Ahojte prosím vás . V ktorej banke sa najlepšie oplatí hypotéka aj čo sa týka úrokov ?
Môj priateľ zarába dobre ale ja mám živnosť takže sa bojím že kvôli tomu budeme veľmi obmedzený
Ak na googli najdes xyz porovnavacov. Alebo oslov financneho poradcu.
Ale, najskor sa vezmite. Inak hypo vezme priatel a Ty po rozchode budes akurat tak"bezdomovec", nakolko pises, ze priatel zaraba dost, tak predpokladam, ze hypo nevezmes Ty.
Budeme sa brať aj momentálne nám to bývanie súri . No mne ťažko dajú keď neplatím socialku si myslím
@vannyvanny najprv sa vezmite, potom hypo. Inak môžeš ostať s holou 🍑
@vannyvanny Zlatičko, hoď si finančnykompas botka eska a tam si daj porovnať hypoteku. Vyjde ti, že najlepšie vychadza primabanka.- Ale ja beriem akurat v SLSP, lebo tam mam tajnu spojku, od 1.9. znižili uroky (zo 4,3 na 3,99 haha).
Keď neplatiš socialku, považuješ sa len za "prívesok"... bohužiaľ. Osobu, ktoru treba živiť. Ale zas je pravda, že hypoteky schvaľuje človek a nie mašina, takže pokiaľ maš nejaku historiu, ako napr. ja, tak v pohode nam teraz dali hypo, keď manželka je na rodičaku a ja živnostnik s paušalnymi vydavkami (ale platby prijmam na učet v SLSP, takže to vidia).
@vannyvanny Po prvé treba povedať že úrok nie je najdôležitejší údaj pri hypotéke, treba pozrieť RPMN. Za druhé brat sa nemusíte a polovica nehnuteľnosti môže byť tvoja . A do hypotéky ísť teoreticky nemusíš, aj keď banka dokáže akceptovať aj obraty , ale živnosť musí fungovať celé zdaňovacie obdobie .
Slsp. Treba zvoliť veľkú banku, ktorá má budúcnosť a istotu.
@martinbud nie je najdrahšia, ako aj @thirstymonk píše 3,99 je úrok. A do 35 rokov je kopec benefitov. Ja osobne ani neplatím ani za vedenia účtu
No neviem, ale najlepšie je asi brať hypo tam, kde máte účet. Nie ste pre banku nový klient, je tam nejaká história, pohyby, vidia či nie ste sústavne v mínuse. Nie ste rizikový nový klient. I úroky tomu prispôsobia. Treba si dať vypracovať ponuku a potom sa rozhodnúť, či ísť inam..
Teraz sme refinancovali do Prima banky, mali najlepšie podmienky 🙂 predtým sme mali hypo v slsp ale celé zle 🙂
@martinbud v SLSP som včera dostal úrok 3,77%
V tatrabanke mi pred 2 rokmi odpustili všetky poplatky spojené s hypo (znalecky posudok, poplatok za vybavenie hypo)
V živote by som neriešil hypo bez hypotekárneho poradcu. Co on dokázal vybaviť a jak sa obracal by som ja ani nebol ochotný toľko krát ísť ani do banky
@misanthropicdann nehovoriac ze v oboch prípadoch nám vybavil 90% hypo
@sisska96 Platiť za vedeniu účtu v roku 2024? Maj rozum :D
@misanthropicdann Ja zas som raz riešil refinanc s hypotekarnym poradcom... ťahalo sa to mesiac jak sople, chcel som navyšiť o 13 tisic, dokazl mi to ten zazračny poradca vybaviť zvyšenie 2000€, čo bolo nič.
Nasral som sa, nabehol do sporiteľne, povedal som čo a jak, vyplnil toto, podpisal hento a za dve hodiny som zavolal ženu podpisať a za dve hodiny a 11 minút som odchádzal s navýšením o 13 tisic bez problemov.
Takže to vidím tak, že človek je sám sebe najlepší poradca. Asi spejeme do tej doby, že si musíš všetko vybaviť sám, lebo ľudia dnes sú dajakí krepí. Aj kotol som si sám opravil lepšie ako revizny technik, aj elektriku som si zrobil lepšie ako elektrikar, aj hypoteku som si vybavil lepšie ako poradca. Dom som predal do 24 hodín bez realiťaka... No neviem... Možno som len čak noris :D
@misanthropicdann súhlas, tiež to riešim sama a Also mi teraz ponúkala 3,79%
@thirstymonk očividne zlý poradca teda. Ale keď poradca uzatvorí mesačne 15 hypoték tak ma výrazne väčšie páky v banke ako bežný človek. Nám sa to veľmi osvedčilo a nestalo nas to ani cent (rozumej jeho služby). Dokonca také triky nám ukázal ze ani na chýbajúcich 10% sme nepotrebovali brat bezucelovy úver pri druhej nehnuteľnosť
Zlatíčko, každý deň tu pribudnú x príspevkov na túto tému. Naučím ťa ako sa používa vyhľadávač na MK? ak máš záujem píš SS