Hmmm možno ma odsúdite možno sa budete smiať alebo možno budete ma chápať …ale nevladzem už .. som mladé dievča pracujem z dobrej rodiny ale jeden chlap mi pokazil všetko moju sny, moju budúcnosť všetko . Boli sme dlho spolu mali sme pred svadbou bývali sme spolu zobrala som pôžičku na prerabku všetko bolo super bola som jeho ručitelka keď si bral auto na úver .. rozišiel sa so mnou a mme ostali len dlhy ktoré platím a nevladzem 45000 mesačne splátky 700 eur a plat 850 nevladzem už takto žiť mám nového priateľa milujúceho ale nemôžem s ním si plánovať sni budúcnosť ani spoločne bývanie preto nič. Ja nevladzdem je toho priveľa aj na mňa už neviem ako ďalej neviem komu sa vyrozprávať neviem ako to ďalej riešiť … verím však že raz všetko bude dobre a budem môcť aj ja žiť kľudne a dobre ..
@patresska ahoj, neda sa ten dlh riesit? neda sa to dat na sud?
alebo ist do banrotu?
Fuha. Napadá ma len jedno ako už bolo vyššie. Bankrot
@janetinka27 už sa to riešilo ale nejde to nijak som tam písaná ja a koniec
A ta prerabka bola na tvojej nehnutelnosti? Auto, co kupil patri uz tebe, ked neplati uver?
@patresska tá pôžička na prerabku bola do jeho nehnuteľnosti a brala si ju ty?
@martina1201 áno nehnuteľnosť bola jeho a pôžičku som brala ja . Taká bola dohoda
V dnešnej dobe sa veru také niečo neoplatí . Ísť ručiť je podľa mňa to najhoršie co môže niekto urobiť. Nikdy nevieš čo sa môže stať. V tvojom prípade rozchod ved si ručila cudziemu človeku. Žiaľ vo väčšine prípadov ručenie nedopada dobre . No asi ti tu neporadíme. Je mi to ľuto .
Mozem sa opytat, preco to vsetko platis ty?On to nikdy neplatil alebo platit prestal a tebe prisla vyzva aby si to platila? Z ahlupost sa plati no.. kolko toho este mas na splatenie? Mozno by naozaj nebol na skodu ten osobny bankrot a vyplatit iba nejaku cast.. mas aspon to auto, ktore splacas?
Ja tomu moc nechápem on má auto aj nehnuteľnosť a ty to splácas? Tak to je sila.
@luccija úver je na moje meno áno a faktúry niesi žiadne robil to jeho otec ktorý ma stavebnú firmu tak nemáme žiadne faktúry za prerabku brali sa peniaze a dali sa jeho otcovi majiteľovi firmy ktorý prerábal celý byt . Auto je písané na neho ka som slo spoludlžník a keďže to prestal splácať začať som musela ja
@patresska a jeho rodicia o tom vedia, ze ty platis za neho? mozno by z hanby tlacili na synacika, nech plati svoje dlhy
@janetinka27 vedia ale nerobia s ním nič ma nejaké problémy sa od neho úplne dištancujú
@patresska nad bankrotom by som neuvažovala, to sa s tebou bude vliecť po zvyšok života… doplatila si na svoju naivitu…
Ako prvé by som riešila v banke, či sa nedajú nejako znížiť splátky a určite by som si našla dobrého právnika a možno by som navštívila aj daňový úrad, či má pán otec faktúrky v poriadku… inak jeho rodičia vedia odkiaľ sú peniaze? Ako sa stavajú k tomu, že ich syn odrbal mladú babu? Či spokojní, keď to natieklo do rodinnej firmy?
@sissy27 no ten bankrot nechcem ani ka lebo všetko splácam riadne a načas a keby som chcela bankrot musím mať rok exekúcie a zbytočne niečo neplatiť a bude sa to so mnou vliezť to nechcem veľmi . Čo sa týka právnikov všetko sa uz riešilo s nič proste . On začal veľmi pit a hrať automaty nestretáva sa s rodičmi ani nič s nimi uz nemá no skôr oni s ním
@brrrrrciatko nie
Tak nech platia rodičia za synčeka ..však peniaze musia mať keď majú stavebnú firmu ..
@brrrrrciatko ešte 5 rokov
@patresska ani my nevieme....