Ahojte, tie, čo ste v aktuálnom období refinancovali/brali nové úvery/refixovali.. aké úroky Vám dali?
Končí mi fixácia a núkajú mi 4,2 v Prima banke (na svojej stránke reklamuju aj 3,6 pre každého ale vernym klientom chcú asi dopriať viac 😀)
Predstava, ze mam ist z 1,0 na 4 a viac, ma celkom dostava do depresie
@vanilkovazmrzka my z 0.96 ma 4,25 🙄
Konci nám fix v primke tam sme mali 1percentny a ponúkli nám 4,7 a to tá pani, povedala, že keď budeme využívať účet urcite nám dajú menej.... Nakoniec sme skončili v 365 banke bez dokladovania príjmu, nakoľko som má rodicaku a tam máme 4,05. Je to hrozne a dúfam, že sa to za pár rokov utrasie.
Tie ktoré ste refinancovali a žiaľ máte vyšší úrok, ako veľmi vám to zdvihlo splátku? 🤔 kamoška chce riešiť refinanc, no keď vidím tie úroky 🤦♀️
@vanilkovazmrzka ja idem z 0,6 na 4,2. Splátka o 150 eur hore 🙄
My máme v prime ešte rok a pol fix 0,4 ....až sa bojím čo bude o rok 😱
Tiež to riešime. Nám zvýšili v ČSOB na 4,19. A teda zdá sa mi to strašne veľa.
@nikolani my sme refinancovali v maji, vubka nam
dala na refix 4,36 na 3 roky, presli sme do prima banky na 3,8 na 5 rokov a zlucili sme to aj so spotrebakom ktpry sme mali. normalne sa chodte spytat do primy, ci to myslia s tym urokom vazne a ak vam neponuknu lepsi, tak prejdite tam, kde vam ponuknu lepsi urok.
@heln áno, ešte to budem riešiť, už viem že teraz sa dá získať taký fix ako máte vy 🙂
@sasa1310 to je super že hneď viete čo je vo veci 🙂 nemala som v pláne rozpisovať tu aké sú alebo nie sú moje možnosti a pod., ani to robiť nebudem. Zaujímalo ma len ako ľudia v poslednej dobe pochodili, ostatné už riešim do svojou fin. poradkyňou 🙂
@oonnaganamakusai ty o com trepes?
@vanilkovazmrzka nevšímaj si, to je troll skoro v každej diskusii.
Aj mňa by chytala depresia ak by nám z 0.4rpmn Bali útok cez 4 a preto sa teším ak im v roku v júni vycapím na stôl 89000€ a poviem dovidenia
My mame fix na celu dlzku, ja som sa radsej tak poistila, predpokladala som ze to nevydrzi tak nizko donekonecna a ak by vydrzalo, tak by som dodatocne refinacovala. Teraz som rada, ze to mame na fixe az do konca
@rhodesian zalezi aku mas vysku hypo, povodny urok novy urok,... V BA na hypo co sa brala posledne roky ti to pokojne spravi +300 az +500€
@heln neporovnavaj maj s junom, ked odvtedy ECB uz dvihla sadzby o 0.5% Prima tiez nieje charita, ze bude davat urok nizsi nez je zakladna sadzba ECB, aktualne od zajtra 4%.
my sme este skoro ked este len zacali stupat uroky sli z 0.79 na 1.15 s fixom hned na 10rokov
v Prime to pre kazdeho znamena pre novych klientov, tiez sme odisli, lebo sme tam mali len hypo a nevyuzivali sme aktivne ucet