Úver na bývanie z PSS - aktuálne skúsenosti

adabise683
2. máj 2021

Ahojte ... nemá prosím Vás niekto aktuálne skúsenpsti s úverom na bývanie z PSS? Ďakujem

mbabika
2. máj 2021

My sme teraz brali na prerabku nejaké peniaze z PSS. Ak budem vedieť, kľudne sa pytaj.

katuskapd
2. máj 2021

Tiez sme brali 2 tyzdne dozadu na hypo dofinancovanie

adabise683
autor
6. máj 2021

@mbabika sestra sa chysta podat ziadost, ale nie len na dofinancovanie, ale ten hlavny uver na byvanie (so zalozenim nehnutelnosti samozrejme) ... v minulosti mala vsak problemy so splacanim a iste bude mat zapis v uverovom registri ..momwntalne splaca uz isty cas bez probkemov ... napadlp ma preto ci nema pss moznosti aj v takomto pripade financovat, kedze uver je spojeny so setrenim ...nemate taku skusenost prosim vas resp. neviete ako to posudzuju ? Dakujem

adabise683
autor
6. máj 2021

@katuskapd dakujem za reakciu. Avsak my potrebujeme ten hlavny uver cez nich financovat ...

mbabika
6. máj 2021

@adabise683 fuha. Na toto teda Ti jasne asi neodpoviem🤷🏼‍♀️ Viem že ak je v PSS vytvorený účet. Je to celkom velka výhoda a samozrejme aj sú tam nejaké peniazky. V pripadáte že nie a účet sa na novo zakladá sú úroky vysoké. Ale čo v prípade keď bude mat záznam v u everovom registri Ti neviem povedať. Predpokladám že takéto záležitosti riešia individuálne. A samozrejme bude záležať od prijímu, či berie úver sama alebo s niekym, výšku požadovaného úveru, či má vlastne prostriedky. A nepriklad aj to či v poslednej dobe cca 3-4 mesiace nebola na PN. Ja som bola so zlomeninou a našťastie to po vyše 4 mesiacoch ani neriešili.

adabise683
autor
19. máj 2021

@mbabika dakujem za odpoved v kazdom pripade

janie7
1. jún 2021

@mbabika Ahoj, prosím ťa mohla by som sa spýtať ako dlho Vám trvalo schválenie úveru (bez založenia nehnuteľnosti) až po načerpanie. My to riešime od konca februára a stále sa to naťahuje: že, lebo covid, lebo toho majú veľa...Už mám chuť sa na to vykašlať ale maju dobrý urok aj sumu. Normálne na cvok house😉

aduskatt
1. jún 2021

PSS sa pozerá do registra rovnako ako iné banky. Už nie sú tak benevolentní ako pred časom, keď pozerali iba rok dozadu. Teraz posudzujú dlhšie obdobie, takže záleží od kedy a za čo tam ten zápis je.

mbabika
1. jún 2021

@janie7 ahoj cca 2-3 týždne. No my sme tam mali účet. Resp. muž a aj nejaký finančný obnos na úcte. No chceli sme viac tak jednu časť nám vyplatili a potom sme na výnimku žiadali o pár tisíc. Žiadosť sme podpisovali. 26.3.2021 a do dnes nemame peniaze. Vraj musia len dnes poslať žiadosť na schválenie lebo za 05/2021 majú prečerpané výnimky. Pritom mali o ňu žiadať na začiatku mája, keďže sme žiadali má konci apríla. A ani by to neriešil keby sme tam osobne nešli. Muž tak robil poriadky ale teraz mám aj strach aby nám to dali nakoľko to mame na prerabku. 🤦🏼‍♀️

aduskatt
1. jún 2021

@janie7 od schválenia po načerpanie som s klientami riešila asi mesiac

aduskatt
1. jún 2021

@mbabika ak nedajú, tak by som možno uvažovala o spotrebnom úvere cez banku, tam je schválenie do troch dní obvykle

mbabika
1. jún 2021

@aduskatt nechceme ísť touto možnosťou nakoľko úroky sú odosť vyššie. Mna len rozčuľuje že majú požiadavku na stole vyše mesiaca a nik s ňou nič nerobí. Nám v podatate horí čas. Viem im to môže byt jedno. No predsa je to ich práca. Keby sme tam nešli osobne tak ani to neriešia. A my sme len čakali nakoľko nás ubezpečili že nás budú obratom kontaktovať s ďalším postupom, a nikto nič vyše mesiaca.

aduskatt
1. jún 2021

@mbabika momentálne 4,9% na spotrebák.....netuším, koľko Vám dáva PSS, to je fakt

aduskatt
1. jún 2021

@mbabika jasné, chápem, mali dodržať, čo sľúbili. Verím, že to naštve

janie7
1. jún 2021

@mbabika Ďakujem krásne za informáciu, tak aj Vy s nimi máte parádne peripetie, ono, niekedy treba urobiť tam poriadky, lebo im je to šum a fuk, že nám stoja plány. Úprimne, toto vedieť skôr, len ťažko by som išla do toho. Držím päste🙏🏻

janie7
3. jún 2021

@aduskatt Ďakujem krásne za informáciu, nám to konečne predvčerom schválili, tak teraz čakáme na zmluvy. Vedeli by ste prosím poradiť ako dlho trvá zaslanie zmlúv z centrály? Totiž mne konči platnosť OP a potrebujem ho na potvrdenie podpisov zmlúv u notára.

aduskatt
3. jún 2021

@janie7 to je veľmi individuálne, Momentálne neviem, preferujem iné spôsoby financovania pre klientov. Ale ak si pamätám, bolo to naposledy týždeň a zmluvy klient podpisoval priamo na pobočke, u notára sme neboli. Ale zrejme nie každé mesto má takú pobočku, kde sa to dá podpísať

janie7
3. jún 2021

@aduskatt Mohla by som Vám napísať IP?

mbabika
3. jún 2021

@janie7 aj nám pred dvoma dňami písali že nám to konecne schválili a zmluvy mali prísť za jeden-dva dni. Tak som zvedavá koľko zas toto bude trvať. 🙂

janie7
3. jún 2021

@mbabika Nám akurát dorazili, tak dodržali, čo sľúbili.

aduskatt
3. jún 2021

@janie7 Jasné, napíš

mata211
21. okt 2021

@aduskatt ahoj prepac ze ta vyrusujem, chcem sa spytat ty pracujes v PSS?? 🙂 mala by som nejake otazky

aduskatt
21. okt 2021

@mata211 nevyrušuješ, kľudne napíš. Nerobím v PSS, pracujem pre všetky banky a poisťovne

dianittka
6. dec 2021

@aduskatt dobrý deň prajem, prosím vás mohla by som sa vás takto kontaktovať..mala by som otázky ohľadom PSS aktuálne riešime úver na bývanie... finančný maklér nám tvrdí že sa v roku 2021 menili interné podmienky v PSS a zato nám nevedia dofinancovať zvyšnych 10 % poskytnutého úveru, čo nám mali poslať hneď ako dolozime že sa uskutočnil prepis majetku. PSS platíme už 5 mesiacov a stále nemáme všetky peniaze na účte...potrebujeme sa pohnúť ďalej prosím vás je na Tom niečo pravda ? Alebo nás naťahuje finančný agent ? Ďakujem prosím ak mi viete odpovedať kľudne ma kontaktujte aj cez správu...prípadne má s tým prosím ešte niekto problém ? Zmluva bola uzavretá v júni 2021.

blahborka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mmmonika
20. apr 2022

@aduskatt Môžem vás kontaktovať cez IP?

aduskatt
20. apr 2022

@mmmonika samozrejme