Dobry den. dne som ostala v obrovskom soku..dcere sa stal 31.e uraz na detskom ihrisku bola som na ihrisku s dvoma detmi syn si pytal vodu s manzelom sme ju hrabali von otocime sa dcera stoji pri branke a zavre ju..zrazu velky rev lebo ta hlupa branka nemala zaklapu a otocila sa do opacnej strany dcerke amputovals prstek visel jej na kusku koze..volali sme sanitku skoncili 3 dnu v nemocnici..ja bez jedla bez lozka ..na noc som mala tu fasa postel..dceru uspali a operovali nasledne nasledovali dlhe dva mesiace prevezov a behaciek prstek sa chvalabohu zahojil a je po fyzickej stranke ok..bohuzial nechtik je kusok iny..ale hlavne ze je..potom mi dosiel list od zdravotnej ze mam vyplnit nejaky dotaznik..vyplnila som ho este aj volala so zdravotnou a cele imto podrobne opisala...dnes po skoro 4 mesiacoch mi doslo zaplatit 1400 eur ze oni vysetrili ze je to mkja chyba a mojou vinnou sa stal dcere uraz..som z toho v soku pani na mna zo vszp narevala ze co somza mater ze ona ma spravu ze to urobila treti osoba teda my z manzelom a tym padom musime odskonit zdravotnu..chora je toto doba..ideme sa odvolat a budeme bojovat..prosim vas ma s tymto niekto skusenost ??hocijaka rada pomoze..je to strasne vela penazi...som z toho mimo nechapme naco platime zdravotne ked sa potom stane nehoda..a oni povedia zs ste zla matka a mali ste tam byt a zabranit tomu..kazdy kto ma male dieta to pochopi dcera mala 2roky vtedy
Čo ste napísali do tej správy? Stačí jedno zlé vyjadrenie a je to.
@adiika nedavno davali v telke podobny pripad, kedy si chlapcek dal na zharade ruku do rury, potom ju v pohode vytiahol, ziaden uraz, no aj tak rodicom prislo zaplatit sumu za vyjazd.. pravnik to komentoval ako nejake vydieranie zo strany poistovne, ze je to neopravnene, a nevedia z kadial by uz peniaze pytali. sla by som za pravnikom. a to cim skor, aby ti nenaskakovali penale, alebo nejake uroky z omeskania ..
pripad o ktorom som ti pisala je konkretne tento http://www.tvnoviny.sk/domace/1830437_nevinna-h... .. pripadne by som sa snazila skontaktovat s tymito rodicmi, ktory sa tiez sudia......
do kelu na co si platime zdravotne poistenie ?? fetakov a ozranov denne mamu na internom , davaju im tu nasu vzacnu krv, a dookola hospitalizuju.. a deti, na ktore aj ked pozeraju dva pary oci stale nieco vyvedie, je postavene pred zakonom tak, ze musis zanho platit , lebo si zodpovedna... 🙄 toto je uz mimo logicke chapanie
O takomto dacom pocujem prvy krat, poradte sa s pravnikom, nebavila by som sa s nimi uz bez jeho pritomnosti alebo bez svedkov. Jedna vec je ye sa stal uraz a oni neviem preco vymahaju skodu, ved platime poistne ale druha vec je to, co si moze nejaka pani dovolit ti povedat. Z kade maju to ze to sposobila 3 osoba? dobre si precitajte vsetkz spravy a ziadajte napravu... Ako ked moje dieta strcili zo suchacky ine deti a zlomilo si ruku tak to mam uhradit poistovni?? alebo tie deti? TO je chore...
oni asi nechcu prachy za uraz - teda hospitalizaciu, ale za vyjazd sanitky- myslim. mna presetrovali po havarke, tiez sla ku mne zachranka, ked to prislo, volala som, ze nechapem, co to je. chceli vediet poskytnutu liecbu, ... ako to musite mat v zaznamoch, hovorim im , ved ja si to nepamatam, bola som mimo ... a ze kto zavinil nehodu, ze si musia vymahat skodu - tak pytajte sa na policii, nie zeny, co tam skoro potratila, v hovorim, vinnik mimochodom usiel. poslali mi lajstro, ze vyplnit a doniest... no rit palovu, ja sa mam par dni pred terminom este ondikat 30 km do pobocky. papier zhorel v peci a hotovo. ani raz som nebola pn, v nemocnici len porodit, odvody platim ako debil. bodaj ich porantalo aj so socialnym statom!
