Uplatnenie rekreačného poukazu na ubytovanie cez booking u súkromného ubytovatela

julka87
13. máj 2024

Ahojte.
Chystám sa s rodinou na víkend do Bratislavy. Pozerám ubytovanie cez booking, ale nikde som sa nedopatrala k tomu, či si viem cez týchto súkromných ubytovateľov uplatniť rekrecny poukaz. Pracujem v školstve. Mam teda dilemu, či ísť do ubytovania do 200 eur a nakoniec mi nepreplatia tých 55% alebo troška priplatiť za hotel a budem mat určite nárok na príspevok na rekreáciu. Ďakujem za vaše skúsenosti 🙂

knajula
13. máj 2024

Samozrejme preplatia tusim min. 3 noci a do konca roka mas cas este dovyuzivat, ak si pamatam, tak 275,-€ preplacaju max...teda mozes ist este inde neskor.

ibrunova
13. máj 2024

Malo by to byť v poriadku, ale radšej sa ešte pred rezetvovaním uisti priamo u ubytovateľa.

cukroska
13. máj 2024

@julka87 Myslím si že sa dá. My sme to využili tiež v Ba cez Booking. Ale mali sme hotel -ale využili sme aj súkromné ubytovanie.Ja som prvý krát sa skontaktovala radšej dopredu s nimi či vedia vystaviť faktúru. Len musí byť tá podmienka,že od dve noci. A problem nebol. Ale viem,že kolega si našli drahé ubytovanie a nezistili si dopredu a faktúru mu nechceli vystaviť. Nakoniec vystavili naveľa. Ja si myslím ,že už teraz všade. Kolegovia chodia a využili to pri dvojdňových aj u súkromných. Ale viem že si overovali dopredu.

cukroska
13. máj 2024

@knajula od dve vyššie

minesasubu
13. máj 2024

Ak vie sukromny ubytovatel dat fakturu s pečiatkou a bločky tak bez problem preplatia

zuzanaete
13. máj 2024

Ak ma poskytovatel ICO, tak si treba vypytat fakturu. Ja by som si to overila.

letfenixa
13. máj 2024

Vždy ubytovatelovi napíšem otázku, či poskytuje faktúru pre potrebu rekreačného príspevku.

valiant
13. máj 2024

@julka87 riesila som rovnaku otazku. Ubytovacie zariadenie musi mat ICO.
Nestaci DIC. Musi mat ICO. Bud skusis vyhladat zariadenie aj inak a najdes ho inde aj s ICO a budes vediet, alebo im napises a musis proste pockat, kym ti odpisu, ze maju ICO a vedia ti vystavit fakturu pre potreby rekreacneho poukazu.
Nedaj sa ak ta budu nahovarat, ze das fakturu z Booking, ze tam si vytlacis. To neplati, nie je to faktura, len potvrdenie od Booking, ale nie faktura.

elenajezova
14. máj 2024

@knajula pokiaľ viem, tak 2 noci...

monikkatt
14. máj 2024

@julka87 dopredu sa opytaj ci maju opravnenie poskytovat fakturu na tieto ucely. Nie kazdy to ma! Nas raz tak jeden oklamal, tvrdil ze jasne vsetko ok a nakoniec nam to nepreplatili.

ibrunova
14. máj 2024

@monikkatt a čo Vám ten ubytovateľ dal, keď Vám to nepreplatili?

monikkatt
14. máj 2024

@ibrunova dopredu som mu oznamila ze si budem chciet uplatnit rekreacny poukaz, ci to nebude problem.. tvrdil ze nie. Po ubytovani mi poslal sice fakturu alebo skor len taku proformu, ani nepodpisanu.. zistila som ze nie je zapisany v zivnostenskom a teda neplati ani mestsku dan. A preto mi to zamestnavatel nepreplatil. Proste ma oklamal. Odvtedy si davam pozor a kazdeho si dopredu dam preverit na personalnom v praci ci mi to uznaju.. myslim ze to nasa personalistka kontroluje na zivnostenskom portali
Ako bolo pisane vyssie nestaci len DIC, musi mat aj ICO.

akvi
14. máj 2024

@julka87 ako už bolo spomenuté, musí mať IČO a odporúčam si to dopredu overiť. My sme tiež dopadli tak, že nám ubytovatel nevedel dať faktúru, iba zmluvu o prenájme (na 3 noci 😅). A to nestačí na preplatenie rekreačného poukazu. Poskytovateľ krátkodobého ubytovania by mal mať normálne živnosť a IČO ale nie všetci to dodržiavajú.