Úrazová poistka so šetrením pre malého

katka_matka
3. sep 2015

Ahojte, chcem sa Vas spytat, aka poistka so setrenim je pre maleho najlepsia? Moj maly ma 4 mesiace a chcela by som mu nieco aj nasetrit a aj proti urazu aby to bolo... Dakujem Vam velmi pekne 🙂

liz_lemon
3. sep 2015

@katka_matka na poistke mu sotva nieco nasetris, ucelom poistenia nie je setrenie

olivka26
3. sep 2015

ja tiez chcem dat malej poistku+satrenie a akurat som sa o tom bavila so susedou,ze jej dcerka ma v komunalnej poistovni,plati mesacne okolo 19e,a tusim polovica ide na sporenie,,,po 3rokoch moze vybrat,no ale ze pri uraze zas toho vela nedostali lebo dcerka jej zlomila klucnu kost a dostala ani nie 50euro,ale asi zalezi od vysky kolko si ochotna mesacne platit

hrjanka
3. sep 2015

Ak mu chces nieco nasetrit, zaloz mu radsej sporiaci ucet, alebo terminak. Pri poistke ti totiz isto nevratia ani to, co tam vrazis, nehovoriac o nejakych urokoch

biancarv
3. sep 2015

Urcite Allianz slovenská poisťovňa produkt moja Farbička s investičným sporenim do fondu cquadrat garant s priemernym urokom 7%. Niekolko rokov po sebe vyhrala Farbička prvé miesto v súťaži zlata minca.
@katka_matka

michalmakovnik
4. sep 2015

@katka_matka Ak chces dietatku nieco setrit, tak mu zaloz podielove fondy. Kedze ide o dlhodobe sporenie, predpokladam ze aspon do dospelosti, cize 18 rokov, tak mu tam daj akcie s postupnym zkonzervativnievanim ku koncu sporenia. Su obchodnici, co maju taketo produkty v ponuke.

Ak chces mat dieta poistene voci urazom, tak si ho pripoisti na svoju alebo partnerovu poistku. Bude ta to stat okolo 4 eur mesacne a pokryje ti to kriticke choroby aj urazy. V ziadnom pripade si nezakladaj kombinovane produkty poistenia so setrenim, lebo viac penazi stratis ako usetris.

ataz
4. sep 2015

@michalmakovnik úplny súhlas!!
žiadne farbičky, ani smart kontá a pod.
@katka_matka nedaj sa nalákať 😉

monikaboh
4. sep 2015

Tiež som nad poistkou uvažovala.Dcérka má tú farbičku od Aliancu. Tej sme ani nerozmyšlali A hneď ako sa narodila sme jej ju dali. Zatiaľ chvalabohu sme nič od poisťovne nepotrebovali. Ale teraz pri synovi už zvažujem či sa to oplatí? Alebo mu máme len šetriť? Pri situácii keď splácate hypotéku A ja na materskej nám to už akosi nevychádza. Ale chcem aby sme im šetrili " rovnako. Tak váham A ešte nemáme ani poistený domček! To je hrôza čo všetko zhltnú poistky. 😠

michalmakovnik
4. sep 2015

@monikaboh Strechu nad hlavou by som si dal poistit ako prvu, je to to najdolezitejsie co mate. Nasledne mozes uz od 20 eur sporit druhemu dietatku cez podielove fondy priamo, kde sa vsetko investuje (okrem urciteho presne stanoveneho poplatku na zaciatku samozrejme).

