Ahojte ... nemá prosím Vás niekto aktuálne skúsenpsti s úverom na bývanie z PSS? Ďakujem
Tiez sme brali 2 tyzdne dozadu na hypo dofinancovanie
@mbabika sestra sa chysta podat ziadost, ale nie len na dofinancovanie, ale ten hlavny uver na byvanie (so zalozenim nehnutelnosti samozrejme) ... v minulosti mala vsak problemy so splacanim a iste bude mat zapis v uverovom registri ..momwntalne splaca uz isty cas bez probkemov ... napadlp ma preto ci nema pss moznosti aj v takomto pripade financovat, kedze uver je spojeny so setrenim ...nemate taku skusenost prosim vas resp. neviete ako to posudzuju ? Dakujem
@katuskapd dakujem za reakciu. Avsak my potrebujeme ten hlavny uver cez nich financovat ...
@adabise683 fuha. Na toto teda Ti jasne asi neodpoviem🤷🏼♀️ Viem že ak je v PSS vytvorený účet. Je to celkom velka výhoda a samozrejme aj sú tam nejaké peniazky. V pripadáte že nie a účet sa na novo zakladá sú úroky vysoké. Ale čo v prípade keď bude mat záznam v u everovom registri Ti neviem povedať. Predpokladám že takéto záležitosti riešia individuálne. A samozrejme bude záležať od prijímu, či berie úver sama alebo s niekym, výšku požadovaného úveru, či má vlastne prostriedky. A nepriklad aj to či v poslednej dobe cca 3-4 mesiace nebola na PN. Ja som bola so zlomeninou a našťastie to po vyše 4 mesiacoch ani neriešili.
@mbabika dakujem za odpoved v kazdom pripade
@mbabika Ahoj, prosím ťa mohla by som sa spýtať ako dlho Vám trvalo schválenie úveru (bez založenia nehnuteľnosti) až po načerpanie. My to riešime od konca februára a stále sa to naťahuje: že, lebo covid, lebo toho majú veľa...Už mám chuť sa na to vykašlať ale maju dobrý urok aj sumu. Normálne na cvok house😉
PSS sa pozerá do registra rovnako ako iné banky. Už nie sú tak benevolentní ako pred časom, keď pozerali iba rok dozadu. Teraz posudzujú dlhšie obdobie, takže záleží od kedy a za čo tam ten zápis je.
@janie7 ahoj cca 2-3 týždne. No my sme tam mali účet. Resp. muž a aj nejaký finančný obnos na úcte. No chceli sme viac tak jednu časť nám vyplatili a potom sme na výnimku žiadali o pár tisíc. Žiadosť sme podpisovali. 26.3.2021 a do dnes nemame peniaze. Vraj musia len dnes poslať žiadosť na schválenie lebo za 05/2021 majú prečerpané výnimky. Pritom mali o ňu žiadať na začiatku mája, keďže sme žiadali má konci apríla. A ani by to neriešil keby sme tam osobne nešli. Muž tak robil poriadky ale teraz mám aj strach aby nám to dali nakoľko to mame na prerabku. 🤦🏼♀️
@aduskatt nechceme ísť touto možnosťou nakoľko úroky sú odosť vyššie. Mna len rozčuľuje že majú požiadavku na stole vyše mesiaca a nik s ňou nič nerobí. Nám v podatate horí čas. Viem im to môže byt jedno. No predsa je to ich práca. Keby sme tam nešli osobne tak ani to neriešia. A my sme len čakali nakoľko nás ubezpečili že nás budú obratom kontaktovať s ďalším postupom, a nikto nič vyše mesiaca.
@aduskatt dobrý deň prajem, prosím vás mohla by som sa vás takto kontaktovať..mala by som otázky ohľadom PSS aktuálne riešime úver na bývanie... finančný maklér nám tvrdí že sa v roku 2021 menili interné podmienky v PSS a zato nám nevedia dofinancovať zvyšnych 10 % poskytnutého úveru, čo nám mali poslať hneď ako dolozime že sa uskutočnil prepis majetku. PSS platíme už 5 mesiacov a stále nemáme všetky peniaze na účte...potrebujeme sa pohnúť ďalej prosím vás je na Tom niečo pravda ? Alebo nás naťahuje finančný agent ? Ďakujem prosím ak mi viete odpovedať kľudne ma kontaktujte aj cez správu...prípadne má s tým prosím ešte niekto problém ? Zmluva bola uzavretá v júni 2021.
My sme teraz brali na prerabku nejaké peniaze z PSS. Ak budem vedieť, kľudne sa pytaj.