Milé mamičky aj nemamičky, chcela by som Vás poprosiť o Váš názor, či skúsenosť s hore uvedenými poisťovňami ... Mením poisťovňu a neviem sa rozhodnúť... Moja finančná poradkyňa mi odporúča Dôveru, no neviem...
Ďakujem veľmi pekne...
s Unionom som max spokojna a zatial nemienim menit. do statnej dobrovolne ani nahodou
Vcera som citala toto:
ZACHRÁŇTE SI SVOJE PENIAZE
Máte poslednú šancu zabrániť tomu, aby si Penta strčila vo svojho bezodného vrecka naše spoločné peniaze nazbierané na zdravotné poistenie.
Čo sa stalo.
Penta doteraz zobrala z našich nazbieraných peňazí vyše 200 miliónov eur a označila ich za svoj zisk. Tieto ukradnuté eurá už nikdy neuvidíme, budú nenávratne chýbať v zdravotníctve. Penta ich nezarobila, Penta ich len zozbierala z našich zdravotných odvodov. Označiť ich za "zisk" je nemorálna zlodejina.
Vláda Róberta Fica tomu chce urobiť koniec a ide vytvoriť jednu štátnu zdravotnú poisťovňu. Čo na to Penta? Zobrala si do svojej zdravotnej poisťovne Dôvera úver niekoľko sto miliónov eur. Na druhý deň si ich vyplatila ako dividendy majiteľa Dôvery a peniaze si opäť strčila do svojho bezodného vrecka. Ak bude chcieť vláda Róberta Fica odkúpiť zdravotnú poisťovňu Dôvera, bude za ňu musieť zaplatiť aj túto drzú dlžobu. Má sa to udiať tak, že za každého poistenca Dôvery štát zaplatí pekných pár stoviek
eur - takúto cenu si dala Penta stanoviť na objednávku cez svojho znalca.
Čo na to Fico a jeho vláda?
Nič! Chystajú sa zaplatiť! A všetko bude na Slovensku "podľa zákona"! Čo na to kriklúňka Lévyová z únie zdravotných sestier? Nič! Jej nič nevadí. Čo na to revolucionár Kollár z lekárskej komory? Nič! Zrazu ani ústa neotvoril.
Čo na to poslanci Smeru so svojou väčšinou v parlamente? Nič! Sú hluchí a slepí, pokojne si sedia na svojich teplých parlamentných kresielkach. Čo na to pani ministerka zdravotníctva? Nič! Ani ju nevidno.
Čo na to bojovní odborári? Nič! Nepovedali ani slovo, nedemonštrujú pred bránou vlády. Pekných pár stoviek miliónov ukradnutých eur ich netrápi.
Dá sa proti tomu brániť? Áno, dá sa proti tomu brániť! Komu to nie je jedno, má účinnú zbraň. Ak je poistencom zdravotnej poisťovne Dôvera, má možnosť prihlásiť sa do Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Aj tak tam nakoniec všetci obyvatelia Slovenska nakoniec o jeden rok skončia. Táto možnosť je len do 30. septembra! Potom už nie. Kto nebude poistencom Dôvery, za toho štát, teda my všetci, nebude Pente musieť platiť. V Dôvere je 1 400 000 Slovákov. Ak odtiaľ do konca septembra ujde milión,
Pente klapnú zuby naprázdno. Na čo čakáme? Až bude po 30. septembri, potom už túto zlodejinu
neprekazíme.
Povedzte všetkým okolo vás, čo treba do konca septembra urobiť! Politici nerobia nič v náš prospech, trestuhodne sa ako gorily prizerajú na zlodejinu priamo pred ich očami! Ukážme, že ľuďom to nie je jedno, a že túto drzú zlodejinu prekazia. Moc je v našich rukách do konca septembra.
Kazdy nech si urobi svoj nazor.....
A uz som sa stretla s viacerymi dr., ktorym Union nepreplaca vysetrenia....
@gabrielapatrik pokiaľ nemáte nejakú špeciálnu diagnózu, ktorá by potrebovala nadštandardné lekárske výkony, tak si myslím, že je to v podstate jedno... ani jedna z poisťovní neprepláca úplne všetko v rovnakej výške, vždy sa nájde niečo, čo tá prepláca a iná nie a naopak... akurát by som už nešla do všzp - ani nie tak kvôli tomu čo preplatia a čo nie (našťastie sme doteraz nič mimoriadne nepotrebovali, ťuk-ťuk-ťuk), ale kvôli tomu, aký bordel a prístup tam funguje 😝
@gabrielapatrik Som v Unione odkedy je na Slovensku a som maximalne spokojna. Prechadza tam aj manzel, okrem ineho aj kvoli tomu, ze som tehu a zadarmo poziciavaju monitor dychu pre babo...
