Už ste dostali PN?

16. jan 2023

Dobry den, prisla vam uz PN zo soc.poistovne?

paulinam99
16. jan 2023

Ano. A ?

autor
16. jan 2023

@paulinam99 čo a? Ved len sa pýtam, lebo mne ešte nie.

lujziana44
16. jan 2023

Však to nechodí každého presne hneď na deň. Netreba hneď stresovať, istotne prídu. Možno zajtra, možno pozajtra, kľud🙂

autor
16. jan 2023

@lujziana44 dakujem 🙂

marci77
16. jan 2023

ak by neprisli teraz, SP ma vyplatny termin este 27meho, tak potom cakajte

saxana000
16. jan 2023

Ja cakam na ocr za december tiez zatial nic.

abenys824
16. jan 2023

Nie a tiež čakám 🙄 oni majú kedy ,keď majú posielať ale keď má človek platiť im ,tak naháňajú ...tiež si myslia ,že my nemáme splatné termíny u iných veci čo nám treba poplatit ...celé zle 🤦🤦🤷

draik
16. jan 2023

@abenys824
SP Vám niečo nevyplatila v termíne?

kalifka
16. jan 2023

Ja áno, ale majú viacero výplatných termínov.

abenys824
16. jan 2023

@draik No keď je človek na PNke tak asi majú vyoplatny termín ,či ? Keď dnes nič neprišlo tak asi nevyplatili...Asi tie výplatne terminy nie sú pre srandu ,keď ma človek napríklad splátky hypotéky ,úveru,zaplatiť poplatky školy, škôlky,čokoľvek proste čo platí individuálne u každého a má tam termín 15, čo býva asi najobvyklejsie tak to nikoho nezaujíma ,že to nezaplatil preto ,že nedostal,, dávku,, tiež v rozumnom dátume ...ale keď má človek platiť nieco na úrad alebo pod a omeška sa ,hneď hrozia penale ,úroky z omeškania a ešte neviem čo všetko...takže asi tak nejak 👍 ale jasne všetci vieme že ,,máte čas do konca mesiaca ,,takže je všetko v poriadku ,že 😂😂🤦

lilinka88
16. jan 2023

@abenys824 povinnosť je vyplatiť dávku do konca nasledujúceho mesiaca. Čiže ak Vám o dávke už bolo rozhodnuté a pobočka má odovzdané všetky potrebné doklady k výplate, za december má byť dávka vyplatená do konca januára. Nikde nie je napísané,že dávky chodia 15. v mesiaci
Pokiaľ o dávke nebolo rozhodnuté, lehota na rozhodnutie je 60 dní odo dňa doručenia žiadosti na miestne príslušnu pobočku SP

abenys824
16. jan 2023

@lilinka88 veď na konci píšem ,že vieme že majú čas do konca mesiaca ,tak je to v poriadku 🤷😀😀 ja len konštatujem ako to ,,reálne ,,chodí ...

lilinka88
16. jan 2023

@abenys824 ako to reálne chodí? Pokiaľ správne ovládam dátumy, sme len v polke mesiaca a na výplatu zostávajú ešte dva týždne 🤔 treba všetky doklady odovzdať včas a bude aj výplata v Tom termíne,kedy očakávate

topciapocky
16. jan 2023

ani mne ešte nie, tiež netrpezlivo čakám 😃🙆

ajko2011
16. jan 2023

Mne chodí 14teho. Teraz v januári mi prišla už v piatok, 13teho na účet.

abenys824
16. jan 2023

@lilinka88 vravím ,že ľudia majú aj iné termíny dokedy si majú zaplatiť svoje veci a je problém keď sú v omeškaní ...ale tu darmo asi čosi hovoriť ..papiere mám v poriadku predstavte si ,keďže mám dlhodobú PN ,tak minulý mesiac prišla pekne 15teho,no tento mesiac netreba...stačí 31...😂😂👍 V škole kľudne počkajú,decko nedostane celý mesiac obedy to nevadí 😂😂😂😂🤷 (narážala som napríklad na toto ) nie každý má také príjmy ,žeby si vedel ešte odkladať navyše na ďalší mesiac na všetky výdaje ,každý to môže mať inak

zuzi0911
16. jan 2023

Ešte v piatok...ale z vlastnej skúsenosti ti radím zavolaj tam ...mne sa par krát stalo,ze mi zamestnávateľ zabudol odovzdať priepustku a darmo by som čakala do 26 (druhý vypl.termin)..musela som to potom určovať cez firmu atď...ale pokiaľ tam máš všetky papiere a si tým ista tak už len počkať do konca mesiaca .

lilinka88
16. jan 2023

@abenys824 tak pokiaľ ste presvedčená,že preukaz o trvaní bol do 5.1. odovzdaný na pobočke, môžu ešte prísť, vyplatne terminy sú tieto dni