neviem poradit, ale viem o pripade, kde doma dieta samozrejme nechtiac vypilo nejake savo alebo nieco podobne, tiez rychlo zahranka a do nemocnice, vsetko dobre dopadlo a potom prisiel nejaky doplatok 1800 EUR, vraj zanedbanie starostlivosti alebo nieco v tom zmysle, tiez sa odvolali, ale uz neviem ako to dopadlo, sama viem, ze nehody sa detom stavaju, aj keby sme ich dali do skafandrov a heliem, tak urazy proste budu... aj moj syn v obyvacke nas tam bolo ako hadov, proste spadol na roh stola ani sme sa nestihli nadychnut a 3 stichy....inac neviem, keby sa take nieco stalo socialne slabsim alebo neprisposobilym spoluobcanom, ci by im tiez posielali nejake vysoke nedoplatky... asi tazko, od nich by to nikdy nevymohli.....urcite sa odvolajte....a drzim palce, nech Vam to dobre dopadne.....
@adiika pravdepodobne sa odvolavaju na toto:
Rodič zanedbá dohľad nad svojimi deťmi a tie skončia so zranením v nemocnici. Vzťahuje sa to aj na iné osoby, ak zanedbali dohľad nad zverenými deťmi.
Rozhodne by som vyhladala pravnika a odvolala sa s tym ze slo o detske ihrisko a dieta pouzivalo jeho zariadenie standardnym sposobom a uraz bol sposobeny tym ze branka nie je prisposobena a nech skodu vymahaju od spravcu ihriska.
Inak toto bolo aj v sprave uvedene? ze ako prislo k urazu.... a vy ste tam boli urcite hned pri nej ...
rozhodne by som sa odvolala.
V tomto sa nevyznam, ale urcite by som ziadala bolestne od spravcu ihriska (miestneho uradu alebo niekoho kto to ma ihrisko v sprave). Urcite napisu ze nesuhlasia a bude treba napisat odvolanie a potom mozno sa budu chciet dohodnut mimosudne. A po roku by som este ziadala trvale nasledky.
Áno písala sme dokonca aj na úrad bránku ihneď opravili ale milá pani mi vravela že keď sme vedeli že je bránka pokazená čo tam chodíme..ako nonsens..ideme sa odvolať a uvidíme čo sa stane..ale nechápem tie správy od lekárov ed som dokola hovorila že to ona sama si to pribuchla..bola to stotina sekundy iba sme na ňu zakricali a bolo..a jedna pani má utesovala a vravela že jej synovi sa to isté stálo..ale je to pre mňa nechutný šok..človek sa stará všetko a poisťovňa vás takto obviní..a to nejaké asocialy a pekne platíme..a keď potrebujeme od zdravotnej pomoc povie že sme to mali predpokladať..blázni..
Ale toto nechápem..dávno mi volali a hneď som vravela že je to chyba bránky ináč by sa to nestalo..a oni že si to budú overovať u mestskej časti..a či ich ty poslali dakam..neviem..máme aj video bránky ktoré tetu nezaujíma...máme aj kopu svedkov bolo plné ihrisko ani to ich nezaujíma. .
baby, a ked sme pri tom -robi to aj dovera? lebo ja zvazujem odchod od VsZP ... nebudem ja ficovym tajtrlikom a tetkam ankam prispievat ani cent uz ...
Ináč ak mi to dajú napísať zverejňujem to do novín..aby ľudia vedeli aký sú to hajzli..a presne od nich idem het. .preboha deti sú deti...ja mám traumu do konca života neviete si predstaviť čo som si zažila..ten strach a všetko..dcérka má do smrti zdeformovaný nechet aj trošku prstek a tie..špiny ešte vás obvinia..a ešte chcú peniaze..akoby to nestačilo..už sme dosť dali za cesty hore dole , maste a moje neustále voľná v práci ani do škôlky nemohla dva týždne..a potom ešte 4 sme chodili na prevezy
to snad nie je pravda,su normalni? ved deckam sa bezne stavaju urazy, nikdy som nepocula, ze by pytali uhradu ,ked si deti v pritomnosti rodicov zlomia ruku, nohu, rozbiju hlavu..urcite sa odvolaj, popytaj sa znamych,ktorych deti mali uraz aj ked mensi ci museli platit, ak nie tak nech ti poistovna vysvetli preco za tento uraz chcu platbu a napriklad za zlomeniny nie....nepomohla som, ti, ale drzim palce 🙂