Účtovníčka mi zabudla podať oznámenie o odklade daňového priznania

29. mar 2023

Ahojte.prosim zúfalo o radu. Moja účtovníčka mi mala podať oznámenie o odklade daňového priznania. Včera mi dal vediet že na to zabudla a teda vraj je tam lehota najneskôr 15 dní pred termínom.idem si to teda do piatka rýchlo sama spraviť. Ide o to, že som minulý rok v lete po materskej obnovila živnosť,podpísala zmluvu na prenájom priestoru,nakúpila kopec tovaru materialov a hneď na to prišli veľké problémy a nemohla som robiť. Čiže ako na daňové? Pol roka som platila nájom,počiatočné výdavky boli celkom vysoké a robiť som začala až od januára. Zmluvu som mala na dobu určitú takže som to ukončiť nemohla. To znamená že v daňovom budem mať iba výdavky ale príjmy žiadne. Odvody som neplatila nakoľko som bola ešte oslobodena. Nebude to veľký problém? Účtovníčka je mimo republiku takže si to musím sama spraviť a som z toho debil. Ďakujem moc za radu

zalka
29. mar 2023

Predĺženie lehoty na podanie daňového priznania v roku 2023 (za r. 2022)

Termín predloženia daňového podania si môžete predĺžiť. Je to možné cez podanie oznámenia o predĺžení lehoty na podanie daňového priznania. Oznámiť odklad daňového priznania musíte stihnúť najneskôr do 31.03.2023.

https://www.superfaktura.sk/blog/odklad-podania...

daj odklad ...

autor
29. mar 2023

@zalka aha ďakujem ja som myslela.ze tamusi byť tých 15 dní . A ako je to potom s tým daňovým? Nebude to veľký problém keď tam budem mať len veľké výdavky a príjmy žiadne? Alebo dať nulu aj do výdavkov?

zalka
29. mar 2023

normálne sa spraví danové .. kt. pôjdeš do straty, za to nestrieľajú ... dalšie roky umoríš stratu.

zenulkaaa
29. mar 2023

Normalne das prijmy, vydavky kolko boli pravdivo a proste ti vyjde minusove cislo, co znamena nulova dan. Nie nebude to problem. Normalka, hlavne ak si mlada zacinajuca firma alebo zivnostnik.
A odklad mozes stale dat do 31.3.2023

simca06022011
29. mar 2023

A to co mas za uctovnicku? Ona ti nevie urobit danove, nevie termin odkladu?
Podaj si pekne odklad mas cas, ja osm napr. vcera davala oznamenie, lebo by som sa musela rozkrajat asi, kedze niektori vymyslaju do poslednej sekundy.

Prijmy ak si nemala das nula, vydavky das tak ako mas, budes proste v strate. Nezabudni na zasoby atd. TO ze budes v strate je uplne normalka. Sluzby si platit musela, zasoby mas na sklade.

Odporucam ti danovu evidenciu samozjreme, urob si tabulku, alebo nemenovany pan perfektnu ponuka na nete, ktora eviduje vsetko, ale ked je vela dokladov je to pracne podla mna, cize ja som to nevyuzila.

chadkroeger
29. mar 2023

v prvom rade odporúčam zmeniť učtovnícku, nakoľko 15 dní pred termínom je úplna hlúposť. Podať odklad možeš do 31.3.2023 do 23:59 hod 🙂

mikadooo
29. mar 2023

V pohode to pošli dnes, je to ok. My to vždy dávame v posledný deň, keď už fakt viem, že to ani náhodou nestihnem 😄.

martul
29. mar 2023

Do piatka máš čas podať odklad, kľud. Bežne sa mi stane v práci, že nestihnem alebo spravím a klient povie že nemá peniaze na zaplatenie dane, tak podám 31.3. odklad

autor
29. mar 2023

Ok, vďaka baby. Ešte otázka,keď som to nikdy nerobila,je blbosť sa do toho púšťať teraz sama? Z dokladov mám ozaj iba výdavky na nájom a tovar,telefón...pohrávam sa s myslienkou to zbuchat do piatka.

zalka
29. mar 2023

Ak si nerobila tak nerob, ak si nevieš dohľadať základné informácie tak potom to sama nerob aby si nespravila zle, daj si odklad a pomaly studuj hľadaj info a tak si sprav DP bez stresu.

simca06022011
29. mar 2023

mozes podat odklad a podat to kedy chces.. ja som davala odklad do 30.6. a je mozne ze to v klude poslem este buduci tyzdne hned, ak stihnem tak aj do piatku...

paulinadreamy
29. mar 2023

Ahojte, je niektorá z Vás účtovníčka? Ak áno, môžem sa v súkromnej správe spýtať otázku ohľadom daňového, ďakujem 🙂

spadnutaslivka
29. mar 2023

Nerob si to sama. Daj si to spraviť poriadnej účtovníčke, čo sa vyzná a nie "susede", ktorá sa tvári a vidíš, že máš z toho viac hlavu v smútku ako osohu. Mýliť sa je ľudské, ale ona očividne ani nevie, koľká bije... Správna účtovníčka má všetky tieto termíny v hlave a vysype ich, aj keby si ju o polnoci zobudila. A v marci by si ju asi ani nebudila, lebo účtovníci v marci ani nespia 😀 (obrazne povedané)