V akej výške dostávate tehotenské štipendium?

17. aug 2023

Ahojte. V akej výške prosím dostávate tehotenské štipendium?

petamich
17. aug 2023

ak sa nemylim tehotenske stipendium je pre kazdeho rovnaka suma (teda ak splna podmienky naroku) a je to 200€

alenah31
17. aug 2023

Výška tehotenského štipendia je 200 eur mesačne. Vláda môže ustanoviť nariadením inú výšku tehotenského štipendia; výška tehotenského štipendia uvedená v prvej vete stráca platnosť ustanovením jej výšky nariadením.

jazminn
26. sep 2023

@alenah31 prosím Vás ako to vlastne je? tlačivá sa dávajú ked je študentka v 13 týždni? a do pôrodu jej zostáva 27 týždnov? lebo v škole na študijnom povedali, že až ked bude v 27 týždni!

autor
26. sep 2023

@jazminn dostanete tlačivo u gynekologicky, s ním idete do školy. Zo školy som išla na sociálnu poisťovňu a odtiaľ ešte potvrdiť od lekárky, že som ukončila 13. Týždeň a dám aj dátum že kedy. To čo vam povedali je obrovská blbosť a to 27. Týždňov čo píšu na papieri je to, koľko vám chyba do pôrodu. Skúste im to vysvetlit, lebo vám povedali hlúposť a spätne vám peniaze za ostatne mesiace nevyplatia. A je škoda to nechať prepadnúť. Skúste tam ešte ísť a povedať im takto

jazminn
26. sep 2023

presne tak to chápem aj ja...no neviem, či to tá učtovníčka tiež pochopí...tam je ten 27 týždeň uvedený a ona, že to až od vtedy...Ďakujem

alenah31
26. sep 2023

@jazminn v ukoncenom 13tt....co je 27 tyzdnov pred predpokladanym terminom porodu😊 na studijnom asi nevedia citat.

autor
26. sep 2023

@jazminn teta je dosť odveci teda😅skúste tam ešte zájsť. Nech to stihnete čo najskôr podať a další mesiac máte už peniaze

jazminn
29. sep 2023

vyriešené, pochopili....Ďakujem