Úver po skúšobnej dobe

peter1peter9
2. máj 2023

Zdravím , som pár dní po skúšobnej dobe. Idem rekonštruovat kuchyňu a potreboval by som ešte nejaké €. Jedná sa o sumu cca 1000-1500€ . Nemám hypotéku na dom , nemám deti , zarábam v hrubom 1300 v skúšobnej dobe , teraz po skončení okolo 1500-1700€ v hrubom. Mám ale úver vo výške mesačnej splátky cca300€ . Banky mi ešte nepožičaju keďže niektoré vyžadujú 6 mesiacov trvanie pracovnej zmluvy atď atď. Vie mi niekto poradiť niečo kde by mi mohli požičať . Som na dobu neurčitú , nikdy som nemal nejaký závažnejší problém so splácaním úveru , možno omeškanie 1-2 dni kvôli sviatku a víkendu že som neskoro poslal peniaze ale nič iné. Dajú mi vôbec úver keď mám úver vo výške 300€ ? Vzhľadom na to že žijem vo "vlastnom" tak by to nemal byť problém . Ďakujem za odpovede a tipy.

linalinabizu
2. máj 2023

@peter1peter9 skús 'žltý melon'

marca12
2. máj 2023

@peter1peter9 pri plate 1200€ si ides brat uver 1000-1500€? To mi hlava neberie. Co si sa zblaznil???? To hravo nasetris za par mesiacov. Nezvykaj si zit na uveroch,to je cesta do zahuby. Mas slusny plat,tak si posetri a lahsie sa ti bude zit ako preplacat uvery.

anjelicek26
2. máj 2023

Prosim ta normalne vydrz, nasetri a kup si... tato uverova mentalita mi hlava neberie, pri tychto nizkych sumach... nemas ZIADNU kuchynu tam? Alebo proste chces krajsiu? "krajsia" pocka, ziadna - tam proste musis...

tinkavvv
2. máj 2023

@peter1peter9 a aky mas uver? Preco si nevzal mini hypoteku, ked mas svoj byt?

maxalla
2. máj 2023

Cele zle. Brat spotrebak kvoli niecomu, na co si mozes bez problemov sam nasetrit. Takyto sposob myslenia - nieco chcem, tak si vezmem uver, lebo nemozem par mesiacov vydrzat, ti sposobi len problemy.

Su typy ludi, co si beru uvery na vsetko. Na dovolenku, na kuchynu, na vianocne darceky, vezmu si mobil na splatky, spotrebice na splatky, nastavia si povolene precerpanie na ucte, kontokorent, az raz pride nejaka nehoda, choroba, zivotna situacia, kedy zistia, ze tie zbytocne uvery nestihaju splacat a vyriesia to tak, ze vezmu dalsi uver, este s horsimi podmienkami, aby zaplatili predchadajuce uvery, alebo sa rovno ocitnu sa v exekucii. Potom nadavaju na banky a nebankovky, ale vlastnu blbost nevidia.

Zodpovedny pristup k financiam ta mali naucit rodicia. Takto sa bezne spotrebne veci neriesia - uvermi.

mircalla
2. máj 2023

@linalinabizu Zlty melon ma sialene uroky.

@peter1peter9 Nesla by som do splatkoveho uveru. Skus povolene precerpanie (kontokorent) v banke, urok platis len ak si v minuse. Ak ti tam chodi vyplata, nevidim dovod preco by ti to banka nedala. Ak to ti tak suri. Splatkovy uver je otrava, dlho to splacas.

majka99999
2. máj 2023

Nasetri 2-3-4 mesiace, minimalne to, co budes mat vyssiu vyplatu, a potom povolene precerpanie. Myslim, ze vo vyske tvojho platu by to malo byt ok...

lilianka28
2. máj 2023

@peter1peter9 Takúto sumu, ak potrebuješ okamžite, by som riešila povoleným prečerpaním. Ak až tak nesúri, pri tvojom plate našetríš za pár mesiacov.

misqa48
Odpoveď bola odstránená
Zobraz