Jediné na slovensku o čom viem, je už dlhodobo používaná 365 banka a údajne už aj Fio banka zrušila podmienky na účet úplne zadarmo. Keďže Fio ešte velmi nepoznám, tak tí čo to máte, povedzte skúsenosti. Výhody nevýhody. Jedná sa len o bežné používanie, teda prídu na to peniaze z brigád, sociálne dávky atď. A len vybratie z bankomatu, prípadne zaplatiť dačo elektronicky.
365 má už aj v menších mestách pobočky, aj bankomaty. Tie má spolu s poštovou bankou, takže ich nájdete skoro všade. Účet majú zadarmo bez podmienok. Jediná nevýhoda je, že vyberať zadarmo sa dá len z ich bankomatov.
Fio nemá pobočku v našom meste, ani v susedných, takže by som musel vycestovať trošku ďalej, avšak na bežné používanie, pobučku nepotrebujem. Bankomat v našom meste tiež nemajú, ale sú 2 výbery zdarma z akéhokolvek bankomatu.
Jediná nevýhoda bude, že musím vybrať väčšiu hotovosť, alebo celú výplatu naraz, keďže mám iba 2 pokusy zdarma. Väčsina prevádzok kam chodím, nemá možnosť platiť kartou, alebo len nad určitú sumu, takže ja musím operovať s hotovosťou.
@thunderdome fio nezmenilo podmienky (k horsiemu) dlhe roky. Je zadarmo a asi je o trosku lepsia ako 365 banka (vybery zadarmo, moznosti s uctami v cudzich menach apod)
Zober od nich visa kartu a mas neobmedzene vybery... este napis odkial cerpas info, ze fio zrusilo podmienky na ucet zdarma... lebo na ich stanke nic take nepisu...
Nie, nepochopili sme sa. Naopak. Oni zrušili tie zlé veci. Kedysi dávnejšie som porovnával mBank a Fio a obe mali nejakú podmienku, že určitý obrat či určitá suma zaplatená kartou. V tej dobe len 365 banka bola že naozaj zdarma bez toho aby sa čokolvek na účte hýbalo. No a už to Fio nemá. Tak som to myslel. Akože v dobrom, že teším sa.
Fio mi pri zakladaní účtu cez aplikáciu ponúkalo výber medzi Visa a Mastercard. Nevedel som ktoré je lepšie. Ale spomenul som si že automat na jedlo často hlásil že nepodporovaná karta a druhým to išlo bez problémov. Tak som pozrel že aká je tá aktuálna karta a je to mastercard tak som schválne zvolil opak teda visu, že to možno pomôže.
@thunderdome ...chlapec ty si jedna veľká pohroma.Aj v pracovnej oblasti aj v živote.Nepouzitelny.
Vyberas kartu podľa dojmov a intuície? Veď v podmienkach Fio je to jasne napísané,ktorá karta je aká
Sa spamätať uz troska a preber sa k životu.Lebo tvoje príspevky čítať,to je strach a hroza
@thunderdome ja mam oba ale fio je lepsia. 365 sa tvari zadarmo ale potom ti za vystavenie karty zapytaju 12€ 🙈 ano, mozes mat ekartu co je zadarmo ale to nie je vyhodne v zahranici. A u FIO mozes mat oba karty k uctu zadarmo
@doriiis čo je s visou? Údajne obema sa dá bežne všade platiť. Ale ten mastercard čo mám z 365-ky mi už pri dvoch nápojových/jedlových automatoch zahlásilo že použite inú kartu. Vtedy som rozmýšlal že akú inú? Veď je to normálna bankomatová karta ako všetky ostatné. Potom ma napadlo že možno neni Visa, to je problém. A bolo aj viacero automatov že to nešlo (druhým to šlo) ale tie mi ani nehlásili že je problém len proste to nefungovalo.
Nič nie je s visou.Ale miesto porady s kavomatom si pred otvorením účtu a objednávaním karty skús prečítať podmienky a fakty
Tolko viem že na bežné používanie je všetko v poriadku.
Citujem:
Medzi základnými, teda štandardnými balíčkami Visy alebo MasterCard nie je prakticky žiadny veľký rozdiel. Visa je však akceptovaná väčšinou obchodníkov, zatiaľ čo MasterCard je preferovanejšia medzištátne.
Takže na to aby som si vytiahol z bankomatu prípadne v potravinách zaplatil kartou, je to totálne jedno. Na nič iné to nepotrebujem.
@thunderdome
FIO
S platobnými kartami Visa máte neobmedzené výbery zadarmo zo všetkých bankomatov po celom svete.
S platobnou kartou Mastercard máte každý mesiac 2 výbery zadarmo z akéhokoľvek bankomatu na svete
Môžeš mať k účtu 2 karty zadarmo jednu Visu a druhú MC.
Majú okamžité platby v € aj v CZK, 365 nemá
Zriadiť účet môžeš cez aplikáciu nepotrebuješ cestovať na pobočku.
Vklad/výber na pobočke je tiež bez poplatku, pri 365 je poplatok
Na karte si vieš nastaviť samostatné limity na internetové platby, MOTO platby, platby u obchodníka na termináli a výbery z bankomatu, geografické blokovanie
(365 má jeden limit pre internet aj platbu v obchode a v zahraničí kde nemajú € je to najdrahšia banka, vysoký poplatok)
Takže na to čo potrebujem, visa úplne stačí. Pod pojmom svet je aj slovensko nie? Ak áno tak vyhratá vec. Nemusím sa už trepať do centra mesta k bankomatu. Na sídlisku máme 2 iné a budem ich mať zadarmo a tým získam aj možnosť zvoliť si bankovky čo 365 nemá, alebo dobiť kredit na mobil, čo 365 tiež nemá. Už mám založený účet.
Děkuji bratři češi! 🙂 Konečne niekto vybudoval dobrú banku.
@thunderdome áno aj slovensko spadá pod svet
kredit si dobíjaj na web stránke operátora alebo cez aplikáciu, nepotrebuješ chodiť do bankomatov kvôli kreditu
Kvôli tomu nejdem. Keď si vyberám hotovosť, hneď dobijem aj kredit. To je ešte zvyk z doby keď som mal tlačidlový.
@thunderdome pri fio banke máš výbery zadarmo z každého bankomatu s kartou Visa, aspoň ja som to tak pochopila.