Úver na bývanie

karinbirosova2
19. máj 2016

Ahojte holky chcela som sa opytat viete mi niektora poradit ? 🙂 ak berieme dom na hypoteku a potrebujeme este 20 000 na prerabku ako to riesit ? Uverom alebo ako?

miku1
20. máj 2016

@karinbirosova2 Zoberte si to vrámci hypotéky, ak vám toľko banka dá. Treba sa pýtať hlavne v banke...

janickacrazy
20. máj 2016

@karinbirosova2 Kupujete starší dom a budete prerábať či ako? To nemáte nič našetrené a beriete 100% hypo? V niektorých bankách ti ani 100% nedajú, ale záleží aj od vášho príjmu. Ak máte príjem dobrý, tak možete potom neskor zobrať aj spotrebný na prerábku, ak vám ho ovšem dajú, kedže už budete mať tú hypo.

edn
20. máj 2016

podla toho na kolko vam ho ohodnotia a kolko z hodnoty vam da banka.. ideal je zobrat vacsiu hypoteku, ale je to dost tazke zariadit, takze potom jedine uver alebo stavebne sporenie..

emilia25
20. máj 2016

Da sa to nam k hypo banka schvalila sice maly uver 6000eur.ale na tuto sumu uz musite zaklad nehnutelnost.mi sme chceli refinancovat tuto sumu zo stavebka a v banke len s nehnutelnostou.a tak to v oktobri ideme sklbit s hypo.

julia34
20. máj 2016

No banka vam da 70% z hodnoty domu.

scaramelka
30. máj 2016

@karinbirosova2 Dobrý deň. Hypotéku banka dáva do výšky 90% hodnoty nehnuteľnosti. Ak nemáte našetrené tak buď navýšite hodnotu nehnuteľnosti (zoženiete si dobrého znalca a znalecký posúdok doložíte k žiadosti o úver). Upozorňujem, že ak nemáte znalca tak SLSP má svojich a tí radi idú pod cenu. Viem vám pomôcť s hypotékou napríklad v ČSOB.

emilia25
31. máj 2016

Je jedno aky dobry je znalec aj tak banka ma pri schvalovani svojich znalcov takze skoro vsetky znalecke znizuju.u nas banka sama ohodnocovala dom respektive mali sme znalecky ale plus sme davali fotky a sama banka nam ho ohodnotila a keby prerabam znalecky tak ta hodnota sa da tak navysit ze az.a aj tak by ju znizili.

0tofu0
15. jún 2016

Ahojte! mozno vyznie moja otazka hlupo, ale potrebujem vediet nasledujucu vec. Mam zaujem si kupit byt v najblizsich mesiacoch. Mam najprv navstivit banku, ktora mi da vediet, ci vobec mam na hypoteku a v akej vyske, a nasledne hladat byt? Pretoze dnesne ponuky realitiek ponukaju niekedy full service. Ake mate vy skusenosti? Dakujem za kazdu pomocnu radu.

janickacrazy
15. jún 2016

@0tofu0 tak určite by som si najskor pozrela ceny bytov a teda sa aspon približne rozhodla, do akej sumy možem ísť a potom išla do banky nech ti vyrátajú, či ti hypo vobec dajú takú akú potrebuješ pri tvojom prijme, teda neviem, či si sama alebo máš manžela prípadne deti, lebo tam sa to počíta potom inak

0tofu0
15. jún 2016

@janickacrazy dakujem velmi pekne za odpoved. Mam zaujem si kupit byt v Bratislave, i ked tie ceny... ale upokojujem sa, ze je to pre mna investicia 🙂

janickacrazy
15. jún 2016

@0tofu0 no na byty v Blave mám ja taký názor, že za tú sumu, čo dáš za byt v Blave tak ti kludne firma postaví pekný malý domček niekde na dedine pri Blave a to nehovorím v akom otrasnom stave sú niektoré tie byty a cena nehorázna, no ja by som do toho nešla veru, no ale nechcem ťa odrádzať, ja len tak na zamyslenie, v dobrom 😉

mishike
17. aug 2016

@karinbirosova2 už ste svoju situáciu vyriešili?