Váš názor na 2. pilier

meryika
22. máj 2017

Ahojte,máte 2pilier? Aký je váš názor na neho?

deti95060810
22. máj 2017

mám, bez názoru....

meryika
autor
22. máj 2017

Vraj je indexovy fond najlepší je tam až 6% zhodnotenie. Čo v dôchodku vznikne pekná suma.

magmolatus
22. máj 2017

@meryika Ano je to tak. Ale samozrejeme že je v ních aj najvyššie ryziko. Zase opačne ak si vyberieš dlhopisový a ich úroková sadzba je taká nízka že to zhltnú poplatky za vedenie 2 piliera.

Všeobecne sa dá povedať že indexové sú vyhodnejšie pre mladsie rocníky, kedy si mozu dovolit co to stratiť. Pricom aj tie samozrejme kolíšu, ale vždy sa viac menej vracajú po svojej osi nazad. A nikde nie je garancia 6%.

Na to aby ti vznikla pekna suma je podmienka ze budes ty dobre zarabat celu dobu a nie na cierno, lebo to co tam ide je v skutku dost malo a to ze ten fond bude ozaj vynasať celu dobu.

magmolatus
22. máj 2017

@meryika Ak chceš názor, tak je asi taký, že je asi lepšie ho dávať tam ako ním kŕmiť štátny rozpočet, pretože je veľká šanca že sa ho ani nedožijeme, tak to ostane aspoň rodine. 😅

evittam
22. máj 2017

@deti95060810 Zrusili sme. Muz kým odvádzal odvody -mal povinnosť odvádzat tak tam boli tie peniaze. Ako nahle nebol povinny odvádzať tak cca do 3rokov tie peniaze "zozrali" poplatky. Takže asi tak. Treba sa inak zabezpecit a nie "krmit" hocijake poistovne,banky ci ine podobne institucie. Skusenost sj názor.😉

evittam
22. máj 2017

@deti95060810 Prepac, to malo byt pre
@meryika

meryika
autor
22. máj 2017

@magmolatus ak niekto robí na čierno tak samozrejme odvody za neho nikto neplatí, tak nemôžu isť do 2.piliera.

meryika
autor
22. máj 2017

@evittam ako inak ste sa zabezpečili? iba ak chceš odpovedať

evittam
22. máj 2017

@meryika Investujeme.

meryika
autor
22. máj 2017

@evittam ale aj tam je riziko a poplatky

evittam
22. máj 2017

@meryika Poplatky ziadne. A riziko je aj dnes vyjst z domu😉. Este raz-my "nepchame" peniaze ziadnym spolocnostiam-ci uz poistovniam, bankám a spol.😉

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
emilia25
23. máj 2017

Akurat vcera sme riesili 2 pilier muzov kedze sme sa stahovali a neprehodili sme adresu tak tiez sme zvedavy kolko je tam nasporene za roky zivnosti a roky zamestnanca.inac muz ma aj 3 pilier kde mu odchadza 25eur plus plati 25eur zamestnavatel.a da sa to po 10rokoch aj vybrat ale nechame to az do muzovho dochodku ja budem este pomaly 10rokov aktivne pracovat toto je vyhoda ze mam muza o 10rokov starsieho.a hypo do jeho dochodku ak sa obaja do zijeme.

magmolatus
23. máj 2017

@zltyslonik

V našej Ficílii je všetko možné. 🙂

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kvetinka75
23. máj 2017

mám a uvidím čo z toho, v dnešnej dobe si nemôžeme byť ničím istí. Možno bude z toho niečo možno nie. Veď ani to že dostanem nejaký dôchodok o 20 rokov nie je isté. Keď raz nebudú peniaze tak nebudú ani dôchodky, nikto vám ich nezaručí a v tomto štáte vám nikto nič nezaručí. Tak sa necháme prekvapiť.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
willino1
23. máj 2017

druhý pilier nie je žiadna finančná výhra... ale tie peniaze zo mzdy zaplatíš či máš druhý pilier alebo nemáš, akurát druhý pilier sú len tvoje peniaze a môžu sa aj dediť... ak nemáš 2. pilier, dávaš peniaze štátu a náš štát je preborník v zlodejine, takže doslova ti tie peniaze ukradne (viď spústa káuz, najdrahšia dialnica nooo jednoducho nekonečný príbeh...) ja osobne každému 2. pilier odporúčam, vždy lepšie ako tie peniaze nechať na starosti najväčšiemu zlodejovi v okolí, ktorým je štát... mňa Fico neskutočne rozčúlil, keď odvody do 2. piliera znížil na polovicu aby jemu na rozkradnutie zostalo viac a potom medialne vykrikoval aké mizerné dôchodky z 2. piliera sú vyplácané... takže už len dúfam, že 2. pilier nebude pre Fica moc motivačný k ďalšej zlodejine... ale myslím že menšia defenestrácia na príslušným miestach by trochu pomohla (a mali by sa pridať aj iné úseky nášho štátneho aparátu ako súdy, polícia, prokúra a tí čo nastúpia po nich sa aspoň zo pár rokov budú báť, aby sa im nestalo to isté ...)

emilia25
23. máj 2017

@zltyslonik ked bola moznost vystupu sme rozmyslali ci vystupit ale tie peniaze co tam uz boli na sporene by sme uz nevideli vobec a tak sme si nechali.a popravde ani sme to nejak nestudovali aj ked prisiel vypis ze som mala este na poste preposielanie.preto vlastne ani nemame prehlad.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
meryika
autor
23. máj 2017

@zltyslonik ak je správne nastavený fond tak peniaze pekne vedia zarobiť. Do 2pilier odchádza 4,25%.každý rok sa má dvíhať to percento. Samotný pilier vám stačiť len nebude potrebujete aj iné zabezpečenie

meryika
autor
23. máj 2017

Ženy v akom fonde máte 2 pilier Indexovom alebo garantovanom?