Úver v banke

23. mar 2024

Prosím vás čo znamená ak niekto vyberie úver. Suma napr 29000e. A v texte je písané. Dávate nam príkaz aby sme Vám sprístupnili sumu nasledovne.
1.Prevod 5000 na IBAN kvôli úverovému krytiu
2. Prevod 23000 na IBAN kvôli úverovému krytiu
3. Prevod 1000 na IBAN kvôli vyplateniu úveru

Všetky 3 IBANY sú ine

maranco
23. mar 2024

nebude to podvod?

klarissa25
23. mar 2024

A to aká banka ?

maranco
23. mar 2024

Ešte napíš aký je vopred poplatok za vybavenie úveru a bude to jasné.

vanilkovazmrzka
23. mar 2024

To vyzera velmi pofiderne. V akej banke si si ziadala o uver?

vanilkovazmrzka
23. mar 2024

Ak je toto text z emailu, je tam nejaky link, na ktory mas kliknut, a v emailovej adrese odosielatela je nieco ine ako oficialny kontakt na danu banku, na sto % je to podvod.

gab1sol
23. mar 2024

Skús napísať bližšie, o čo ide - je to zmluva s bankou? Je to info od sprostredkovateľa? Je to reklama? Čo to vlastne je?

amonet
23. mar 2024

akoze toto je standard ak sa uver vyuziva na kupu nehnutelnosti kde je viac predavajucich

autor
23. mar 2024

Prepáčte nenapísala som že to je v Rakúsku. Myslela som že je to rovnako aj na Slovensku. Je to vybratie pôžičky od banky.

autor
23. mar 2024

Je to už normálne podpísaná zmluva o uver, našla som to u rodinného prislusnika ktorý tu pôžičku vybral. Len mu to ešte nechcem povedať že som to našla a neviem si to celé preložiť. To by trvalo dlho

maranco
23. mar 2024

A kupuje nehnuteľnosť, alebo k čomu chce použiť tie peniaze?

autor
23. mar 2024

@maranco záleží na Tom?

maranco
23. mar 2024

Ak by kupoval nehnuteľnosť tak to dáva zmysel že banka pošle peniaze na tie 3 rôzne IBAN lebo sú to traja vlastníci.
Ale ak chce mať peniaze pre seba a na niečo minúť prečo banka nepošle peniaze na jeho účet.
Vie vôbec o tom že si požičiava? Nebol k niečomu dotlačený, vydieraný, nemá 3 iné dlhy ktoré chcel zaplátať touto pôžičkou?

gab1sol
23. mar 2024

A toto je predpokladám tvoj preklad rakúskej zmluvy - nemôže to byť tak, že 23tis e išlo na vyplatenie pôvodného úveru (teda do banky na splatenie), 5tis išlo predávajúcemu ako rozdiel kupnej ceny a 1tis išlo žiadateľovi úveru ako zvyšok žiadanej sumy? Toto podľa mňa hovorí, kam má banka vyplatiť sumu z úveru, niekde v úverovej zmluve bude uvedené, prečo to tak má byť vyplatené…

autor
23. mar 2024

@maranco už pred rokom vyberal takisto úver. A jeden IBAN je banky tej predošlej ktorá dala predtým uver, druhý neviem koho a tretí je jeho. To ma napadlo už tiež, že splatiť tú prvú pôžičku ale načo by to robil keď potom musí splatiť o 10 000 e.viac kvôli uroku

autor
23. mar 2024

@gab1sol ale aký to má význam že by si vybral ešte jeden úver a nič z toho nebude mať. Alebo to myslíš inak? Tej poslednej vete nerozumiem.

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gab1sol
24. mar 2024

To, prečo tak žiadateľ urobil, my nemáme odkiaľ vedieť. Píšeš, že jeden iban patrí k predchádzajúcemu úveru, druhý môže patriť možno ku ďalšiemu úveru, príp. ku kreditnej karte a týmto novým to chce skonsolidovať dokopy. Posledná veta hovorí - toto je predpokladám článok zmluvy, ktorý hovorí, kde majú byť odoslané peniaze, ale určite tam je aj článok zmluvy, ktorý hovorí, aký je presný účel úveru, teda na čo majú byť použité financie.

autor
24. mar 2024

@cukorfalat ale ten predchádzajúci je 25000 a tento 29000 tak neviem či sa mu to oplatí. Nehnuteľnosť určite kupovať nejde, niekomu dlží. Ale ja sa pýtam hlavne to že keď sú tam tie 3 IBANY môže to byť obyčajná pôžička? Že celú sumu mu dajú a riadne bude splácať?

jarmila456
24. mar 2024

Prečo sa neopýtaš dotyčného/nej, ako to majú vedieť tu na MK.

autor
24. mar 2024

@jarmila456 ja som sa spýtala len úplne jednoduchu otázku. Či náhodou niekto nevie či to môže byť úplne obyčajná pôžička, ktorú mu celú vyplatia ak sú tam 3 IBANY,. Či sa niekto nevyzná.

jarmila456
24. mar 2024

Tak asi tu nie je nikto taký, teraz sú v kurze voľby, ľudí nič iné nezaujíma. Tak smola.

jarmila456
24. mar 2024

Ešte ma napadlo, ak si na sociálnych sieťach, tak v Rakúsku nie je skupina Slováci v Rakúsku? Oni by vedeli skôr.

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gab1sol
24. mar 2024

Ale aj na jednoduchú otázku ti tu nikto nedá odpoveď na základe toho, že financie z úveru idú na tri účty. Nevidíme zmluvu, nevieme, čo je účelom úveru. Je úplne bežná vec, že ak človek potrebuje ďalší úver, ďalšie financie, tak si pôvodné úvery skonsoliduje a nový si navýši o potrebnú sumu. Takže je irelevantné písať, že je to pre dotyčnú osobu nevýhodné, lebo bude mať vyšší úver, ak nevieme, prečo to tak žiadala. Ak ide o pôžičku z banky, tak by som to tak dramaticky nebrala - banka si žiadateľa určite overila, či je schopný splácať nový vyšší úver. Ak je to zmluva s bankou, tak zo strany banky je to určite v poriadku.

nikoletah
25. mar 2024

Refinancoval 2 uvery do jednej a navysil este o 1000 eur. 😅
Druhy Iban je asi tiez nejakej banky. Ci sa mu to oplatilo tazko povedat, skor sprostredkovatelovi.

autor
25. mar 2024

@nikoletah aj ja som na toto isté myslela, ale predtým mal vrátit 31 500e a teraz 39 300. Neviem či sa to oplatí. No uvidíme, ďakujem vsetkym