Uniqua - 2. pilier

10. dec 2024

Mám tam 2pilier pár rokov mi prispieval zamestnávateľ teraz to tam stojí suma cca 1500€ po 10rokoc môžem vybrať túto sumu celú?

hellwant
10. dec 2024

Asi mysliš 3 pilier. Druhy vybrat nemôžeš, to je investicna čast klasickeho dôchodku.

autor
10. dec 2024

@hellwant neviem sa dopátrať ktorý to je píše len doplnkové dôchodkové sporenie

hellwant
10. dec 2024

doplnkove je 3 pilier...doplnok. Tam sa môźu aj tak vybrat len vlastne vklady po 10 rokoch- to, co si daval ty uz z vyplaty, čize ak ti tam daval iba zamestnavatel, nemôzes to vybrat skôr.

autor
10. dec 2024

@hellwant jasné toto viem že po 10 rokoch lenže tam je suma 1500€ a toľko som ja iste nedala

hellwant
10. dec 2024

No to musís vediet ty kolko si mesacne davala. Otvor si na ich stranke svoje DDS. Po prihlaseni klikni na detaily, ci na obrazok sumy a pozri si to v hodnote dôchodkoveho učtu. Tam budes mat transakcie, Celkova hodnota podrobne. Prispevky su rozdelene. Prispevok zamestnavatela a prispevok od teba

zic
10. dec 2024

Idealne sa chod spytat do Uniqa... Lebo zalezi, ci mas staru zmluvu alebo novu... zalezi tusim aj na vyske toho zostatku (bolo nieco take, ze ak je to menej ako "minimum", tak to mozes vybrat cele)... chod sa spytat, oni presne budu vediet...

hellwant
10. dec 2024

Takto to viem zistit v NN. V tom druhom obrazku vyberiem stav konta a mam v kope zratane. Ak vyberiem transakcie, musel by som ist co mesiac dozadu a zratavat.

autor
10. dec 2024
autor
10. dec 2024
autor
10. dec 2024

Ja to mám takto

hellwant
10. dec 2024

rozklikni si to. Musis tam mat nieco sko Detail, tak to mam v 2 pilieri v Uniqe a potom sa daju pozriet aj ine veci

hellwant
10. dec 2024

V uniqe byva v 2 pilieri ( mozno je aj v 3 pilieri) takyto kolac pod sumou, treba naň kliknúť na detail a potom rolovat dolu a su tam prispevky, tvoje aj zamestnavatela

jarka_black
10. dec 2024

príspevky účastníka tam nemáte zjavne... ešte si skontrolujte v zmluve, čo tam máte nastavené... ak by ste si nevedeli rady, viem Vám to v uniqe pozrieť

autor
10. dec 2024

@jarka_black môžem napísať?🙃

jarka_black
10. dec 2024

jasné 🫶