Ahojte , 3.1. 2024 mi skoncil pracovny pomer a hned som sa bola nahlasit na urade prace , potom som znova 22.1. nastupila do novej. Napriek tomu ze som sa bola zaregistrovat mi dnes v zdravotnej povedali , ze od 4.1.2024 do 21.1.2024 neeviduju platitela poistneho a chcu aby som zaplatila pokutu 56 eur za toto obdobie. Neviete mi poradit ako to vyriesit. Nakolko moja pracovnicka na urade je PN a zastupujuca mi povedala ze ina to riesit nebude . Dakujem
@ankapal Ak si naozaj bola evidovaná na UP, tak ZP dostane v elektronickom hlásení informáciu o tom, že si bola evidovaná. Ale pre každý prípad nie je na škodu, ako napísala katka2602, odniesť potvrdenie o evidencii na UP a keď ťa už aj vyradili, tak oznámenie o vyradení. Alebo si nechaj na UP potvrdiť obdobie evidencie.
Veď nejaké papiere z UP hádam len máš? Či nie?
A 58 € nie je pokuta, ale poistné za obdobie, kedy si nebola v pracovnom pomere. Keby si nebola evidovaná na UP, tak to musíš zaplatiť, takto to za teba platí štát.
nejak rychlo reagovali v zdravotke... nam zvacsa ledva dva tyzdne po ukonceni PN registruju nieco take.. nie to este vynechane obdobie.
bola si na urade, doklad o tom mas (ak nemas, mala by si mat, alebo ti este pride, lebo na rozhodnutie tiez treba nejaky cas kym sa vystavi, doruci), predloz to, aby si nemala okno v poisteni. Zaeviduju si to a nebudes tam mat nedoplatok na zdravotnom (nie je to pokuta, je to poistne)
Dnes som bola na urade, a dali mi len oznamenie o zaradeni ale od 24.1.2024 .
a preco od 24.1. ked si p isala ze si sa hned po 3.1. nahlasila na urad? a pises ze 22.1. si nastupila do prace? 🙂 tebe to pride ok, a zobrala si si taky doklad?
cize to je nove zaradenie, ale ty potrebujes to stare od 3.1....
@ankapal
@simca06022011 ked som 4.1. Isla na urad prace sa zaregistrovat vypisovala som len tie tlaciva aku mam prax a tieto veci co sa zakladaju , nic viac
@simca06022011 a to nemam praveze nic mi ani postou nedoslo
malo ti prist potom zaradenie postou (neivem ci este chodi, kedysi to chodilo postou), alebo si si to mala vypytat spatne... na tieto datumy. Potrebujes vydokladovat v ZP ze tie chybajuce dni si bola registrovana na urade. Nedali ti = pytaj si. ALebo sa pytaj kde to je.
no to si sa mala dopytovat na tom urade.. my ti to tu nenapiseme 🙂
@simca06022011 tak si to vypytam dodatocne , bola som pri nejakej zastupujucej a ta ked som sa jej pytala kedy mam prist na kontakt tak mi povedala rieste si to so svojou pracovnickou
Choď na úrad a žiadaj si potvrdenie o dobe evidencie na UP. Keď si sa bola evidovať musí to tam byť.
@ankapal naozaj si sa bola toho 4.2. evidovať na Up? Do 2t od vyplnenia posielajú buď poštou alebo pozývajú na osobný podpis a prevzatie rozhodnutia o zaradení do evidencie. Pripadne si môžeš na Up vyžiadať prehľad tvojej evidencie za celé obdobie. To ti vydajú aj na informáciách
@ankapal keď si sa bola evidovať, dostala si oznámenie o zaradení do evidencie. Vyžiadaj si potvrdenie o dobe evidencie ne UP a odnes to do ZP.