Dobrý deň, máte niektorá skúsenosť, že ste si zobrali úver napr. 30 000€ aj keď ste boli na materskej? Schválili by ho? Ďakujem..chcem podotknúť, že nikdy som nemala žiadnu pôžičku ani nič podobné.
neni na materskej ani na rodicaku pracujuca znama brala 25000e a splatku ma 400e na 8r zvladla by si to splacat ?
@mendynka Ja mam matersku, a este k tomu excelentny prijem, chcela som refinancnut hypoteku (lebo neber urok 0,8%), a aj ked som chcela len 70% hodnoty nehnutelnosti, a realne by bola splatka 20% mojho cisteho prijmu, ktory mi chodi do banky na ucet, neschvalili mi to.
@mendynka nejde o splatku ide o prijem vs. zivotne minimum atd. ak by si bola sama a odrataju na teba a na dieta atd. tak vtedy vysoka vyska uveru proste nevyjde a ak sa bavime o spotrebnom uvere, kde maximalna dlzka splatnosti je aktualne 8 rokov tak chces nechces ta splatky vysoka skratka bude 🙂 kazdopadne ak budete ziadat spolu s partnerom, tak by vam to snad vyjst mohlo
@mendynka u teba sa akceptuje iba rodičovský aj keď si na materskej a priateľ má aký príjem?...ťažko
Materska, alebo rodicovska je chapana ako vedlajsi prijem, prijoritny prijem je priatela, museli by ste ist do toho obaja.. Ono aj zalezi, ci ste mali v minulosti odklad splatok, to je jedno aky dovod, aj ked covid, aj to je uz v uverovom registri na 5 rokov, tiez 30 000 spotrebny uver je max.do 25 000 alebo ak sa jedna o nehnutelnost, mozno by sa to dalo cez stavbku riesit, skuste financneho poradcu,... Ono prekvapivo je lepsie inak ak nejaku pozicku ste mali, mozu si banky overit platovu disciplinu atd. No je to komplikovanejsie, ja som nedavno riesila nieco a mam taketo info, je toho dost...
Napr. Ja som chcela iba refinancovat uver som na materskej a neschválili... Lebo ze vraj je jedno ci materská ci rodičak rátali mi prijem iba 370€ nezaujímalo ich ze mam podstatne viac 🤷♀️
Ja mam 21500 e na 8 rokov, uz 3 roky splatene, a splatku mam 328e...
Ak som tomu pochopila, nebudes len ty ziadatelkou a ani dlznikom, takze ak su prijmy 2, nemate ziane ine pozicky a hypo, tak podla mna je celkom realne, ze by vam to mohli schvalit
Nam schválili refinanc tento mesiac, som na RD a pracujem na 1/2 úväzku. Brali do úvahy aj RD, refinanc 180tis na 85% nehnuteľnosti. (Nemáme ani jeden nadštandardný príjem)
@sonnenshein išli ste cez finančného ci priamo do banky? Lebo cez finančného (dobrého) sa vies dostať k úplne iným ponúkam ako bežny smrteľník.
@zuvelyn Nepotrebovala som to nejako zvlast riesit, bola som si len pre obnovenu debetku, tak mi to moj bankar hodil do stroja. V septembri mi konci viazanost, potom sa na to pozriem s poradcom..
@mendynka záleží ci materská alebo rodičovská. Materská sa berie ako príjem.