Union verzus Dôvera

saska00
31. aug 2023

Žienky poraďte. Chcem zmeniť poisťovňu a neviem sa rozhodnúť čo je výhodnejšie union či dôvera ? 🙌🏻

denkabemommy
31. aug 2023

@saska00 radšej union, u dôvery sa mi stávalo, že som si vyšetrenia musela zaplatiť z vlastného 🙂

minesasubu
31. aug 2023

My sme cela rodina v Union a sme maximalne spojojny a aj cestovné mame od nich

queen_mary
31. aug 2023

Pozri si presne, co ktora poistovna pokryva, koho maju zazmluvnenych tvoji lekari. A podla toho, co ti bude viac vyhovocat, sa rozhodni

chica007
31. aug 2023

@minesasubu mozem sa opytat ake cestovne preplacaju?

janai1
31. aug 2023

@chica007 cestovné poistenie
žiadne cestovné nepreplacaju 😅

minesasubu
31. aug 2023

@chica007 cestovne poistenie a maju na vyber niekolko druhov

chica007
31. aug 2023

@minesasubu jaaj teraz bezi ta reklama o nemocnici Bory v BA, tak som uz dufala, ze aj Union sa zmohol na lepsi benefit

paradajkova
31. aug 2023

Ja som Dovera, muz Union a celkovo za tie roky mam lepsi dojem z Union, aj maleho sme nakoniec dali do Unionu. Na tie poistenia od Unionu su potom zlavy, ked je tam clovek poisteny. Muz ma aj na poistenie auta zlavu, aj cestovne davame vzdy cez nich. Spokojnost.

janka_23
31. aug 2023

@chica007 myslíš tu dopravu do nemocnice? To nie je benefit dôvery, také niečo prepláca každá zdravotná poisťovňa

janka_23
31. aug 2023

@paradajkova vszp ma tiež zľavy na cestovné poistenie cez ČSOB poisťovňu. Ale rozhodovať sa na základe toho neviem ci je správne. Skôr treba posudzovať zazmluvnenost lekárov, výšku liečby pri závažných ochoreniach ktorú preplácaju atď atď.

peter0123
31. aug 2023

@saska00 ani jednu. Tieto poisťovne sú pre mladých a zdravých ľudí. Kým ti nič nie je tak je to v poriadku ale akonáhle má človek problém tak majú komerčné poisťovne s ťažšími zákrokmi a preplácaním komplikovanej liečby problém. Majú síce naoko výhodné zľavy ale to je len lákadlo pre ľudí. Susedu pred mesiacom nezobrali do hospicu lebo komerčné poisťovne majú zazmluvnené jedno miesto, s vszp by ju brali hneď

sweet20
31. aug 2023

@saska00 zalezi ake mas problemy, co vyuzivas..

vojtovicka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
paradajkova
31. aug 2023

@janka_23 "celkovo za tie roky mam lepsi dojem z Union" . Ked som volala na infolinku, bolo treba nieco vyriesit, narokovali sme si na rozne ich benefity atd. Skratka za 10 rokov co porovnavam poistenie v union a dovere, ja a muz mi lepsie prislo union.

To ohladne poisteni pisem skrz to, ze vyssie sa to spominalo.

petus998
31. aug 2023

@saska00 ja som zo všeobecný kde som nič nemala som prešla do dôveri a som maximálne spokojná preplácať lieky neplatím ani cent na predpis a neplatím ani zubárov co je pre mňa veľké plus

e1i
31. aug 2023

@petus998 benefit preplatenia liekov dospelym ma dovera iba jednorazovy. Ak vycerpas 300e tak viac nepreplatia vsetko.

e1i
31. aug 2023

@saska00 ja mam union od zaciatku aj predcasne narodena dcera,muz presiel tiez a syn siel uz automaticky. Sme spokojni,nikdy nebol problem (termin na MR v den ked som volala ze sa chcem pbjednat),vyuzivame benefity prispevku na nepovinne ockovania a ine poistenia od nich

nikk3y
4. sep 2023

boli sme v dôvere- fajn vcelku, tu si vieš len rezervovať termín u dr., mne dentalnu hygienu dôvera nepreplatila ,baby box (taška)
sme v union - preplacaju lieky (ako aj dôvera) majú zmluvy aj s nemocnicami, príspevok na monitor dychu, prispevok na zakúpenie veciciek pre bábo, a neviem ci tam nieje aj plávanie, preplácajú dentalnu bez problémov 🙂
- platené vyšetrenia u dr. (gyn) hradia čo dôvera nemá také
- príspevok na zakúpenie hipp (musíš mať nákup nad 40€)a plienok (mesačné balenia) dokopy sa mi zdá ze 240e čo dôvera nemá (aj to pomôže niečo) využiť od 1-2r sa dá čo som pozerala

takže Union - lepšie pre rodiny s deťmi (viac výhod benefitov, príspevkov)
Dôvera - mladý ľudia (s/bez detí) (je toho menej)