V aplikácii poisťovne mám záznam, ktorý som neabsolvovala

8. sep 2024

Ahojte. Už ste sa stretli, že v apke, kde je zdravotný záznam ste si našli vyšetrenie, ktoré ste vobec neabsolvovali? Teraz som to pozerala a poisťovňa za mňa zaplatila cca 30€ za vyšetrenie, ktore som neabsolvovala; da sa to nahlasit ?

petruldo
9. sep 2024

Samozrejme, že sa to dá. Ale či sa aj niečo s tým urobí tak to neviem. Osobná skúsenosť

rachel36a
9. sep 2024

Ano stalo sa mi to...reklamovala som to v poisťovni...prešetrenie, sumu za úkon lekarka vrátila...

lucia147852
9. sep 2024

Áno, tiež som riešila. Dr musel vrátiť €

katulienkax
9. sep 2024

ano mala som, ale zistila som u doktorky, ze maju v ambulancii pani s presne takym istym menom a priezviskom ako ja, len iny rok narodenia, takze sa pomylila a dala to do mojej karty, viac som to uz neriesila. Stalo sa len raz, dake antibiotika jej predpisala

lubossi
9. sep 2024

v appke od niektorych poistovni (ako napr VsZP) je tlacvitko reklamovat

maranco
9. sep 2024

Môžeš si pozrieť aj svoju zdravotnú knižku https://www.npz.sk/ tam by mali byť záznamy od lekárov online v ten deň kedy si "tam bola", nie až keď ich dostane poisťovňa.

ms1411
9. sep 2024

Ahoj. Ak si u toho lekára vobec nebola, resp. bola niekedy v minulosti a odvtedy si na teba vykazuje úkony, tak by som to riešila, ak sa ti chce.
Na druhej strane, ak si u daného lekára skutočne bola, tak je možné, že si daný úkon inak vykázal. Ide o to, že poisťovne nepreplácajú lekárom všetky úkony, ktoré vykonajú. A tak sú lekári nútení odrbávať. A namiesto úkonu, ktorý ti lekár vykoná, si do poisťovne vyuctuje iný úkon, lebo ten skutočne vykonaný by mu nepreplatili, ale ten “fiktívny” Ano. Tiez sa môže stať, že jednotlivé úkony si vykáže v iné dni, lebo ak by si ich vykázal v jeden deň, tak ich opäť nebude mat preplatené. Ak by poisťovne preplatili vsetko, čo si lekár vykáže, tak by nemuseli byť takéto “fiktívne” platby.
Ja tiez v aplikácii vidím, že moja gyn tam nabije kadejaké kódy a diagnózy, ale zároveň viem, že úkony mi skutočne vykonala (stery, odbery, niekdy aj nad rámec), tak to neriešim.
A tiež sa mi stalo, že keď som sa objednávala na magnetickú rezonanciu s krčnou chrbticou a hlavou, tak mi rovno povedali, že to musia rozdeliť na dva dni, lebo im to poisťovňa nepreplatí, ak by to bolo v jeden deň. Choré, smutné, naše zdravotníctvo.
Moja suseda sa tiež raz sťažovala na takto zvláštne vykázaný úkon a potom ju uz lekárka odmietla ošetrovať - tak aj s tym rátaj, keby niečo.

mamatroch
9. sep 2024

Urcite to nahlas poistovni. Niektori lekari si takto "prilepsuju". Aj moj zubar to tak skusil - akurat ze v case, kedy som na jeho smolu nezila na Slovensku a nemala tu ani zdravotne poistenie, cize to poistovna zacala vymahat odo mna, ale rychlo som ich dostala do obrazu, ze je nemozne, aby som v tom case absolvovala zubarske osetrenie na Slovensku, nakolko som v tom case zila v inom state. Povedali mi, ze to s nim budu riesit a viac som som o tom nepocula.

mamatroch
9. sep 2024

a ako spomina @ms1411, ked som v tom case u daneho lekara bola a len si to vykazal rozdelene na viacero ukonov, to neriesim, pokial ma v ten den / par dni hore-dolu realne vysetroval.

rozculena
9. sep 2024

ja som reklamovala 40 sedení u psychologičky,reálne som tam bola 3x,odporná ženská.......stále to mám v záznamoch,či to riešili s dotyčnou netuším...tiež som bola v rovnakom čase zaevidovaná u dvoch gynekológov,to nechápem,že to poisťovňa nevidí??