Uhlíková stopa SPP

dzarika
14. jún 2024

Dobrý deň je tu niekto kto to platí, alebo to zrušil, chcela by som to zrušiť na koľko to platím už rok pi 5€, a žiadne ušetrené peniaze mi to neusetrilo ako pani vyspevovala ako to mladým pomaha a ročne ušetria. Aj keď je to podľa mňa totálna sračka, a nemá to nič spoločné so šetrením. Ale o vysadzbe stromčekov. Čítala som niekde tu na fóre ze to stačí len neplatiť, a oni to zrušia sami, nakoľko nemám od toho ani žiadnu zmluvu, len prjpuadane pri zálohových platbách pripísané perím 5€, aby mi neprišla nejaká upomienka aby mi to nenavysili, nieje to veľa áno viem tých 5e ale keď si to človek spočíta ročne to vychádza 60

mhas
14. jún 2024

Skúšala som neplatiť, nezrušili, iba sa hromadili upomienky. Ak si to uzatvárala telefonicky, zmluvu ti poslali mailom a tam sú podmienky odstúpenia od zmluvy.

oblecenie99
14. jún 2024

Ja som pozerala našu a osobne som si netrúfla neplatiť. Zrušenie v prípade neplatenia je naviazané na ďalší krok - právny úkon zo strany SPP a to odstúpenie od zmluvy. Je tam síce napísané, že "odstúpi, ak neplatí druhá strana x mesiacov" ale spoliehať sa na to, či to naozaj urobia... No neviem. Navyše nemám chuť lúštiť na ich stránke aktuálne VZP či sadzobník sankcií.

fido69
14. jún 2024

Návod ako zrušiť uhlíkovú stopku od SPP
https://www.vyhodnaenergia.sk/blog/58/info/uhli...

matullienka
14. jún 2024

Treba vypísať žiadosť o zrušenie a zaslať na spp. Ja som posielala mailom. Prišlo mi o chvíľu, že žiadosť akceptujú. Určite nehrať mŕtveho chrobáka a neplatiť neodporúčam. Budú chodiť upomienky a raz to zaplatiť budete musieť.

helenpekar
14. jún 2024

Ja keď som kupovala nový byt, realitný maklér mi vybavoval elektriku aj plyn. Ku plynu dal aj uhlíkovú stopku, na internete som čítala že len ignorovať faktúry, tak fakt som asi pol roka len plyn platila a na stopku chodili len upomienky. Treba vydržať pár mesiacov, mne to po vyúčtovaní po roku zrušili.

matullienka
14. jún 2024

@helenpekar áno oni to zrušia ale stále je ten nedoplatok vymáhateľnosť. Čiže pokiaľ nie je uhradeny môže ti exekútor zaklopať na dvere. Nie je jednoduchšie vypísať žiadosť a poslať im ju?

helenpekar
14. jún 2024

@matullienka som nevedela že sa to dá lebo mne bolo pred 3 rokmi povedané pani na infolinke že zrušiť sa to nedá oficiálne žiadnou žiadosťou, ale poradila mi toto.. ja som platila asi len 1.5eur mesačne takže to neni nejaká katastrofa.. no ale uvidím

matullienka
14. jún 2024

@helenpekar no ja som rušila v apríli, a veru prízvukoval mi, že treba to vyplatiť aby neboli problémy.

leonakr
14. jún 2024

@dzarika rozdelila som si platby .Platby za plyn a platby za stopu.Za plyn som uhradzala ,za stopu nie.Chodili upomienky tri mesiace a potom mi to vypovedali za nedodržanie podmienok 🙂vuala nikto nič odo mňa nechcel a skončilo to našťastie .Už je tomu viac ako rok.Blbost ako hrom tie ich celé nachytavky.

dzarika
autor
15. jún 2024

@matullienka áno áno pôjdem to zaniesť na ísť pobočku, raz som tam bola s tým pani ma tak prehovarala ze som to nakoniec nechala tak ale ako si to časom uvedomujem počúvam tak končím s tým.