V nebankovke mi nechcú dať splátkový kalendár

23. dec 2020

Ako mam postupovat ked mam dlh v nebankovke a nechcu pristupit na splatkovy kalendar,ziadaju dlh uhradit naraz,momentalne bohuzial nemam peniaze,aby som to naraz uhradila.Na vyzvy o splatky nereaguju?

syslik81
23. dec 2020

nemozes si poziciat v banke ..vyplatit nebankovku a spracat banke tak aby si to zvladala? nik nieje povinny ti davat splatkovy takze moc rieseni nemas

petamich
23. dec 2020

@syslik81 ak ma negativny zaznam v NRKI = nebankovy register, do ktoreho banka posiela dopyty, tak jej zial uver v banke neschvalia

pribinak
23. dec 2020

Začala by som posielať každý mesiac nejakú sumu (koľko mozes) na ich účet. Oni ti určite tie prachy nepošlú spat.

karhu
23. dec 2020

porad sa s pravnikom

ivkazba
23. dec 2020

Ako dlho bol nesplácaný dlh? Vo všeobecných podmienkach je určite uvedené, že pri porušení podmienok zmluvy (tým je aj neuhradenie splátok v dohodnutom termíne a výške) môže spoločnosť pristúpiť k zosplateniu úveru. Nie sú povinní umožniť ti riešiť splácanie formou splátkového kalendára. Ten si predsa už mala po načerpaní úveru a evidentne si ho nedodržiavala. Situáciu treba riešiť ešte pred tým, než nastane problém. Čiže ešte pred tým, než si nemohla uhradiť načas prvú splátku, si mala spoločnosť kontaktovať a žiadať o riešenie. Ak si prestala včas platiť a spoločnosť rieši situácia zosplatnením, máš možnosť buď to uhradiť alebo sa môže situácia zvrtnúť smerom, že spoločnosť bude dlh riešiť súdnou cestou, kde sa ti dlh navýši o ďalšie trovy.

juliet86
23. dec 2020

kopko dpzis a ake chces splatky? a preco si sa zadlzila v nebankovke,? pracujes?

ivkazba
23. dec 2020

@juliet86 zadĺžiť sa v nebankovke nie je problém (sú aj seriózne nebankovky, sú nebankovky, ktoré spadajú pod niektorú z bánk, o čom bežne klienti ani nevedia), problém je ak sa úver nespláca. Aj banka ak klient určitý čas nerieši splácanie, tak pristúpi k zosplatneniu celého úveru.

juliet86
23. dec 2020

@ivkazba ano viem. zaujimal ma konkretne pripad autorky