V akom prípade sa zamieta osobný bankrot?

5. nov 2021

Ahojte,

Prosím vás chcem sa spýtať tých, čo prešli OB , v akom prípade zamietaju prípadne rušia OB? Nemám žiadny majetok ,ani auto požiadala som si o OB formou konkurzu (moje dlhý presahujú 30000 eur) . Je tá možnosť ,že mi to neprejde keďže nevlastním žiadny hnuteľný majetok?
Ďakujem veľmi pekne za odpovede .

ivkazba
5. nov 2021

Áno, je možnosť, že to neschvália. OB formou konkurzu totiž predpokladá práve to, že aspoň časť dlhov bude splatená formou konkurzu. Apropo, na toto ti mali dať odpoveď právnici v Centre právnej pomoci. A všeobecne by som sa takúto otázku pýtala právnika a nie ľudí laikov. To, že niekomu niečo schválili alebo zamietli neznamená, že rovnaký postup bude aj u teba. Každý prípade sa totiž posudzuje individuálne. Označím tu právnika, možno dá nejaké info. @draik ? ďakujem

draik
5. nov 2021

Nie je to žiadna prekážka, nemusíte splatiť z dlhov ani euro, ak nemáte žiaden majetok. Platí sa len poplatok CPP.
Predpokladám, že ste v posledných rokoch neprevádzali majetok na iného a že spĺňate podmienky na OB.

autor
5. nov 2021

@draik ďakujem krásne za odpoveď. Nie majetok som neprevadzala na nikoho keďže nijaký nemám ,byvam od narodenia u maminy , len som čítala,že pokiaľ človek nemá nič bankrot mu neschvália nakoľko nepokryje konkurznu podstatu . V centre som sa nepýtala ,pretože sme všetky dokumenty vybavovali poštou kvôli korone,podpísať som bola len zmluvu o pôžičke CPP. V liste od centra bolo napísané ,že spĺňam podmienky pre OB ,len či tam nie je táto prekážka ten majetok .

autor
5. nov 2021

@ivkazba vďaka

11mirka22
5. nov 2021

Zrejme si to mýliš s formuláciou, že konkurz bol zrušený z dôvodu že majetok nepokryje konkurzu podstatu.... To ale neznamená, že bankrot nebol schválený...

autor
5. nov 2021

@11mirka22 aha tak . No ja ešte odpoveď nemám , len som si pozerala vsetnik a tam bol tento dôvod zrušenia, tak som pozerala o čo sa jedná . A vieš mi prosím vysvetliť ako to teda v takomto prípade je ? Vďaka

11mirka22
5. nov 2021

To čo si čítala vo vestníku, je pre osobu v bankrote dobrá správa.... Po lopate povedané, týmto výrokom zverejnenym vo vestníku sa tvoje dlhy stávajú nevymahatelnymi, čiže koniec exekúcií a podobne. Proste skončil konkurz, nie je čo predať, vymáhať....

autor
5. nov 2021

@11mirka22 aha , už rozumiem . Ďakujem veľmi pekne za vysvetlenie. Vďaka ešte raz 🍀😌