Ahojte,
Prosím vás chcem sa spýtať tých, čo prešli OB , v akom prípade zamietaju prípadne rušia OB? Nemám žiadny majetok ,ani auto požiadala som si o OB formou konkurzu (moje dlhý presahujú 30000 eur) . Je tá možnosť ,že mi to neprejde keďže nevlastním žiadny hnuteľný majetok?
Ďakujem veľmi pekne za odpovede .
Nie je to žiadna prekážka, nemusíte splatiť z dlhov ani euro, ak nemáte žiaden majetok. Platí sa len poplatok CPP.
Predpokladám, že ste v posledných rokoch neprevádzali majetok na iného a že spĺňate podmienky na OB.
@draik ďakujem krásne za odpoveď. Nie majetok som neprevadzala na nikoho keďže nijaký nemám ,byvam od narodenia u maminy , len som čítala,že pokiaľ človek nemá nič bankrot mu neschvália nakoľko nepokryje konkurznu podstatu . V centre som sa nepýtala ,pretože sme všetky dokumenty vybavovali poštou kvôli korone,podpísať som bola len zmluvu o pôžičke CPP. V liste od centra bolo napísané ,že spĺňam podmienky pre OB ,len či tam nie je táto prekážka ten majetok .
@ivkazba vďaka
Zrejme si to mýliš s formuláciou, že konkurz bol zrušený z dôvodu že majetok nepokryje konkurzu podstatu.... To ale neznamená, že bankrot nebol schválený...
@11mirka22 aha tak . No ja ešte odpoveď nemám , len som si pozerala vsetnik a tam bol tento dôvod zrušenia, tak som pozerala o čo sa jedná . A vieš mi prosím vysvetliť ako to teda v takomto prípade je ? Vďaka
To čo si čítala vo vestníku, je pre osobu v bankrote dobrá správa.... Po lopate povedané, týmto výrokom zverejnenym vo vestníku sa tvoje dlhy stávajú nevymahatelnymi, čiže koniec exekúcií a podobne. Proste skončil konkurz, nie je čo predať, vymáhať....
@11mirka22 aha , už rozumiem . Ďakujem veľmi pekne za vysvetlenie. Vďaka ešte raz 🍀😌
Áno, je možnosť, že to neschvália. OB formou konkurzu totiž predpokladá práve to, že aspoň časť dlhov bude splatená formou konkurzu. Apropo, na toto ti mali dať odpoveď právnici v Centre právnej pomoci. A všeobecne by som sa takúto otázku pýtala právnika a nie ľudí laikov. To, že niekomu niečo schválili alebo zamietli neznamená, že rovnaký postup bude aj u teba. Každý prípade sa totiž posudzuje individuálne. Označím tu právnika, možno dá nejaké info. @draik ? ďakujem