Uznanie otcovstva v čase žiadania o hypotéku

snido
21. apr 2016

Dobry den,

s partnerkou nie sme vzati a cakame spolu syna, ktory sa narodi v najblizsich dnoch.
Zaroven riesime hypoteku a kupu bytu. Ja ako zamestnany hypoteku ziadam ako slobodny a (zatial) este bezdetny, co je v zmysle vyssej bonity v prospech ku vyske schvaleneho uveru.
Casovo to momentalne vychadza tak, ze dieta sa nam narodi skor, ako dojde k odklepnutiu vopred urcenej vysky uveru.
Zaroven situacia je taka, ze ak sa mi do zavazkov v banke zarata vyzivovacia povinnost, vyska uveru pojde rapidne dole (10-15 tisic eur).

Moja otazka znie, ak niekto s tym ma skusenost, po narodeni dietata a naslednom standardnom zapisani otca na rodny list, dostava banka automaticky tuto informaciu a zaraduje vyzivovaciu povinnost do zavazkov klienta?
Nemam sajnu ako banky v tomto funguju, ake byrokraticke kroky medzi tym su a tak dalej.

Budem velmi vdacny za akukolvek skusenost, radu a pod.

sissy27
21. apr 2016

@snido zaujíma ich aktuálny stav v čase podania žiadosti a po schválení ich zaujíma len jediné - včas uhrádzané splátky... Už neriešia ani koľko detí sa ti narodí, či sa oženíš alebo rozvedieš, či zmeníš prácu... A reálne nemajú ani ako overiť, že sa ti narodilo dieťa.

simby24
9. feb 2017

@snido Ahoj, ako ste vyriesili situaciu? Mame s priatelom presne ten isty problem a nevieme co dalej, ziadost je zaslana, znalec tiez vybaveny ale ak to nebude stacit, co si myslime ze nie pretoze mame stary dom, tak sa bojime ze pripadna ziadost o navysenie uveru nebude poskytnuta, kedze bude na RL dietata...
Dakujem za akukolvek info

era777
26. okt 2019

Presne ich zaujima terajsia ziadost ... A ked ti to schvalia tak uz len vcas zaplatene splatky, banka nieje prepojena s matrikou 😉 Ani, ked sa narodi, nepojdes to nahlasit do banky, ze mas dieta .Takze sup sup kym je maly v brusku 😉