8pete9
7. sep 2015

@katka_matka
Par faktov, ktore som ja ako laik zistil z vlastnych skusenosti za poslednych par rokov:
- Pri poisteni so sporenim platite prve dva roky do ciernej diery. Ak si po 2 rokoch zrusite poistku, zo sporiacej casti nedostanete takmer nic. v Zavislosti od poistovne a situacie na financnych trhoch sa na nulu dostanete najskor za 7 rokov od zalozenia, ale moze sa stat ze to bude v 15. roku.
- Zdvojene poplatky, oni nerobia nic ine iba investuju do podielovych fondov presne tak, ako by ste mohli aj vy bez poistovne. Len oni si este za to uctuju dalsie poplatky.
- Poistenie nesluzi na sporenie. Sluzi na krytie rizik.
- Poistenie nesluzi na "zarobenie" pri urazoch, chorobach. Sluzi na zabezpecenie rodiny v pripade tazkej zivotnej udalosti.
- Podla mna je dobre nastavit sumy na TNU a kriticke choroby radsej vyssie (10000 eur a viac). lebo toto ovela viac zasiahne do rodiny, ako ked si niekto zlomi ruku. Preto je podla mna urazove poistenie, kde za zlomeninu dostanem 40 eur, zbytocne. Je s tym navyse vela papierovaciek kvoli par euram.
- Netreba naletiet obchodnikom, ktori Vam hovoria, ze z poistky na konci nieco "dostanete". Poistenie sa da uzavriet aj bez sporenia (kde nic "nedostanete" -ale to ani nie je ucelom poistenia) a setrit sa da inde a ovela vyhodnejsie - podielove fondy, stavebne sporenie - aj ked toto je teraz otazne. Preto argument, ze "rizikovka je nevyhodna lebo z nej nic nedostanete" je postaveny na vode. Mozte si zalozit rizikovku za 5 eur pre dieta (alebo pripoistit na vasej zmluve) a 15 eur mu odkladat inde.
- Stavebne sporenie - stava sa coraz nevyhodnejsim, kedze stale zvysuju sumu potrebnu na ziskanie plnej statnej premie (tento rok tusim 1200 eur, buduci rok okolo 1400). Urok max. 1,8%. Dalsia nevyhoda - viazanost na 6 rokov, resp. pokuta za predcasne zrusenie. Ked sa uz rozhodnete pre stavebne sporenie a neviete tam vkladat plnu sumu potrebnu pre ziskanie statnej premie pre kazde dieta, zalozte iba 1 zmluvu a tam setrite vsetkym detom. Mate tam iba 1 poplatok za zalozenie, vedenie uctu. Je jedno, na koho meno to je. Peniaze mate pod palcom vy, kym dieta nedospeje.

Este par rad vseobecne:
- Treba vela pocitat a zistovat si o produkte co najviac predtym ako sa pre neho rozhodnete. Financni "zloradcovia" vedia pripravit rodiny o vela penazi a velakrat o tom ti ludia ani nevedia, ale sa este tesia, lebo o tom ani nevedia.
- Momentalne su na trhu ucty s uplne nulovym poplatkom, ja takto fungujem s mBankom uz 2 roky, na poplakoch som zaplatil doteraz 20 centov. Len treba vyuzivat kartu co najviac a bankomaty co najmenej. Samozrejme, pozor na bezpecnost.
- V reklamach sa maximalne ZAVADZA! VSETKO SI OVERIT / PREPOCITAT. Jeden priklad za vsetko - PrimaBanka - sporenie s 5% urokom. Skuste si spocitat, kolko zaplatite na poplatku za vedenie bezneho uctu a kolko Vam zarobi sporenie s 5% urokom. Uvidite ze to bude hlboke minus aj pri sporeni s maximalnym vkladom. Takisto vracanie penazi pri platbe kartou. Museli by ste mesacne zaplatit 780 eur kartou, aby ste boli na nule.

8pete9
7. sep 2015

@katka_matka
Este dodatok - Radsej si najprv poistite strechu nad hlavou (a poriadne), lebo je to ovela dolezitejsie ako sporenie pre dieta. Plny suhlas s @michalmakovnik.

denislav
13. sep 2015
radios01
19. sep 2015

@katka_matka
ahoj, veľmi zaujimavý článok vyšiel teraz, prečítajte si:

https://dennikn.sk/240862/makler-poistke-so-spo...