Ahojte, dnes večer mi niekto z kolegov ukradol 100e ( mam aj tip) . Je vôbec možné, nejako získať tie peniaze späť? Zažili ste si niekto niečo takéto?? Mňa by hanba fackovala
@maria12334 v šatni kamery nemáme:( q áno z peňaženky
Máš reálne ako dokázať že ten kolega ti tie prniaze naozaj ukradol?
@pribinak no to bohužiaľ nie, sme malý kolektív a len ta jedna osoba zduxhla domov asi o 10 minút skôr ako my ostatní 5 osôb
Ako uvedomuješ si aký dopad to môže mat ak niekoho krivo obvinis?
Toto by som si ešte premyslela na tvojom mieste
@pribinak samozrejme, budem to riešiť s našou manažérkou. Ja som ako nikomu nehovorila konkrétne meno len,že mám proste tip ten poviem aj manazerke ...
@pribinak len vieš, mne tiež nepadaju peniaze z neba. A 100 eur je už dosť.
Konkrétny tip by som určite nehovorila.. len povedz čo sa stalo
V šatni ani kamery nemôžu byť. Máte zamykacie skrinky? Ako sa mohol voľne dostať k tvojej peňaženke?
@maranco to mi je jasne, ze v šatni kamery byť nemôžu. Nemám zamknutu skrinku, ani nikto z kolegov. Ale to je jedno, pretože niekto si išiel proste do mojich osobných vecí chápete
Kúp si zámok a začni zamykať a keď budú zvedavý prečo zamykáš, povieš že si bol okradnutý.
Ak si mal v peňaženke aj platobnú kartu, nastav si nízky limit na internetové platby.
@maranco tak ako neplánujem to nechať len tak, s manažérkou to budem riešiť hneď ráno ako vstanem . Kartu mi aj vcucol bankomat lebo som si ich šla vložiť a pri preratavani som zostala v šoku a začala rátať znova a znova až minju bankomat zhltol
Mohol niekto vedieť, že ideš vložiť peniaze a máš pri sebe veľkú hotovosť, alebo bežne nosíš takú hotovosť zo sebou?
Kartu si nastav cez IB alebo mobilnú aplikáciu.
@maranco nie práveže takú veľku hotovosť so sebou nenosím max 10e, len manžel mi dal peniaze aby som vložila, pred prscou som nestihla tak, že vložím po .
Nemohol sa manžel pomýliť dať ti o 100 menej? Mala si ich prerátané?
@maranco mala som ich preratane, vždy si rátam aj pred vkladom do bankomatu.
Počas práce odbiehate do šatne? To vyzerá že niekto pravidelne prehľadáva veci, by bola náhoda že to robí poprvýkrát práve vtedy keď máš peniaze zo sebou.
Nechodí tam aj niekto iný ako kolegovia, upratovačka?
Ten kolega zdrhol predtým ako si prišla do šatne ty?
@maranco áno, volala som vedúcemu zmeny hneď ako som to zistila a vtedy mi povedal, že sa to stalo už viacerým ženám. Dovtedy som ja nemala ani poňatia, nerobím tam totižto dlho.
To je ale tĺk ten vedúci, tak keď vie že sa tam kradne prečo si nezamykáte skrinky, a tie ostatné ženy tiež nezamykajú?
@maranco nie ,kabelky volne položené na lavičke. Tak som preto takéto niečo nečakala
Potom by trebalo nasadiť technické prostriedky na odhalenie zlodeja.
Máte kamery na chodbe vedúcej do kuchynky aby sa vedelo kto v akom čase tam šiel a kto tam bol sám, ako dlho?
@maranco áno to mame, to som sa tiež pýtala ci je k tomu prístup. Len už sme mali prevádzku zavretu cize to musíme riešiť ráno. Inak to je fajn nápad, možno by som si dala ja do skrinky nejaké kameru a keď mi ju niekto otvorí by som videla, len kde nájdem nejakú rúču za dobru cenu. Akože fakt ma to serie... je to z jednej strany aj moja chýba, že som si veci nezabezpecila ale liezť cudzím ľuďom do veci by si aj tak nemali dovoliť
Mali sme v práci podobný prípad. Prichystali sme pascu, skryté kamery, fotopasce a poznačili sme si čísla bankoviek a vtáčika sme chytili priamo pri čine. Ak takú možnosť nemáte, tak len zamykať.
@mojemenonikto q dostali ste sa potom ku svojim peniazom? Viete mi odporučiť nejaký skrytú kameru ?
Mobil si nechávate v kabelke alebo pri sebe? Ak je mobil v kabelke alebo aj hocijaký starý mobil použil by som, pohľadal nejakú aplikáciu ktorá by dokázala zaznamenávať časy otrasov mobilu, kedy je pohybované s kabelkou, prípadne vedelo aj poslať notifikáciu niekam, alebo aj nahrávalo na kameru pri pohybe s mobilom.
Tak sa aj podľa kamerového systému na chodbe a tých časov otrasov dá pozrieť kto vtedy bol v šatni.
Skrytá kamera v šatni to môže byť dôkaz len pre vlastnú potrebu aby ste zistili kto to je, ale nedá sa použiť ani sa nesmie priznať, že taký dôkaz máte.
A už keď budete vedieť kto to je tak nachystať pascu, buď tie čísla bankoviek a sledovať kamery kedy zájde do šatne a potom ho chytiť a dať prehľadať.
ešte mysli na to, že dôkaz získaš len ak zopakuje kradnutie, takže najprv by som to riešil diskrétne aby o tom vedelo čo najmenej ľudí a nachystal pasce.
Ak urobíš veľké haló tak na čas prestane s kradnutím kým sa situácia neupokojí.
Zisti od vedúceho kedy boli tie krádeže a ako sa riešili, koľko mizlo.
pozrite záznamy z kamier dnešného dňa kto bol v šatni sám alebo si odbehol do šatne mimo spoločnej prestávky
Mne postupne odišlo takto cca 200 € kým som si bola istá že to nehrabe mne, ale naozaj tie peniaze miznú. Mala som podozrenie tak som tam dala takú tú kameru, ktorú musíš sledovať v tej chvíli na telefóne , tak som to sledovala a to bolo na istotu. Naša pani upratovačka šla do mojej peňaženky ako do bankomatu. lenže policajti s tým nič nemohli robiť nemala som dokazy. Iba na tých 20€ ten deň a aj to som si vzala hneď naspäť lebo som mala poznačené všetky peniaze v peňaženke ten deň. Nepomohol mi s tým ani zamestnávateľ veľmi, iba jej pozastavili do konca mesiaca výplatu. Nakoniec som si ich so stiahnutou riťou šla vymáhať sama s manželom ale aj tak to nedopadlo podľa mojich predstáv. Už som ich nevidela všetky .
To normálne z peňaženky? Máte kamery v robote ?