Ahojte myslíte si že banke vadí keď využíva niekto druhý môj účet ,poprípade riešia to keď sa tam posielajú väčšie sumy peňazí ,odkiaľ to je z akých zdrojov?
banky vseobecne kontroluju transakcie. ak nejaka javi znamky podozrivej transakcie, preveruju.
Samozrejme, je to proti VOP a aj protizakonne ( pranie spinavych penazi)... ucebnicovy priklad...
@martinmmartin od 1000-3000 €
podozriva transakcia nemusi byt len vyssia suma a naopak, vyssia suma nemusi byt nijak podozriva. a banke je jedno, ci ucet pouziva niekto iny. to je skor na tebe, ze ak das niekomu svoje udaje na prihlasenie k uctu alebo kartu na tvoje meno, tak zodpovedna za pripadne ilegalne spravanie si ty.
nepodstatna suma, takato vyska nehra rolu, to nie je vysoka suma
Podvodníci zvyknú najímať biele kone na prepieranie peňazí.
Našli si ťa na inzerát, alebo tú tretiu osobu poznáš osobne?
Tiež robia podvodné predaje a na cudzí účet prijímajú peniaze, ktoré biely kôň posiela ďalej, alebo priamo podvodník má kartu a vyberá si z bankomatu. Keď to praskne a okradnutý sa domáhajú svojich peňazí, tak polícia rieši bieleho koňa lebo jemu poslali peniaze a nedostali sľúbený tovar/služby.
Aj daňový úrad môže spozornieť či si príjmy priznal v daňovom priznaní.
Je to podobné ako by si bankovému lupičovi robil taxikára. Neobstojí tvoje ja nič len som mu chcel pomôcť, potreboval rýchlo odvoz, tak som ho odviezol, ja z lupom nemám nič spoločné.
@maranco ide o to že sa tam zasielajú peniaze z fusky
A ty ich vyberáš a dávaš do ruky druhému, alebo jemu si dal kartu nech si vyberá?
Pred kým vlastne skrýva príjem, nechce platiť výživné alebo sa skrýva pred exekútorom? Skôr ty sa z toho môžeš dostať v budúcnosti do problémov.
Kto cudzi? Tvoj partner? Myslim, ze tieto obnosy banka skumat nebude.
Nemyslim si, ze banka skuma len velke transakcie... pokial viem, skuma neobvykle transakcie... ak tam niekto "stale" nosi relativne velke sumy penazi a vklada cash na ucet (a nie je to podnikatelsky ucet), a este k tomu je to 3tia osoba (nie majitel uctu), tak to system kludne moze vyhodnotit ako podozrive... zase ani fiancna sprava ani banky nie su blbe...
väcsie sumy prosim upresnit