A este otazocka... Co ma so zmenou zdravotnej poistovne financny poradca? 😕 Dovera plati vacsiu proviziu, preto ju doporucuje? 😕 dala ti aj nejake vysvetlenie, preco prave Dovera a nie Union alebo vseobecna? 😕
@sissy27 ja som vo vseobecnej, a partner v Dovere, a my mame taku skusenost, ze v Dovere absolutna arogancia, priatel si potreboval zaplatit 2 dni poistenia, lebo isiel do noveho zamestnania, tak sa siel informovat, aku sumu a kam ma uhradit, pracovnicka v Auparku, bola neskutocna! taku neochotnu kozu som este nevidela, normalne si tam z neho robila posmech (priatel je IT, a v tychto veciach sa vobec nevyzna, tak zrejme kladol nespravne otazky), na to ze ide o sukromnu spolocnost, by som teda ocakavala uplne iny pristup
takisto vo vseobecnej to nie je s pristupom idealne, teda aspon osobne, ked som tam bola nic moc, ale na call centre, vzdy super, snazivi, ochotni
@katkale to je presne taká istá kampaň, ako robí union s dôverou proti všzp, len v opačnom garde 😀 a nalejme si čistého vína - či tie prachy zhrabne do svojho vrecka fico alebo penta, nie je pre nás obyčajných ľudí až tak podstatné, dôležité pre nás je, kde nás ošetria tak ako potrebujeme...
Ja som za jednu poistovňu, a vôbec mi nejde do hlavy, ako môžu poistovne byť vôbec v pluse, keď na x vecí sa dopláca. Vždy je lepšie živiť jedného riaditeľa ako 3.Zrazu majú na reklamy, reklamy na zdravie, Mňa teda suchým rožkom neopijú 🙂 Všeobecná mi dáva istotu, že ma všade zoberú.
@gabrielapatrik Ahoj,no ja urcite DOveru neodporucam.My podnikame mali sme s nou iba problemy.klamu a klamu....uz sme si dali prihlasku do Unionu takze uz je to ok.Dovera urcite NIE.
ja mam doverua som nadmieru spokojna a ak sa jedna o podvody a kradnutie to ite je vo vsetkych len to nevidime. a @sonquestor inac dovera je union.
@fantagiro31 no a potom môžeme zrušiť aj napr. súkromné benzínové pumpy a nechať len slovnaft, zrušiť iných dodávateľov elektriny, vody, tepla ako štátnych atď... a budeme si pekne žiť v monopole, pchať všetko ficovi a jeho poskokom a nebudeme mať na výber v ničom...aké pekné, že? nikto ťa predsa nenúti zmeniť všzp ak si spokojná, ale prečo brať právo výberu ostatným?
my sme v dovere od zaciatku a menime na vseobecku... pokial decka boli ok aj my tak vsetko v pohode... ale ked prisiel maly a zacali sme po lekaroch tak nadavam v jednom kuse... ked chodime po lekaroch....
u odbornych lekarov sme sa casto stretli s tym ze precerpane limity, ORL ani nezazmluvnili v meste pre istotu... cakali sme na vyber krcnych mandli a cistenie hnisovych lozisk vyse pol roka... a povedali mi ze skor nas zoberu ak jej streptokok napadne srdcovy sval... ked maju nieco preplatit a schvalit tak ziadaju navyse duplicitne vysetrenia... napr. na liecenie ktore schvalovali v juli im nestacil nalez a speci alergo a imunotesty z konca aprila... pritom tam chodime pravidelne...
ja som tiez mala problemy pri naleze v prsniku... no co si budeme hovorit... nepreplacaju CRP... atd atd... podla mna tato poistovna je dobra pre mladych a relativne ludi v pohode...a teda viem aj o inych ktori mali s DOverou problemy ak mali dietatko so speci zdravotnym problemom...
a ti poradcovia co preoistuju do dovery tak oni za to nieco maju aj tu to jedna kocka ponukala ze da za prestup do dovery niekolko eur... ale uz ju zmazali ...
@liz_lemon Ďakujem za Tvoj názor...
pridávam našu skúsenosť:
ja s dvomi deťmi som v Dôvere a kým sme zdraví je to OK, ale akonáhle sme potrebovali nejaký zákrok, či operáciu, stretli sme sa s podobnými problémami, ako píše @maznacik007 ,
môj manžel je vo všeobecke-on ešte problém nikdy nemal
a jeden z našich troch synov (je kvôli svojej špecifickej zdravotnej situácii a konkr. najmä kvôli návštevám v jednej odbornej ambulancii) v Unione a ani tam sme ešte problémy nemali... ale zase sme ani nič špeciálne v nemocniciach nepotrebovali..., takže to sa nedá úplne objektívne posúdiť...
