po blízkom príbuznom som zdedila účet v banke. chodil mu tam dôchodok + odchádzali nejaké platby.
Vie mi niekto povedať či si môžem previesť tento účet na seba - s tým istým číslom? A budem vidieť na internetbankg. všetky platby napr. aj z min. roka - vtedy ešte žil majiteľ účtu ?
ide mi o to že potrebujeme vidieť niektoré platby nakoľko sú v rodine nezrovnalosti.
Ak si účet zdedila a máš overenie o dedičskom, tak choď na pobočku, vypýtaj si výpis z účtu za obdobie, ktoré potrebuješ. Meno účtu nevieš zmeniť. Čiže určite nevieš účet zmeniť na svoje meno. Účet následne zrušíš.
@melanta takže akonáhle sa účet zruší už sa neviem dostať do internetbankg. ? rozumiem dobre? ako potom budem mať doklad že tie veci boli ozaj zaplatené?
Je tam moznost ucet si ponechat-prepisat na tvoje meno, pri ziadosti o vysporiadanie dedicskych podielov v banke spolu s pravoplatnym uznesenim o dedicstve sa odskrtne kolonka ze chces ucet ponechat, ale to ci uvidis co bolo predtym ti neviem povedat.
Choď s osvedčením o dedičskom do banky a vypýtaj si výpisy za obdobie, kedy potrebuješ v rodine zdokladovať, že niečo bolo zaplatené. Zbytočne to riešiš tu na koníku. Zober osvedčenie a choď do banky, za pár minút všetko vyriešiš.
Starí, alebo chorí ľudia väčšinou pridajú svojich blizkych ako disponentov, aby mohli po smrti s účtom narábať. Keď to nie je tento prípad, tak len čakať na dedičske
@thirstymonk disponent je po smrti zbytocny kedze dispozicne pravo je plnomocenstvo a to plati len za zivota, smrtou majitela uctu zanika. takze disponent po smrti majitela nic nezmoze.
ďakujem všetkým za odpovede.
bola som disponent. keďže už dedičské konanie prebehlo s papierom pôjdem do banky.
Co tak navstivit pobocku?