V akej výške sa poskytuje príspevok na cestovné?

sona272
10. dec 2024

Ahojte, po skončení podpory a následne nájdení novej práce, úrad práce poskytne príspevok na cestovné, viete prosím v akej výške ?
Ďakujem.

carrot_apple
10. dec 2024

@sona272 však to ti mali oni povedať, nie? ja si pamätám, že mi vraveli, že preplatia cestovné keď pôjdem na pohovor do niekolko km od bydliska iba...

littledaisy
10. dec 2024

Závisí aj od vzdialenosti, ak som to správne pochopila. Mne dali 360e na cely rok, čiže približne 30e na mesiac, závisí aj od počtu odpracovanych dni za mesiac, ktore sa vykazuju. Od septembra robim a ešte mi nič neprišlo.. čo som sa rozprávala,tak to trvá dlhšie niekedy.. 🙂

zalka
10. dec 2024

@littledaisy a potvrdenie o odpracovaných dňoch každý mesiac nosíš na UP?

littledaisy
10. dec 2024

@zalka áno 🙂

zalka
10. dec 2024

@littledaisy divné, že im to tak trvá... Skúsenosť z leta jún zamestnanie august prvé peniaze

miroslava2710
10. dec 2024

@sona272 Asi je to rôzne muž dostaval par rokov dozadu za cestovanie z NR do BA 120€

venusa85
10. dec 2024

@sona272 to je podľa km. Mne posielali 40€, mam to do 20 km. A vypláca sa to za odpracované dni. A samozrejme, nepokryva to skutočne cestovné náklady.

venusa85
10. dec 2024

@littledaisy oni majú 30 dní na vyplatenie. Mne povedali, že do 3.dna v mesiaci mam doniesť dochádzku a väčšinou do konca mesiaca som mala peniaze.

andaluzia12
10. dec 2024

Môj muž bol 9 mesiacov nezamestnaný. Keď si našiel prácu, poradila som mu že upsvsr poskytuje tento príspevok .. pracovníčka mu však povedala ze je to hlúposť, že tento príspevok neposkytujú. Ja som ho však presvedčila že príspevok naozaj poskytujú, on sa nedal odbiť, šiel tam opäť a rázne pracovníčke vysvetlil že príspevok poskytujú a on naň ma nárok! Samozrejme že mu príspevok schválili.. Takže vzhľadom na našu skúsenosť je možné ze na upsvsre jej to ani nepovedia….

sona272
autor
11. dec 2024

Ja to chápem , že od dní odpracovaných aj od vzdialenosti, len som myslela či to nemajú nejako nacenené, že koľko od km. Tak sa necháme prekvapiť

andrea78
11. dec 2024

@sona272 na to je urcena tabulka a suma v zavislosti od kilometrov trvale bydlisko- praca, ziadne prekvapenie, ze kolko daju. Rataju sa km len jedna cesta, nie tam aj spat dokopy. Treba nosit na urad kazdy mesiac nosit potvrdenie tlaciva s dochadzkou, ak vymeskas v praci, prispevok sa krati o pocet tych neodpracovanych dni ( PN, lekar, dovolenka).

helenbozka
11. dec 2024

@sona272 je to odstupňované podľa počtu kilometrov medzi miestom bydliska a miestom výkonu práce.ne to schválili a prvé peniaze (po potvrdení dochádzky od zamestnávateľa) mi prišli cca 2 mesiace celkovo od podania žiadosti. V sprievodných papieroch z ÚP by si to mala mať vysvetlené aj rozpísané k tým kilometrom.