Valorizácia dôchodkov na úkor príspevku pre rodiny

28. feb 2023

Vraj docasne povereny predseda vlady sa vyjadril, ze valorizacia dochodkov moze byt na ukor prispevku pre rodiny a prispevku na dieta. Mal vraj dnes nejake take vyhlasenie.
Citali ste niekde o tom? Nikde na internete sa neviem dopatrat k tomu vyjadreniu. Len som citala na socialnej sieti komentare a tam to niekto spomenul.
Myslite, ze nakoniec budu siahat na rodicovky prispevok a na pridavky?

*nechcem sirit zlobu ani hoaxy, len ma zaujima ci to ozaj povedal.

meluela
28. feb 2023

Lenze ta valorizacia dochodkov je nakoniec (aj vdaka pozmenovaciemu navrhu od SaS) hlupost, kedze by boli bez poslednej zmeny od januara 2024 vyssie nez budu teraz ... Co bude dalsi rok nikto netusi, uz terajsie Matovicove rozdavania na necielene rodinne politiky (akoze potesi ma to na ucte, ale je to nemysel z pohladu statu) zrejme nebudu udrzatelne a verejne financie smeruju do skaredych koncin ...

viestta
28. feb 2023

Pridavky ti neznizia, ani rodicak. Mozno ich nezvysia, pretoze tie peniaze daju dochodcom.
A na rozdiel od dochodcov kazdy dospely jedinec v produktivnom veku moze zarobit viac ak chce aby zabezpecit rodinu. Dochodca okrem kazdorocnej valorizacie nema sancu ako vykryt zvysujece sa zivotne naklady.

loginexistuje
28. feb 2023

Uvidime Smer a Hlas nemaju ako volicsku zakladnu rodiny po poslednej zmene vlady radicova/fico ziez siahli na zvyseny RP pre pracujucich
tak sa nechame prekvapit koho si zvolime

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oli18
1. mar 2023

@viestta 👍