhradené niektoré zálohové platby - čo nie je pravda, Sú uhradené, má od toho aj doklad. Požadujú od neho do zajtra zaplatiť nedoplatok - 200e. Je to podľa mňa nespravodlivé, že starý človek musí zaplatiť nedoplatok a až potom sa bude riešiť ako to vlastne je s platbami.
Nezarátali nedoplatok 179 e, a ešte tri krát po 88 e. Je to dosť peňazí na dôchodcu. Máte aj vy takéto skúsenosti s touto fy. ? Zdá sa mi to zvláštne že požadujú zaplatiť nedoplatok aj napriek tomu že chyba je vlastne na ich strane. To že musím zaslať doklady o zaplatení je OK. Samozrejme 1.10. 2017 od nich odchádza do SPP.

sissy27
2. máj 2017

@deti95060810 žiaľ, reklamácia nemá odkladný účinok na zaplatenie faktúry - nie len v ČEZ, ale ani v SPP ani inde... Mal správne uvedený VS pri zálohových platbách? Aj keď už teraz je to irelevantné, akurát do budúcna treba dať na to pozor.
Chápem, že je to nepríjemné, ale teraz sa už naozaj nedá nič robiť, len zaplatiť a potom vydokladovať pôvodné platby a počkať na vrátenie.