Union verzus Dôvera

7. aug 2023

Ahojte, s manzelom sme vo vszp, kedze sme sa dopoculi, ze lekari rusia zmluvy s touto poistovnou, tak sme sa rozhodli prepoistit. V oktobri budem rodit, taktiez by sme chceli, aby nase dieta malo rovnaku poistovnu. Otazka znie ktora poistovna ma lepsie benefity? A ked sa prepoistime teraz ci to bude platne ked sa babo narodi, alebo trva ista lehota na prepoistenie? Dakujem

lenuska9999
7. aug 2023

Prepoistit sa môžete už teraz, ale prepoistení budete az od 1.1. .. my mame dôveru , podľa mňa má lepšie benefity pre rodiny s deťmi. Union vracia doplatky za lieky deťom do neobmedzenej výšky , rodičom nič. ( reálne sa za väčšinu detských liekov ani nedoplaca , je tam odpustený doplatok , čiže reálne to moc nevyužijete ). Dôvera zasa vracia 300 eur za doplatky za lieky na každého člena rodiny. Čiže 300 e ty+ 300 manžel + 300 dieťa. Toto viete pekne využiť. Plus keď jeden člen rodiny využije svoj limit, môže čerpať z druhého. Ale reálne my sme tam poistení už cca 2 alebo 3 roky a ešte nikto z nás limit nevyčerpal. Čo sa týka vrátenia peňazí za zubára to neviem ako je v unione, veľmi to nesledujem. Dôvera má 5x 30 eur. Taktiež bolo super , že táto poisťovňa nám nelimitovala počet predpísaných mliek na mesiac (mala má reflux a do roka jej pediatrická predpisovala Nutrilon AR každý mesiac ), takže pediatrická mohla predpisovať koľko balení chcela - repsektive koľko sme naozaj potrebovali. Čo sa týka zazmluvnených lekárov, ešte sa mi nestalo, aby mňa alebo deti niekde neosetrili- všetci lekári , ktorých sme navštívili mali zmluvu s dôverou. A to sme pochodili aj odborné vyšetrenia ako gastro, neurológia, alergologia, kardio atď atď atď

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
7. aug 2023

@lenuska9999 dakujem 😘

lenuska9999
7. aug 2023

Ešte dodám, že pokiaľ sa nemýlim musíte prihlášku do novej poisťovne odovzdať do konca septembra , aby ste od januára boli ich poistencom. Opravte ma niekto ak sa mýlim

angelinja
7. aug 2023

@lenuska9999 az ked ma covek problemy zisti co su to za poistovne , cely zivot som v dovere vlastne somo nemala problemy ved bezne lekarri vstkobolook ..ale ked som mala byt hospitalizovana v nedu , cakala som 3 mesiace na termin, sestra aj spolubyvajuca mi pvoedali ze dovera bere par pacientov za mesiac, realne som tam videla akoboli prazdne izby a sestra mi hovoriala ze pacienti vyvolavaju...k tejdovere sa vratim , teda som s a dozvedlea ze pacienti vszp -tedaaj ta moja spolubyvajuca mala termin do tyzdna.ja som cakala od vianoc do marca...ktoraje lepsa?ty si dobra p re nich len ked ti nic nie je...poistovna ako poistovna...a bohuzial rutime sa do systemu amerika

angelinja
7. aug 2023

a okrem toho mi vobec rozum nebere ako vobec LEKAR NEMA UZATVORENU ZMLUVU S POISTOVNOU ALEBO ZARIADENIE -toto ma byt statom n ariadenevlastne by nemala byt vobec taka moznost ze nie, HOVORIM cim dalej tym horsiea horsie to b ude pre normalnych ludi...

martinp288
7. aug 2023

@angelinja Predstavte si že máte obchod a chodia k vám ľudia od 3 firiem s ktorými máte zmluvu. Vy ľuďom dáte tovar a zmluvná firma vám to o mesiac preplatí. Jedna z firiem má ale problém platiť načas a v plnej výške. Spolupracovali by ste s ňou? Páčilo by sa vám ak by to niekto nariadil, že s ňou musíte mať zmluvu?
Žiaľ aj zdravotníctvo je biznis, kde každý chce mať za svoje služby zaplatené.

rude_baby
7. aug 2023

@angelinja poisťovňa nezazmluvnuje všetkých lekárov do radu... Ak je v okrese 15 zubárov a stíhajú, nepotrebuje ich mat za zmluvnených 20...

vulka
7. aug 2023

Tie benefity sú tak rôznorodé, že Ty sama musíš vedieť, čo je pre Teba potrebné. Ktosi tu radí, že lepšia je dôvera, pretože prepláca všetky lieky deťom. Ale čo ak Tvoje dieťa bude fit, ale Tebe sa pokazia zuby, ...

huxy
8. aug 2023

@lenuska9999 ja som sa rozhodla vrátiť naspäť do unionu, rok som bola v dôvere. Reálne z benefitov som v Union využila 2, kvôli ktorým som sa tam vrátila. Preplatenie zubára 100+50 v akejkoľvek jednorazovej výške. Teda ak idem k zubárovi raz, 2-krat za rok, tak do tých 150 mi preplatia. Kdežto v dôvere len tých 30€ za 1 ošetrenie. Čo mne príde nevýhodné. Keďže 1 plomba ma stojí viac ako 30€. A k zubárovi nechodím 5x za rok.
Druhý dôvod je preplatenie lbc steru u gynekológa.
Ani v unione ani v dôvere som iné benefity nevyužila. A na čo mi je obrovský limit na lieky, keď ho aj tak človek nevyužije a v inom benefite je to nevyhodnejsie.

lenuska9999
8. aug 2023

@huxy to je váš názor, ja vám ho neberiem. Napísala som autorke ako to vidím ja 🙂 mne a mojej rodine viac vyhovuje dôvera

rude_baby
8. aug 2023

@huxy lbc ma aj dôvera, a tuším aj VšZP za určitých podmienok

mima1608
8. aug 2023

Ja mám Union. Benefity na zuby využijem vždy - chodím k zubárovi tak raz do roka a teda mi vyhovuje, že to nemajú limitované 5x30 ako Dôvera, ale naraz mi preplatia povedzme 80-90 eur. Na gyn mi ako jediná poisťovňa preplácajú cytologiu, inak by som platila 20 eur. Preplácajú lieky deťom, teraz po novom prispievajú bábätkám 10 eur mesačne na mesačné balenie plienok + ďalších 10 na značku HiPP (mlieka, prikrmy, kozmetika, atď). Preplácajú aj plávanie pre deti, laktačnú poradňu, a tak podobne. V tehu som dosť toho využila a aj po pôrode. Máme od nich požičaný aj monitor dychu na pol roka, no reálne ich vraj zbierajú cca po roku, lebo nestíhajú 😅
Treba si premyslieť, čo presne vám najviac vyhovuje a ake benefity by ste využili.

huxy
8. aug 2023

@rude_baby vtedy keď som menila, tak nemala. Vlastne ani pred rokom to tak nemali, odvtedy nesledujem. A aj tak aj ten zubný benefit je pre mňa dôležitý