Uplatnenie daní

5. feb 2023

Ahojte chcela by som s vs spýtať tí ktorí s tým máte skúsenosť , v septembri som nastúpila
Do práce momentálne som PN už 2 mesiace myslíte ze dostanem nejaké peniažky keď zrobím
Dane ďakujem

draik
5. feb 2023

Keď zrobíte, tak zarobíte.

katarinaba
6. feb 2023

Dane su vysoko individualna zalezitost, je tam vela premennych a hlavne aby sa k tvojej otazke vedel niekto vyjadrit, potrebuje konkretne cisla. Naco spekulujes ci dostanes, ci nie. Do 15.2. poziadaj zamestnavatela o RZD a uvidis ci nieco dostanes alebo nie. Pravdepodobnost tam je aspon teoreticky.

mk1111111111
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katarinaba
6. feb 2023

@mk1111111111 zrobit - kludne moze znamenat, ze si spravi, resp. da spravit dane. A za druhe - s tymto vyjadrovanim a neznalosti, ktora doslova krici, silne pochybujem, ze bude vediet ako najst vobec tlacivo a ktore pouzit.
A preco si myslis, ze za "zrobenie" dane "nie malo" penazi? Zas taka uzasna zarobkova cinnost to nie je. A kazdy, kto si da "zrobit" dane takejto osobe - no amen tma.

simca06022011
6. feb 2023

@mk1111111111 zle to chápeš, ona myslí ze urobí sebe daňové. S takýmito vedomosťami určite dane robiť nevie.

simca06022011
6. feb 2023

Dane sa neuplatňuje, ani nezrobia. Vezmeš si potvrdenie o zdaniteľné mzde alebo požiadať zamestnávateľa nech ti urobí zúčtovanie dane. A podla výšky príjmu, všetkých ostatných číslach, odvodených daní počas roka sa vyráta ci si niečo zaplatila "navyse" a vráti sa ti.

mk1111111111
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
6. feb 2023

No tak s tým čo ste my tu napísali asi ťažko porozumieť , keďže som prvý krát v mojom živote išla do práce tak asi neviem ako to chodí ten papier som si požiadala od zamestnávateľa pošlú my ho poštou ja som myslela tým že som pracovala tam asi mesiac tak že či s toho niečo budem mat ,,lenže vy tu riesite niečo iné ďakujem za tie blbé komentáre a mimochodom miestom až taký debil že by som nevedela kde mám to tlačivo pýtať od zamestnávateľa na personálne si predstavte

katarinaba
6. feb 2023

este raz a mozno porozumies: potrebujeme konkretne udaje, z brucha ti nikto nepovie. Jedine, co ti v tomto momente viem povedat - poziadaj zamtela o rocne zuctovanie dane.

autor
7. feb 2023

Už som požiadala

autor
7. feb 2023

Ešte my neprišlo a som volala aj ekonómke našej čo s tým robí povedala že mám počkať na ten papier a mám ísť za ňou tak uvidím

katarinaba
7. feb 2023

co ti ma prist? ked si poziadala o RZD, dostanes az potvrdenie o jeho vykonani. Na to ma mzdarka casu este dost

autor
7. feb 2023

No nemá čas lebo včera som volala nech my pošlú a dneska som to už dostala,tak neviem čo tu riešite

katarinaba
7. feb 2023

Co riesim? Ty chces poradit, ja ti tu pisem, snazim sa ta pochopit aj napriek tomu, ze ti nerozumie ani vlastna matka a este mas blbe poznamky? Na paradu 👍 nech sa ti dari!

autor
8. feb 2023

Jasne som napísala trošku vissie že som požiadala o ten papier a vy sa pýtate ze čo my má prísť ? Nemám blbe poznámky písala som len pravdu a to je už na vás ako ste to zobrali pre boha tu sa normálnej odpovedí človek nedožije každý rieši úplne niečo iné v statuse som žiadala o pomoc kto maaaaa skúsenosť s tým že keď si uplatnim dane či niečo aj dostanem keď som mala výrobene asi len mesiac som cakala odpoveď áno alebo nie

simca06022011
9. feb 2023

A napísali sme ti odpoveď, to ze sa tu medzitým riešil aj slovnik, "papier" si kadejaky mizes dat poslať a dane sa neuplatnuju, to je tiez fakt. Co sa týka výsledku nik nemá vestecku guľu, cize nik nenapise ano/nie. To je rovnaká otázka ako "kolko budem platiť dane", ked mi ešte len človek papiere podáva... Nevie sa. Nevieme koľko si platila preddavky, či vôbec, čo sa uplatňovalo, neuplatnovalo. Netušíme co za papier, čo je to "to", co si dostala, prečo si si žiadala "papier" a nedala urobiť rzd teda rovno u zamestnávateľa... proste nik nevie co chceš, vyjadrujes sa ako.moja 12r dcéra.