Ahojte, možno otázka odveci, ale keď som platila prevodom daň z nehnuteľnosti, zabudla som uviesť konštantný a variabilný symbol. Stalo sa nieco podobne niekomu? Aký by bol postup? Vrátia mi naspäť peniaze a pošlem ešte raz alebo?
A áno, hneď som písala mail na mestské dane a popísala čo sa stalo, ale zatiaľ neodpísali, tak zajtra tam budem volať.
Bude im dlhsie trvat sparovat platbu ale nic ine sa nedeje.
Konstantny je uplne bezpredmetny, variabilny im sluzi na to, aby priradili tvoju platbu k tvojmu menu, takze bud im to potrva dlhsie, alebo ta skontaktuju, ze tvoju platbu neeviduju/nevedia najst. Ale ked zavolas, nic nepokazis 🙂
Ak máš meno ako nikto iný, tak platbu dohladajú tak. Ak sa ale voláš Anna Nováková, ktorých tam majú 50, tak priradenie bude ťažšie. Pokiaľ napr. roky platíš z jedného účtu, dá sa dohladať.
Ak si napísala mail. Doriesia to, ale je nutné počkať. Lebo platba včerajšia sa pripíše dnes a dnešný výpis sa preklopi do systémov zajtra. Plus nejaký posun môže nastať podľa toho kedy spustia parovanie úhrad s predpismi
Pokiaľ sa platbu nepodarí priradiť, vracia sa na účet odkiaľ prišla
@janage no platila som minulého roku z toho istého účtu. Ešte sa mi nič také nestalo. To sa mi stalo ešte minulý týždeň, doteraz sa neozvali, ale zajtra skúsim zavolať
@vanilkovazmrzka to že hlavne ten variabilný som zabudla napísať, ktorý slúži na priradenie že kto to tie peniaze posielal. Ja som zadala len číslo účtu, sumu a potvrdila platbu. Hneď na to že ups, variabilný som neuviedla, ale hneď som im pisala
Najprv sa priraďujú platby podľa VS, potom sa prechádzajú tie nesparované a môže to chvíľu trvať. Mail bolo fajn, že si napísala, kľudne zavolaj.
Do budúcna skús pozrieť či na rozpise dane je QR kód, potom ho nasnímeš mobilnou aplikáciou svojej banky a vyplní všetko potrebné.
Je aj možnosť si vytvoriť QR kód cez stránku https://payme.sk/vytvorte-payme
Ja zvyknem keď príde platba (nie dane) bez VS alebo s nesprávnym VS, podľa čísla účtu vyhľadať kto platil predtým z toho účtu, alebo podľa poznámky ak tam niečo napísali ručne priradiť platbu, ak sa nedá zistiť komu patrí tak ju vrátime naspäť.
@maranco ďakujem za tip, verím tomu že už sa mi nič také nestane. Takto že naskenujem QR kód som ešte neplatila.
Každopádne toto je porušené, dnes som tam volala a platba bola prijatá, potrebovala moje RČ.
mne sa presne toto stalo, našťastie mi tam robila kamoška, tak som jej volala. Kázala sa mi ozvať tak za tri dni, skús tak.