Ahojte ♥️
S mužom sme si odkladali peniaze doma v obálke (keby trebalo nejakú opravu, výlet, darčeky) ale žiaľ , nikdy tak peniaze dlho nevydržali priamo na tento účel 🙂 preto sa chcem spýtať v ktorej banke máte sporiaci účet a neplatíte za neho. My máme účty v PB ale je platený.
@sonicka96 sporiaci ucet mam ako poducet k mojmu osobnemu uctu - to je taky ten ucet na vydavky typu vylety, alebo ked si doprajeme nieco viac. Setrim na stavebnom sporeni - ale teda ja mam to sporenie cez 10 rokov uz a k peniazom sa viem dostat v pripade potreby do 2-3 tyzdnov bez dokladovania. Tu si davam peniaze ktore potom su v podstate nedostupne ---- vyberala som z neho akurat ked som kupovala na jar v 2020 chalupu 🙂
v prvom rade sporiaci ucet k uctu nie je vobec uroceny alebo ked tak 0.01% p.a. - ak cielom pre vas je nemat tie peniaze doma, aby sa neminuli na nieco co neboli urcene tak potom v poriadku, takmer kazda banka ponuka sporiaci pod-ucet k beznemu uctu, no a potom su dalsie bankove a nebankove produkty - napr. terminovane vklady s nejakou viazanostou (tam tiez nezarobis ale je to cesta, ako mat peniaze nie az tak dostupne, ked ich napr. chces minut az o rok na dovolenku) a potom su tu nejake investicne produkty
sporiaci ucet v Postovej banke naozaj neviem o tom, ze by bol plateny - si si ista, ze to bol sporiaci ucet, co si vyuzivala?
@sonicka96 Ja mám poducet k môjmu účtu na takéto veci a plus dlhodobe sporenie vo fondoch.
aj ucet v PB ma svoj sporiaci, pozri sa v apke alebo v IB,