Dobrý večer, potrebujem na dovolenku doláre a u nás v mestečku nie je zmenáreň a moja banka takú službu neposkytuje.
V okresnom meste sú aj iné banky, ale neviem, či by mi tam zamenili, keď nie som ich klient... Môžete mi poradiť,kde by to bolo možné? Ďakujem.
Snaž sa na dovolenke čo najviac platiť kartou v miestnej mene, to bude lepší kurz ako výmena hotovosti a neostanú ti zbytočne neminuté doláre.
Prípadne si zariaď Revolut/Wise kartu tie majú lepšie kurzy.
Keď som ja potrebovala pred rokom bol problém doláre zohnať...a to sme krajské mesto s kopou bank.
S dolarmi je problem. Kamoska nedavno v Ba nevedela zamenit.
ja si vzdy vyberiem z bankomatu priamo v krajine v ktorej som, ak potrebujem. Inac platim vzdy len kartou.
ked som to riesil v BA, tak Sporka nechcela neklientom, Tatra ma iba zopar pobociek so zmenarnou, CSOB nemala problem (ale chalanisko bol na obede), tak som skoncil v zmenarni... Takze skus CSOB a uvidis... ale je to bieda
Platiť kartou sa v tej krajine,kam ideme, nedá všade platiť, preto potrebujem aj hotovosť aspoň 200 USD. Aj keď mi náhodou zostanú,nie je problém,miniem ich na ďalšej dovolenke.
Tak teda idem skúsiť vygooglit nejaké blízke pobočky so zmenárňami,ale bývam v takej oblasti, že najbližšie mesto 20 km 😕
popripade teda ak ides lietadlom, tak na letisku potom (pred odletom)
@zic S tým nemám skúsenosti. Je tam zmenáreň otvorená celý deň?
Pred mesiacom sme potrebovali zameniť 2 000 dolárov na dovolenku. Tatrabanka v Petržalke bez problémov na počkanie.
Ci cely den to netusim (teda ci 24x7 - to asi nie)... ale tam by teda nejaka mala byt...
Ked maju zmenaren, zmania ti bez ohladu na to ci si alebo nie si ich klient.