@sissy27 lebo ZDRAVIE nie je zarobková činosť a neexistuje, aby sa na ňom nabalovalo toľko ľudí. Ak majú zvyšné peniaze, tak marš a kupím prístroje 😉
To je ako xy organizácii na výber peňazí pre choré deti atď. Nemôže byť jedna zbierka a ta bude pridelovať tomu, kto potrebuje. Ide po ulici a to ma nehorázne rozčululuje, že zo zbierky žije aj ten, čo zbiera + kancelária.Potom sa nečudujme, že už ľudia neprispejú. Možno by sa vyzbieralo viac, ak by bola len jedna organizácia. Toto je môj názor, a ešte ma usvedčil rozhor v rádiu, kde v jednej nemocinici brali na operáciu podľa poisťovne. To čo je? Zase uplátky? Systém? Veď idem po rade, kto je na zozname, nie podľa toho akú mám poistovňu. Platíme všetci rovnako.
ja som zase mala skusenosti so vseobenou, ze nikde nemali zmluvy alebo mali a nemali limity, dokonca doktorkami povedala ze m i nemoze dat antibiotika ze vseobecna jej dava len 2000sk mesacne limit a to musi nechat pre deti. ze sa musim doliecit a ked som sla kardiologovi, tak mi cheli nechat zaplatit vsetky ukony a 1 stal 10tis sk, a ako som bola v dovere tak vsacde max doplacam 10€ za prednostne objednanie
@janie80 Radím sa s mojou finančnou poradkyňou a takýchto veciach a ona povybavuje veci za mňa, kým ja som v práci... No čo sa týka tej Dôvery, že má viac zmlúv s lekármi ako Union... Ale ako to tu čítam, asi skôr zvolím ten Union...
@fantagiro31 vseobecna ti vobec nedava istotu, ze ta vezme hocijaky lekar... Preco by sa potom vyhrazala, ze lekarom nepredlzi zmluvy... Ved len nedavno bolo vsade, ze poistenci vseobecnej si u niektorych lekarov budu musiet vsetko platit... Pravdepodobne sa to nejako zazehnalo, ale ked uz robi poistovna toto, tak nemas tu istotu, o ktorej vravis... 😔
@gabrielapatrik ja som sa zatial, chvalabohu, nestretla s lekarom, ktory by ma nechcel vziat kvoli poistovni... A to som si ich za dva roky obehala statocne... 😔 mozno by som sa poradkyne opytala, co budes mat z toho ty, co sa tyka zdravotnej starostlivosti, mozno benefitov alebo nejakeho nadstandardu v jednej a v druhej poistovni a podla toho sa rozhodla... Ved aj na nete maju poistovne svoje ponuky, my sme sa rozhodovali podla toho...
@gabrielapatrik ja som v Unione, od kedy je na slovensku, a aj babatko planujem dat do Unionu. mm je vo vseobecke. ja nemam ziadne problemy s Unionom, nestalo sa mi ze by ma neosetrili, alebo ze by mi nepreplatili nejaky ukon, skor vnimam nadstandartne platby z ich strany, ale ani mm nema ziaden problem so vseobeckou, aj ked on teda po lekaroch nechodi takmer vobec..este akurat vnimam trosku viac benefitov zo strany Union v oblasti sluzieb. kazdopadne som ale aboslutne proti jednej poistovni, a este aj statnej. to je cista diktatura, sme jednodu nohou v severnej korei 🙂
@fantagiro31 aha, lebo keď bude jedna poisťovňa, tak sa nenabalí toľko ľudí, že? resp. možno menší počet ľudí, ale rozdelia si aj to, čo by si inak zobral niekto iný... alebo si vážne myslíš, že ak bude jedna poisťovňa, tak to bude spravodlivé a zrazu bude viac peňazí na prístroje, vybavenie a podobne? a áno, na operáciu sa berie podľa poisťovne - ktorá ten zákrok zaplatí... ak bude jedna, tak dá limit, že preplatí napr. 1000 takých zákrokov, zvyšných 3000 čakatelov si to môže hodiť, lebo nemajú možnosť sa poistiť inde... vždy sa niekto nabalí, niekto zhrabne do vrecka, niekto bude spokojný a niekto nie - ale ten základ, že MÁM NA VÝBER by mal zostať zachovaný vo všetkom, aj v zdravotných poisťovniach... lebo to nie je len výber pacienta, ale aj výber lekára, s kým podpíše zmluvu...a ty si tiež môžeš vybrať, ku ktorému lekárovi pôjdeš...
Baby a oplati sa teda prestupit inde? Nebol este prijaty ten zakon, ze bude len jedna poistovna? Lebo som tiez chcela prestupit, ale toto vyhlasenie od Fica ma stoplo...tak neviem, co robit, ci to nie je zbytocne...
@sissy27 môj názor je iní,ja som za jednu
my sme v Dôvere, zatiaľ som nemala problém 😉
@gabrielapatrik a nie je to zbytocne?
ani jednu by som si nedavala, a preco? lebo ked vidim teraz vsade tie uplne zbytocne reklamy, ktore zaplatili z odvodov poistencov, je mi zle
dalsia vec je, ze napr. o mojej gyn je oznam, ze u zien, ktore maju POZITIVNE onkomarkery, Dovera nepreplaca nejake dalsie vysetrenie, ostatne to preplacaju, pride mi to ako cisty hyenizmus, ked sa zena nieco take dozvie, a samozrejme ju to vystrasi, tak co asi tak urobi, radsej si to zaplati, a to Dovere ide, zaplatit co najmenej za zdravotne sluzby
a neviem, ci to nebolo aj tu na MK, ze niekto mal dvojicky, ktore mali nejake ochorenie a Dovera bola ochotna zaplatit liecbu len jednemu z deti...chore