Dobry vecer, obraciam sa na vas a chcem poprosit o radu, s ex som si v roku 2013 brala hypoteku 20 000 tis eur. O rok na to sme tento uver prefinancovali inou bankou, no teraz som zistila,ze pemiaze boli vykryte na splatenie uverov jeho,co si on zobral. Takze tych 20.000 nebolo zaplatenych ako som sa domnievala v zmluve. Bol prefinancovany iny uver co som si ja nevsimla. Som rok po rozvode a tato vec mi bola vedome zatajena, dnes mi dosla obsielka o strhani 230 eur mesacne z mojej vyplaty. Urcite chodili na staru adresu obsielky,ktore sa ku mne vedome nedostali , on ma klamal,ze uver je prefinancovany inou bankou doteraz. Za mojim chrbtom musel robit prevody, je moznost to nejak napadnut sudne?? Som v prenajme s detmi kde platim 400 eur a pri ciastke 230 eur,nie som schopna to dalej zvladnut,ex neplati pol roka alimenty.
Predavame nehnutelnost, vsetky spolocne uvery mali byt vyplatene, no tento uver zamlcal, mne len doslo, ziadost o zrazanie zo mzdy ,na ktoru sa odvolam. Cely cas ma vedome klamal, prevody na postovu banku musel robit on, co viem predlozit na sude, korespondenciu som nevidela, len zo vcera co mi prislo do prace.
@martinka066 je to vysoká suma, ako ten úver bral. bolo to počas manzelstva? vtedy by si ho musela aj ty podpísať. ak si to podpisovala, tak je to váš spoločný úver a na tebe bude dokázať, že tie peniaze použil na svoje dlhy.
Vcera mi to povedal potichu jeden pan v tt, bolo mi do revu, ze som bola tak hlupa
Ano bolo to pocas manzelstva no teraz pri predaji riesime bsm a tento uver bol z jeho strany opomenuty zamerne.
ešte raz, ak ste to brali počas manželstva, ste tam napísaný obaja, len ty si si nevšimla, že úverom boli vyplatené iné úvery, hold smola. snaž sa pozhánať všetky podklady, dôkazy, že kde odišli peniaze a bez za právnikom. ked už riešite bsm, riešite ho súdne, ale sa chcete dohodnuť?
Dohodou, no teraz bolo zamlcanych 20,000 ,cakal uz peniaze z predaja,no tento uver nepokryje vsetky naklady spojene s pozickami, idem k pravnikovi samozrejme, aj koli splacaniu resp.strhavania dost velkej ciastky z mojej vyplaty na uver co uz mal byt davno splateny. Jeho banka neobhana,je nezamestnany, ludia pracujuci si vsetko obseru, navyse ked mam 2 deti ma to este viac likviduje.
ešte takto, máš úverovú zmluvu, ktorou ste prefinancovali ten pôvodný úver? v nej v časti použitie úveru je napísané kde sa budu peniaze po čerpaní presúvať. či sa ti prevedu na účet, alebo sa priamo vyplácaju na účty predošlých úverov. ak sa previedli peniaze na účet, tak na tom účte musia byť prevody kam tie peniaze išli. predpokladám, že to bol váš spoločný účet a tak ti banka musí dať výpisy, stačí požiadať. tým pádom budeš mať dôkaz že peniaze použil na vyplatenie úverov o ktorých nevieš
@martinka066 na tvojom mieste by som to riešila sudne, bude ta naťahovať. rok už prešiel, ak to nestihneš do tých 3 rokov, ostane ti to na krku.
Su tam zahrute 3 uvery, na jeho meno,pravnik zisti aky sposobom boli a kde prefinancovane, prevody robil len on s postovou bankou,nakolko ja som bola v tom,ze uver je splateny. Urobim nemozne koli detom, vedome klamat a ublizovat vlastnym detom??? Kazdy clovek musi pozerat vsetko,ja som to podpisala v dobrej viere a vedome to urobil hajzel.
Určite to riešiť súdnou cestou. Tu ide o dobro teba a detí. Ešte ty by si jeho mohla udať že neplatí alimenty pol roka. A každý súdny človek ti musí dať za pravdu pred súdom. Takže čím skôr tým lepšie
Urcite dobreho pravnika zohnat a cim skor riesit sudne. A spomen na sude aj to ze neplati alimenty. Ak mate sudne rozhodnutie o vyzivnom tak aj za to podaj na neho trestne oznamenie ze neplati a exekuciu.
@martinka066 riešiť jedine s právnikom, a čím skôr, tým lepšie, aby sa nestalo, že nebudeš splácať ( aj keď neprávom ) a príde exekúcia, a to je peklo na zemi.
Mne uz robia zrazky zo mzdy, ex sa len smeje ako so mnou vypiekol, radim sa s pravnikom a nechcela som davat trestne pznamenie ,no on nehladi na mna a taktiez na deti
@martinka066 a máte už vysporiadaný majetok po rozvode ? do 3 rokov od rozvodu máš čas ho vysporiadať, berú sa do úvahy všetko čo ste spolu nadobudli, ale aj všetky dlhy, ktoré vznikli počas manželstva. a vysporiada sa to bud dohodou, spíšete zápisnicu u notára, alebo dáš podnet na súd o vysporiadanie. ak to neurobíš do 3 rokov, ostane všetko tak, že ten na koho je úver písaný ho bude splácať, teda ak je na vás dvoch tak v prípade, že ho neplatí tvoj ex bude ho banka žiadať od teba. na súd si priprav všetky podklady, ako vieš zdokladovať že peniaze boli použité na jeho úvery.